Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ο Σ. Χατζηγάκης για τις ανακατατάξεις στον κόσμο

Ο τρικαλινός βουλευτής και πρώην υπουργός κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της Κινεζικής Πρεσβείας
Κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα με θέμα «Αρχαίος πολιτισμός και εκσυγχρονισμός» ήταν την περασμένη Παρασκευή ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. Η εκδήλωση έγινε...
...παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της Κινεζικής Κυβέρνησης και αξιωματούχων αυτής, ενώ ο τρικαλινός πολιτικός με το πέρας της ομιλίας απάντησε σε πολλά ερωτήματα των παριστάμενων.
«Ελλάδα και Κίνα» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Χατζηγάκης «είναι δύο χώρες, δύο λαοί. Είναι δύο διαφορετικά μεγέθη. Βρίσκονται τόσο μακριά (γεωγραφικά). Έχουν, όμως, πολλά κοινά στοιχεία. Δύο λαοί, των οποίων ο πολιτισμός είναι δυό από τις κεντρικές πύλες στον οίκο του ανθρώπου. Δεν είμαστε, βέβαια, οι μόνες πύλες. Γιατί δεν θα μπορούσε κανείς να διαγράψει την συνεισφορά και άλλων μεγάλων πολιτισμών. Είμαστε, όμως, οπωσδήποτε οι κεντρικές πύλες αναφοράς. Οι Έλληνες είναι βασικό κύτταρο στη συνείδηση του Ευρωπαίου. Οι Κινέζοι βρίσκονται στο κέντρο της συνολικής συνείδησης της Ανατολής. Έλληνες και Κινέζοι, έχουμε αφήσει υψηλού επιπέδου κληρονομιά στην ανθρωπότητα. Με έργα κεραμικής. Με αγάλματα και άλλα έργα εικαστικά. Αλλά και με στοχαστικούς ποιητές και φιλοσόφους».
«Η Δύση σήμερα ανακαλύπτει, για μια ακόμη φορά ότι υπάρχει στα ανατολικά της ένα μεγάλο κράτος. Μία αυτοκρατορία» συνέχισε ο κ. Χατζηγάκης: «Η αυτοκρατορία αυτή διαθέτει κουλτούρα και ιστορία. Διαθέτει, επίσης, και πειθαρχία και οικονομική ευρωστία. Συνεπώς, μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ανατροπές σε παγκόσμιο επίπεδο. Θεωρώ, ότι όποιος ασχολείται με την Κίνα σήμερα, ασχολείται με το αύριο της ανθρωπότητας. Το μέλλον της χώρας αυτής δεν αφορά μόνο στο λαό της. Αφορά σε όλο τον κόσμο».
Από το πολιτικό γραφείο
Διαβάστε περισσότερα...

Δενδροφύτευση αύριο στην Λεπτοκαρυά Τρικάλων

Ακόμη περισσότερο πράσινο θα αποκτήσουν περιαστικές περιοχές του Δήμου Τρικκαίων με την δενδροφύτευση που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς από συνεργεία του Δήμου σε συνεργασία με μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της πόλης.
Συγκεκριμένα, αύριο...
...Τρίτη 27 Απριλίου 2010 και ώρα 10.00 π.μ. συνεργείο της Γεωπονικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων θα προχωρήσει σε δενδροφύτευση στον λόφο της Λεπτοκαρυάς (από την πλευρά του ομώνυμου συνοικισμού) ενός μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων και θαμνοειδών φυτών. Τα δενδρύλλια αυτά έχουν προσφερθεί στον Δήμο μας από την «Εγνατία Οδό» Α.Ε., προσφορά για την οποία ο Δήμος Τρικκαίων ευχαριστεί και δημόσια την εταιρία.
Στην δενδροφύτευση θα συμμετάσχουν μαθητές από το 20ο Δημοτικό Σχολείο που λειτουργεί στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς, καθώς επίσης και μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο και 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων.
Οι συμμετοχές των παραπάνω μαθητών και των συνοδών καθηγητών τους αποδεικνύει εκτός των άλλων και την ιδιαίτερη ευαισθησία της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης μας σε θέματα προστασίας και εμπλουτισμού του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος "ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ"


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος 1 (78) Ιανουάριος – Μάρτιος 2010 του περιοδικού, το οποίο εκδίδει κάθε τρεις μήνες από το 1990 ανελλιπώς ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας Αθηνών.
Το περιοδικό φιλοξενεί άρθρα για την προώθηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας σε ομογενείς και ξένους σε όλο τον κόσμο και...
...είναι αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας των μελών και των φίλων του Οργανισμού.
Μέσα στις σελίδες του διαβάζει κανείς «καλά νέα» για τις προσπάθειες Ελλήνων και ξένων φίλων της Χώρας και της Γλώσσας μας για την επέκταση της διδασκαλίας της Ελληνικής (σε όλες τις μορφές της) σε όλο τον κόσμο.
Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνονται άρθρα για την Αρχαιομάθεια ως πύλη για την ευκολότερη εκμάθηση της Νεοελληνικής Γλώσσας, τους Έλληνες Υπουργούς στο Περού, τον 9ο Διαγωνισμό Αρχαίων Ελληνικών, τους Πρεσβευτές Ελληνισμού 2010, τις Κλασικές Σπουδές στα Κανάρια Νησιά καθώς και διάφορα άλλα άρθρα για την Ελληνική Γλώσσα στον κόσμο.
Πολύ ενδιαφέρον είναι και το άρθρο της κ. Στόινα Πορομάνσκα, Καθηγήτριας στο Νέο Βουλγαρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας με θέμα «Οι αιώνιες λέξεις και η διδασκαλία της Νέας Ελληνικής».
Εξ άλλου η παρουσίαση των εκδηλώσεων των σχετικών με την Ελληνική Γλώσσα καθώς και η αλληλογραφία και οι βιβλιοπαρουσιάσεις που δημοσιεύονται σε κάθε τεύχος φέρνουν τους αναγνώστες σε επαφή με τα όσα γίνονται για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας.
Το περιοδικό διανέμεται δωρεάν σε χιλιάδες παραλήπτες σε 76 Χώρες (Πανεπιστήμια και Σχολεία στα οποία διδάσκεται η Ελληνική, Ομογενειακούς Συλλόγους κ.λπ.), αποστέλλεται επίσης στα Μέλη και σε πολλούς συνδρομητές.
Το περιοδικό μπορείτε να το διαβάσετε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού μας : www.odeg.gr ).
Πληροφορίες στο τηλ. : 0030 210 7718077, Ηλεκτρονική διεύθυνση : odeg@otenet.gr , Ιστοσελίδα : www.odeg.gr.
Διαβάστε περισσότερα...

Τον δήμαρχο Τρικκαίων επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου

Τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνα Δήμα και τον Γραμματέα κ. Μιχάλη Μαντέλλα. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν...
...η ενημέρωση των εκπροσώπων των εργαζομένων σε δύο κυρίως θέματα:
Αφενός στο θέμα της ολοκλήρωσης της κατασκευής των νέων εργατικών κατοικιών στη Σωτήρα και αφετέρου στο φλέγον θέμα της τρέχουσας επικαιρότητας που αφορά το μέλλον των συμβασιούχων στους Δήμους και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Τρικκαίων.
Στο πρώτο θέμα ο Δήμαρχος Τρικκαίων ενημέρωσε ότι μετά από αρκετό καιρό έχουν ξαναρχίσει οι εργασίες στις εργατικές κατοικίες της Σωτήρας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν ολοκληρωθεί. Μάλιστα συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί και μία επιτόπια επίσκεψη στον χώρο των εργασιών προκειμένου να διαπιστωθεί η ποιότητα του έργου και ενδεχομένως να επιδιορθωθούν στην πράξη κάποιες κακοτεχνίες.
Στο δεύτερο θέμα διευκρινίστηκε ότι το θέμα των συμβασιούχων εξαρτάται κυρίως από την κυβερνητική κεντρική πολιτική κατεύθυνση, παρόλο που ως Δήμος Τρικκαίων έχει προχωρήσει σε κάποιες κινήσεις προκειμένου να επιμηκύνει τον χρόνο παραμονής τους στις θέσεις τους. Δεδομένου μάλιστα ότι στο μέχρι στιγμής προσχέδιο του Νομοσχεδίου «Καλλικράτης» δεν υπάρχει ουδεμία νύξη για το μέλλον των συμβασιούχων, τονίσθηκε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τον διεκδικητικό αγώνα των ίδιων των εργαζομένων προς την κυβέρνηση που είναι η πλέον αρμόδια επί του θέματος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση και για το τραγικό δυστύχημα του εργαζόμενου στην καθαριότητα του Δήμου Τρικκαίων, με τον κ. Ταμήλο να δηλώνει την θλίψη του για το συμβάν καθώς επίσης και ότι αναμένει τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που διενεργείται προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Την Κυριακή 9/5ου/2010 θα γίνει η εκδρομή μας με το τρενάκι του Πηλίου.

Ο σύλλογός μας διοργανώνει την Κυριακή 9 Μαΐου μονοήμερη εκδρομή στο Πήλιο για να ταξιδέψουμε με το μοναδικό στον κόσμο Τρενάκι του Εβαρίστο Ντε Κύρικο.
Η αναχώρηση θα γίνει από...
...τα Τρίκαλα την Κυριακή στις 8.00 το πρωί με πούλμαν για τα Άνω Λεχώνια, από όπου θα επιβιβαστούμε στο τρενάκι για τη διαδρομή ως τις Μηλιές.
Όσοι πάρουν μέρος θα μπορούν να επιλέξουν είτε τη σιδηροδρομική διαδρομή της ανόδου είτε αυτή της καθόδου. Το μεσημέρι θα το περάσουμε στο γραφικό χωριό των Μηλεών και το απόγευμα μετά την κάθοδό μας θα επισκεφθούμε την παραλία του Βόλου. Η επιστροφή θα γίνει περίπου στις 21.00 το βράδυ στα Τρίκαλα.
Το κόστος της συμμετοχής είναι 25 Ευρώ ανά άτομο. Οι θέσεις είναι μόνο πενήντα και θα τηρηθεί όπως πάντα αυστηρή σειρά προτεραιότητας . Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να τηλεφωνείτε στα τηλέφωνα 2431074271 και 2431073314.
Διαβάστε περισσότερα...

Το βίντεο από το κλουβί των τίγρεων του ζωολογικού κήπου Τρικάλων (8 φωτό)




Σήμερα το μεσημέρι βρεθήκαμε και πάλι στον ζωολογικό κήπο Τρικάλων και τραβήξαμε το ολιγόλεπτο βίντεο που βλέπετε στην οθόνη σας. Αυτό που εμείς διαπιστώσαμε, είναι ότι οι δύο σήτες (μία εξωτερική και μία εσωτερική ασφαλείας) που πέρασε ο παθόν (πάντα κατά τα λεγόμενά του), ήταν στραβωμένες. Ακόμη, ο υπάλληλος – φύλακας που συναντήσαμε σήμερα το μεσημέρι, όταν του αναφέραμε...
...τα χαρακτηριστικά του γυμνού ανθρώπου, μας ανάφερε πως τον είδε χθες περίπου στις 5:30 μ.μ. (την ώρα που είχε πολύ κόσμο στον ζωολογικό κήπο), να κάνει ελαφρό τζόκινγκ, περνώντας μέσα από τον ζωολογικό και ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω! Αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο, πως ο άνθρωπος αυτός γνώριζε και το χώρο που θα κινούνταν προφανώς. Αυτή τη στιγμή γίνονται οι απαραίτητες έρευνες από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων. Οι φωτό είναι σημερινές. Δείτε τις 8 σημερινές φωτογραφίες στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/04/8.html Διαβάστε περισσότερα...

Σε λίγο το βίντεο από το κλουβί των τίγρεων του ζωολογικού κήπου Τρικάλων

Διαβάστε περισσότερα...

Μια αγκαλιά οι παίχτες το Αίολου, εκστασιασμένοι από το διπλό της ανόδου στα Γρεβενά

Μεγάλη νίκη του Αίολου χθες στα Γρεβενά επί του τοπικού Πρωτέα με 63-77. Ο Αίολος θα χρειαστεί μία ακόμη νίκη για να...
...στεφτεί Πρωταθλητής. Το φωτορεπορτάζ που μας έχει σταλεί από τα πανηγύρια παιχτών και παραγόντων.
Διαβάστε περισσότερα...

Μετά την Ασκληπιού στα Τρίκαλα, πήγε στον ζωολογικό κήπο όπου τον δάγκωσε η τίγρη…

(Συνέχεια του προηγούμενου δημοσιεύματος)
Το trikalaola επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το ζωολογικό κήπο Τρικάλων, όπου μίλησε με τους εκεί εργαζόμενους και φύλακες. Κανείς δε γνώριζε το περιστατικό που συνέβη χθες το βράδυ, όπου ο νεαρός άνδρας δέχθηκε τη δαγκωματιά από την τίγρη του ζωολογικού κήπου. Οι φύλακες διαπίστωσαν πράγματι...
...ένα στράβωμα της σήτας, όπου φαίνεται πως ο νεαρός άνδρας παραβίασε και μπήκε στην εξωτερική περίφραξη ασφαλείας του κλουβιού που φιλοξενούνται οι δύο τίγρεις. Από εκεί μπορεί κανείς να βάλει το χέρι του στο εσωτερικό του κλουβιού, όπως φέρεται να έχει κάνει ο νεαρός άνδρας που δέχθηκε την δαγκωνιά από την τίγρη. Χθες το βράδυ περίπου στις 10, πολλοί ήταν αυτοί που είδαν το νεαρό άντρα να τρέχει στην Ασκληπιού (κεντρικός πεζόδρομος με καφετέριες στα Τρίκαλα) γυμνός από τη μέση και κάτω και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον ζωολογικό κήπο, όπου δέχθηκε την δαγκωνιά από την τίγρη. Ο παθόν εντοπίστηκε στην συνοικία της Πράσινης Γωνιάς και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων αιμόφυρτος, όπου και νοσηλεύεται.
Σημ. Οι φωτό είναι από τον ζωολογικό κήπο Τρικάλων πριν από λίγο.
Διαβάστε περισσότερα...

Αναστάτωσε απόψε ο γυμνός άντρας την πόλη των Τρικάλων.

Μετά το πέρασμά του από την Ασκληπιού, ο γυμνός άντρας εντοπίστηκε στην Πράσινη Γωνιά σοβαρά τραυματισμένος στο δεξί του χέρι. Eιδοποιήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ όπου στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο τραυματισμός είναι από δαγκωματιές του τίγρη του Ζωολογικού Κήπου Τρικάλων όπου πήγε μετά την Ασκληπιού. Διαβάστε περισσότερα...