Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Φωτορεπορτάζ από τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου Πύργου Τρικάλων (6 φωτό)

Δείτε όλες τις φωτό στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/04/6.html Διαβάστε περισσότερα...

Φωτορεπορτάζ από τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου στο εξωκκλήσι Πηγής (Πέμπτη 22-4-10 9 φωτό)

Δείτε όλες τις εικόνες στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/04/22-4-10-9.html Διαβάστε περισσότερα...

Φωτορεπορτάζ από τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου Λυγαριάς (Πέμπτη 22-4-10 8 φωτό)

Δείτε όλες τις εικόνες στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/04/22-4-10.html Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010

Πριν από 124 χρόνια οι εργάτες στο Σικάγο θυσίασαν την ζωή τους, παλεύοντας για 8ωρο, καλύτερες συνθήκες εργασίας, και ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης τους. Δυστυχώς, η φετινή χρονιά δεν είναι μόνο μια ημέρα μνήμης. Είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ημέρα...
...ουσιαστικού και επιτακτικού αγώνα με τα ίδια ακριβώς αιτήματα.
Οι αντεργατικοί, αντικοινωνικοί νόμοι και οι βαθιά ταξικές επιλογές της κυβέρνησης που μόνο στόχο έχουν την ανακατανομή εισοδημάτων προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και βιομηχανιών και στην εκχώρηση όλων των δικαιωμάτων στους εργοδότες και η αδιαφορία τους για τα δικαιώματα μισθωτών, εργατών και συνταξιούχων μας έχουν γυρίσει 124 χρόνια πίσω!
Η κρίση στην αγορά εργασίας, η ανεργία, η αβεβαιότητα της ασφάλισης, της συνταξιοδότησης, η έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας, καθιστούν υποχρέωση όλων να παλέψουμε και να διαδηλώσουμε για έναν άλλο δρόμο, για μια διέξοδο, μια ελπίδα στο σκοτάδι της καθημερινότητας.
Ζούμε σε μια κοινωνία που μας πιέζει να δείχνουμε αδιαφορία σε ότι δεν μας αγγίζει σήμερα και άμεσα. Ζούμε στην κοινωνία του «στην αρχή πήραν τους μαύρους, αλλά δε φώναξα επειδή δεν ήμουν μαύρος –μετά πήραν τους ζητιάνους, αλλά δεν φώναξα επειδή δεν ήμουν ζητιάνος –μετά πήραν τους αρρώστους, αλλά δεν φώναξα επειδή δεν ήμουν άρρωστος –τώρα παίρνουν εμένα, αλλά δεν έχει μείνει κανένας πλέον να φωνάξει».
Όλοι μαζί, οι εργαζόμενοι ενωμένοι στα κοινά ταξικά μας συμφέροντα οφείλουμε να απλώσουμε χέρι συνεργασίας με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου και να στηρίξουμε την κοινή μας πορεία για την υπεράσπιση των κεκτημένων και την επανάκτηση των απολεσμένων δικαιωμάτων μας να αποκρούσουμε την επίθεση του κεφαλαίου που θυσιάζουν το δικαίωμά μας για μια ανθρώπινη ζωή στον βωμό του κέρδους τους.
Ας αποτελέσει η 1η του Μάη την απαρχή νέων αγώνων για την ανατροπή όλων αυτών των πολιτικών που απεργάζονται την αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων για το χτίσιμο μιας δίκαιης κοινωνίας χωρίς πείνα και αδικία, χωρίς πολέμους ενάντια στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο.
Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουν μαζικά μέρος στην κοινή συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ – ΕΚΑ στην Πλ. Κλαυθμόνος την 1η Μάη στις 10:00 π.μ. για να διατρανώσουμε την απόφασή μας να υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕΡΑ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνου Θόδωρος
Ο Γ. Γραμματέας Κιτσόπουλος Αλέξης
Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη στη φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ

Ως εργαζόμενος στη ΒΙΑΝΕΞ είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ ένα από τα εργοστάσιά της στις 25-4-10, στα πλαίσια ενός επιμορφωτικού σεμιναρίου του προσωπικού της εταιρίας. Πρόκειται για το τρίτο από τα τέσσερα εργοστάσια της...
…μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, το οποίο βρίσκεται στην Παλλήνη Αττικής και εξειδικεύεται στην παραγωγή ενέσιμων λυόφιλων σκευασμάτων.
Συνοδείας του διευθυντή του εργοστασίου, ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις και μείναμε έκθαμβοι από την άρτια οργάνωση, τις υψηλές παραγωγικές διαδικασίες, τον τεχνολογικά υπερσύγχρονο εξοπλισμό και τα αυστηρά μέτρα καθαριότητας και αποστείρωσης όλων των χώρων του εργοστασίου. Αυτό όμως που μας εντυπωσίασε περισσότερο και αποτέλεσε αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο, είναι ότι το 95% της συνολικής παραγωγής του συγκεκριμένου εργοστασίου εξάγεται στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία για λογαριασμό κάποιων από των μεγαλυτέρων πολυεθνικών εταιριών, με τα συγκεκριμένα μάλιστα φάρμακα να αποτελούν πρότυπο ποιότητας, ασφάλειας και αξιοπιστίας για την παραγωγή αντίστοιχων στο εξωτερικό.
Σε μια εποχή που η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπό την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ένα μόλις βήμα πριν την πτώχευση, και με την ανεργία να αγγίζει τα υψηλότερα ποσοστά των τελευταίων δεκαετιών, μια ελληνική βιομηχανία, ως όαση στην έρημο της οικονομικής κατάρρευσης, προσφέρει εργασία σε πάνω από 1000 ανθρώπους ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην κρατική οικονομία με την εισροή συναλλάγματος. Σε όλα αυτά προσθέστε το γόητρο και την ηθική ικανοποίηση ότι τελικά εμείς οι Έλληνες κάνουμε και κάτι καλά.
Και είναι ατελείωτες οι στιγμές στην ιστορία που αποδεικνύουν ότι εμείς οι Έλληνες όταν πραγματικά θέλουμε, μπορούμε.
Βασίλης Ντόβας
M.A. Marketing Advertising & Public Relations
επιστημονικός συνεργάτης
ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙ, ΑΥΤΟΙ ΠΑΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ…

Την 23η Απριλίου στο νησί Καστελόριζο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, ο Πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ολοκληρωτικό ταξικό πόλεμο στα θεσμοθετημένα κοινωνικά και οικονομικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, κι εκχώρησε...
...απαράγραπτα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού στα οικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπούν το Δ.Ν.Τ., η Ε.Ε. και η Ε.Κ.Τ.
Η εργατική τάξη, οι μισθοσυντήρητοι και ο λαός βρίσκονται σε εμπόλεμη ταξική σύγκρουση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωπο του υπερσυσσωρευμένου ελληνικού χρηματικού κεφάλαιου και της χρηματιστικής ολιγαρχίας, και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εκπροσώπους αντίστοιχα του πολυεθνικού κεφάλαιου των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Ε.Ε.
Ο ταξικά διαρθρωμένος ελληνικός λαός οφείλει (χρή), στο σύνολό του, να υπερασπίσει τις σημαίες! Να υπερασπίσει το αναλλοτρίωτο της λαϊκής κυριαρχίας! Ουδείς έχει το δικαίωμα –ούτε καν ο ίδιος ο λαός- να εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα που άπτονται της ανεξαρτησίας και της αυτοδιάθεσης των μελλοντικών γενεών. Πολύ περισσότερο, το δικαίωμα αυτό δεν το έχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που, χωρίς την έγκριση του λαού, εκχώρησε κυριαρχικά δικαιώματα σε δυνάμεις και συμφέροντα, υποθηκεύοντας το μέλλον και τα δικαιώματα πολλών γενεών.
Οι Έλληνες μισθοσυντήρητοι και τα λαϊκά στρώματα οφείλουν επιτέλους ν’ αντιληφθούν ότι τα δικά τους οικονομικά προβλήματα (οι χαμηλοί μισθοί, οι χαμηλές συντάξεις, τα χρέη τους προς τις τράπεζες, η ανεργία, η υποαπασχόληση, η πτώχευση μικρομεσαίων επιχειρήσεων κλπ.) είναι πολύ πιο σημαντικά από το πρόβλημα της ολιγαρχίας που θέλει, με αφορμή την δημοσιονομική κρίση, να συναποκομίσει χωρίς ρίσκο περισσότερα κέρδη συμπράττοντας με το Δ.Ν.Τ., την Ε.Ε. και την Ε.Κ.Τ.
Επιτέλους, οι Έλληνες μισθοσυντήρητοι και ο λαός, από καθήκον προς τον εαυτό τους, τις οικογένειες και τα παιδιά τους, οφείλουν να αντιδράσουν άμεσα και σύσσωμα. Ν’ ανατρέψουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ν’ ανατρέψουν τα οικονομικά μέτρα της ολιγαρχίας, του Δ.Ν.Τ., της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ. Ν’ απαιτήσουν να μειωθούν άμεσα και δραστικά τα επιτόκια χορηγήσεων των ελληνικών τραπεζών. Ν’ αυξηθούν άμεσα οι μισθοί και οι συντάξεις. Να καταργηθούν τα προνόμια εκείνων που υπηρετούν το κατεστημένο. Να πληρώσουν το κρατικό έλλειμμα εκείνοι που ευθύνονται για την διόγκωσή του, δηλαδή μόνον οι έχοντες και κατέχοντες.
Όλοι στον αγώνα, τις συγκεντρώσεις, τις διαδηλώσεις κλπ. Όλοι όσοι μπορούν να φέρουν την ασπίδα του αισθήματος της ελευθερίας, της λεβεντιάς και της αξιοπρέπειας: οι νέοι, οι γέροι, οι γυναίκες, οι διανοούμενοι, οι δυνάμεις της εργασίας και του πολιτισμού.
Βαγγέλης Πέττας
μέλος του πολιτικού κόμματος ΑΚΕΠ
e-mail:vagelpett@yahoo.gr
akep.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Καρδίτσα η διημερίδα για την κτηνοτροφία

Το θέμα της διημερίδας ήταν: «Τα τρέχοντα ζητήματα και οι εξελίξεις στον τομέα της κτηνοτροφίας»
«Επιτακτική η ανάγκη στήριξης του κλάδου της κτηνοτροφίας, ενός κλάδου ζωτικής σημασίας για την οικονομία του νομού μας που παρόλα αυτά βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία σήμερα»,ανέφερε ο Νομάρχης Καρδίτσας κ Φώτης Αλεξάκος κατά την έναρξη της...
...διημερίδας που διοργανώθηκε για την κτηνοτροφία από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας και το Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας. Η διημερίδα διοργανώθηκε σε συνέχεια των συμπερασμάτων του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία χθες Πέμπτη στο συνεδριακό χώρο της ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Την έναρξη του δεύτερου μέρους της διημερίδας κήρυξε ο Πρόεδρος του ΣΕΚ κ. Πεβεράτος Παναγιώτης ο οποίος καταρχάς ανέφερε «συγχαίρω την πρωτοβουλία της ΝΑ Καρδίτσας που διοργάνωσε την διημερίδα. Ο νομός Καρδίτσας είναι μια περιοχή με μεγάλη κτηνοτροφία και παρουσιάζει ένα βασικό πλεονέκτημα καθώς συνδυάζει φυτική και ζωική παραγωγή και έτσι οι κτηνοτρόφοι έχουν στη διάθεσή τους άφθονες ζωοτροφές.
Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη για την κτηνοτροφία. Θα λέγαμε ότι ο συγκεκριμένος κλάδος βρίσκεται υπό κατάρρευση. Τα πρόσφατα συγκριτικά στοιχεία το αποδεικνύουν περίτρανα: πριν λίγα χρόνια η αγελαδοτροφία αποτελούνταν από 7500 εκμεταλλεύσεις, σήμερα μόλις από 3500, με ρυθμό μείωσης περίπου στις 500 ετησίως. Το ίδιο συμβαίνει και στους άλλους τομείς της κτηνοτροφίας. Τα ίδια τα στοιχεία αποδεικνύουν την συρρίκνωση του κλάδου και συνεπώς την επιτακτική ανάγκη στήριξής του.
Είναι επίσης ανάγκη να ‘’συνεταιριστικοποιηθούν’’ οι κτηνοτρόφοι ώστε να μπορούν να μπουν στην αγορά, να έχουν παρουσία με δικά τους μεγάλα καταστήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Για το σκοπό αυτό, η ΠΑΣΕΓΕΣ μαζί με βιώσιμες Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ελλάδας συμμετέχει με 50% στα καταστήματα «Ελληνική διατροφή» που βρίσκεται σε περισσότερα από 1600 σημεία πώλησης ώστε να παρέχει θέση στα ελληνικά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα χωρίς να τους υποχρεώνει να πληρώσουν υπέρογκα ποσά όπως οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Παράλληλα, για να εξασφαλισθεί και η αναγνωρισιμότητα των ελληνικών προϊόντων, έχει κατοχυρωθεί και το εμπορικό σήμα «από το χωράφι στο ράφι».
Οι εισηγήσεις της διημερίδας ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και περιεκτικές, κίνησαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, γεγονός που αποδεικνύεται από τον ουσιαστικό διάλογο που ακολούθησε στη συνέχεια. Οι τίτλοι των θεμάτων που αναπτύχθηκαν και οι εισηγητές είναι οι παρακάτω:
Θέμα : <<Σύγχρονες προκλήσεις για μια στρατηγική ανάπτυξη της κτηνοτροφίας>>.
Εισηγητής : Γεωργούδης Ανδρέας, Καθηγητής της Γενετικής Βελτίωσης του ΑΠΘ
Θέμα: <<Η διατροφή των παραγωγικών ζώων και η συσχέτισή τους με την παραγωγή τοπικών προϊόντων>>.
Εισηγητής : Γιάννενας Ηλίας, Λέκτορας Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας,
Τμήμα Κτηνιατρικής, Εργαστήριο Διατροφής και Ζωοτεχνίας.
Θέμα : <<Η βόσκηση ως παράγοντας βιωσιμότητας των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων >>.
Εισηγητής : Χατζηγεωργίου Ιωάννης Επίκουρος Καθηγητής τ. τμήματος
ζωικής παραγωγής και υδατοκαλλιεργειών του Γ.Π.Α
Θέμα: <<Προγράμματα ενίσχυσης μονάδων μεταποίησης, τυποποίησης, συσκευασίας κτηνοτροφικών προϊόντων. (Άξονας 4 ΠΑΑ 2007-2013)>>
Εισηγητής: Ντανοβασίλης Παναγιώτης, Γεωπόνος ΑΝ.ΚΑ Α.Ε
Θέμα: << Σύγχρονες κτηνοτροφικές κατασκευές (προβατοστάσια)>>.
Εισηγητής: Βλάχος Κων/νος,Γεωπόνος Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης αρδίτσας, Αναστασοπούλου Μαίρη, Πολ. Μηχανικός ΑΝ.ΚΑ Α.Ε
Θέμα: << Ο ρόλος των συνεταιριστικών μεταποιητικών μονάδων στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας>>
Εισηγητής : Εκπρόσωπος Συνεταιριστικής Γαλακτοβιομηχανίας ΤΡΙΚΚΗ
Στη ημερίδα παραβρέθηκαν ο Νομάρχης Φώτης Αλεξάκος, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Νίκος Καλιακούδας και Ασημίνα Σκόνδρα, ο Πρόεδρος του ΣΕΚ Παναγιώτης Πεβερέτος, ο Δ/ντής της Δ/νσης Κτηνιατρικής Βασίλης Λεοντάρης, ο Γενικός Δ/ντής της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. Βασίλης Μπέλλης, υπάλληλοι της Δ/νσης Κτηνιατρικής, της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλων Υπηρεσιών της Ν.Α, ο Γεν.Δ/ντης της ΤΡΙΚΚΗ Θανάσης Καλεσιάκης, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Καρδίτσας Δημήτρης Σδράκας και Πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος, ο Αντιπ΄ροεδρος του συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «ΤΡΙΚΚΗ» Κων/νος Κρανιάς, στελέχη της ΑΝ.ΚΑ ΑΕ. καθώς και πολλοί εκπρόσωποι κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας.
Στο τέλος της ημερίδας εξήχθηκαν γόνιμα συμπεράσματα για την αναγκαιότητα στρατηγικής στην κτηνοτροφία, η οποία θα εστιάζεται στην ορθολογική διατροφή της ζωικής παραγωγής, σε συνδυασμό με την ποιοτική αναβάθμιση των τοπικών προϊόντων. Τονίστηκε επίσης η αναγκαιότητα ενίσχυσης του κτηνοτροφικού κλάδου μέσω προγραμμάτων ενίσχυσής του στον τομέα της μεταποίησης και των σύγχρονων κτηνοτροφικών κατασκευών. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή μπορεί να σταθεί το συνεταιριστικό κίνημα και η γενικότερη συλλογική οργάνωση του κτηνοτροφικού τομέα με σκοπό την ανταγωνιστικότητά του προς όφελος του Νομού Καρδίτσας και της Θεσσαλίας γενικότερα.
Ο Νομάρχης εισηγήθηκε το θέμα <<Δραστηριότητες της Ν.Α. Καρδίτσας για την υποστήριξη της κτηνοτροφίας- Προώθηση τοπικών προϊόντων>>. Αναλυτικότερα ανέφερε: «Ο αγροτικός χώρος βρίσκεται σήμερα σε περίοδο έντονων ανακατατάξεων και αλλαγών, οι οποίες θα διαμορφώσουν τη φυσιογνωμία του τα επόμενα χρόνια, θα επηρεάσουν τις επιλογές και θα καθορίσουν την τύχη των ανθρώπων της υπαίθρου. O Νομός μας, φύσει αγροτικός, βιώνει ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας τις συνέπειες αυτών των αλλαγών. Συνέπειες που επηρεάζουν όχι μόνο τα αγροτικά νοικοκυριά αλλά ολόκληρη την τοπική κοινωνία, καθώς η οικονομία του τόπου είναι κατά ένα μεγάλο μέρος εξαρτημένη από την πρωτογενή παραγωγή.
Σε αυτή την δύσκολη, μεταβατική περίοδο, η ανάγκη για αναπροσανατολισμό της γεωργίας, εξ’ αρχής σχεδιασμό και ουσιαστική εφαρμογή ολοκληρωμένων πολιτικών ανάπτυξής της είναι επιτακτική. Στην προσπάθεια αυτή, μοχλό ανάπτυξης θα αποτελέσει το παραγωγικό δυναμικό της υπαίθρου, εκφραζόμενο κατά κύριο λόγο μέσω της παραγωγής αγροτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, ενώ παράλληλα καθήκον θα αποτελεί η προστασία του περιβάλλοντος, η διατήρηση του κοινωνικού ιστού της υπαίθρου και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας έχει επενδύσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια σε αυτές τις πολιτικές και έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάταξης της υπαίθρου. Με εμπεριστατωμένη άποψη για την πραγματικότητα και τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής, αξιοποιώντας τους τεχνοκρατικούς - αναπτυξιακούς μηχανισμούς της περιοχής και σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς, οραματίστηκε και προσπαθεί συστηματικά τα τελευταία τρία χρόνια να παρέμβει με νέα φιλοσοφία, με πρόθεση για καινοτομία και αλλαγή, δημιουργώντας δομές που θα αποτελέσουν τη βάση για την αναδιοργάνωση στην παραγωγή και την εμπορία του αγροτικού προϊόντος ξεφεύγοντας από τα τυποποιημένα πλαίσια. Μετά από εκτεταμένη κοινωνική διαβούλευση και εφαρμόζοντας μεθοδολογικά την από κάτω προς τα άνω προσέγγιση επιχειρησιακού σχεδιασμού δημιούργησε 23 θεματικά δίκτυα συνεργασίας, μέσα από τα οποία αναδείχθηκαν 10 με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενώ 2 από αυτά, το «Δίκτυο Τροφίμων και Ποτών» και οι «Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις δόμησης, εφαρμογής και εξοπλισμού Καρδίτσας», απέκτησαν νομική υπόσταση ως Αστικές Εταιρίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ενώ επαναδραστηριοποιήθηκε και το «Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας». Παράλληλα έχουμε ήδη ξεκινήσει με δικούς μας πόρους τη «Μελέτη Εφοδιαστικών Αλυσίδων και ανακατανομή της προστιθέμενης αξίας» για τα παρακάτω τέσσερα προϊόντα:
Παραγωγή και διάθεση βόειου κρέατος ελεύθερης βοσκής.
Παραγωγή και προώθηση ζωικού κεφαλαίου προβάτων (καραγκούνικο, χιώτικο)
Παραγωγή και διάθεση μελιού με παράλληλη διερεύνηση εφοδιαστικών αλυσίδων και των άλλων προϊόντων μέλισσας.
Παραγωγή και διάθεση κηπευτικών με έμφαση στο μαρούλι.
Σε συνέχεια της παραπάνω πρωτοβουλίας συντάξαμε πιλοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει έντεκα ακόμη προϊόντα το οποίο υποβάλλαμε στο ΥΠΑΝ και μέσα από την υλοποίησή του φιλοδοξούμε να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Στόχοι που θα επιτευχθούν μέσω της δημιουργίας συλλογικών σχημάτων συνεργασίας, τα οποία θα αποκτήσουν την ικανότητα ουσιαστικής παρέμβασης στην εφοδιαστική αλυσίδα των προϊόντων για τα οποία θα έχουν συσταθεί, θα δώσουν νέα επιχειρηματική διέξοδο στα μέλη τους και θα αποτελέσουν πρότυπο για την άρση ενός από τα μείζονα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής που είναι το δυσανάλογα μεγάλο κέρδος του εμπόρου – μεταπωλητή αγροτικών προϊόντων σε σύγκριση με το κέρδος που αποκομίζει ο ίδιος ο παραγωγός από τα προϊόντα που παράγει. Νέα συλλογικά σχήματα που υιοθετούν με ξεκάθαρο τρόπο τους επιχειρηματικούς κανόνες, έχουν ή χρησιμοποιούν μέσω συμφωνιών οργανωμένες υποδομές για την τυποποίηση και το μάρκετινγκ των αγροτικών προϊόντων και μπορούν να διαπραγματευθούν καλύτερη συμμετοχή των παραγωγών στην τελική τιμή πώλησης περιορίζοντας την ενδιάμεση αφαίμαξη του αγροτικού εισοδήματος.
Τα συλλογικά αυτά σχήματα είναι αδύνατο να πετύχουν τους στόχους τους, με πρωταρχικό βέβαια την ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους ικανότητας, εάν δεν υποστηριχθούν μεθοδικά από σύγχρονους, ευέλικτους τεχνοκρατικούς μηχανισμούς. Πρόκειται ουσιαστικά για «νέες» μονάδες αγροτικών εφαρμογών, που θα αποτελούνται από έμπειρα στελέχη και ειδικούς επιστήμονες του χώρου και που θα παρέχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία, χαράζοντας ταυτόχρονα τα επιχειρησιακά βήματα για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος.
Στα πλαίσια τμήματος του πιλοτικού προγράμματος που υλοποιείται από τη Νομαρχία για την ενθάρρυνση των συλλογικών δομών των αγροτών και την έμφαση πέραν της παραγωγής στην τυποποίηση και στην εμπορία των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι με τους εκτροφείς βοοειδών ελευθέρας βοσκής. Στις συναντήσεις αυτές εκτός των άλλων αποφασίσθηκε η ίδρυση «Αγροτικού Συλλόγου Εκτροφέων Βοοειδών Ελευθέρας Βοσκής Ν. Καρδίτσας», που αποτελεί καθοριστικό βήμα για την οργάνωσή τους και την περαιτέρω εξέλιξη της βοοτροφίας στο Νομό.
Παρόμοιες συναντήσεις έγιναν και με εκπροσώπους άλλων κτηνοτροφικών κλάδων όπως των προβατοτρόφων και των αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγικής κατεύθυνσης.
Οι αγελαδοτρόφοι γαλακτοπαραγωγής ήδη αποφάσισαν την ίδρυση «Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγικής Κατεύθυνσης Νομού Καρδίτσας». Ο υπό ίδρυση Σύλλογος θα αντιμετωπίζει πιο δραστικά και
οργανωμένα τα οξυμμένα προβλήματα του κλάδου που ωθούν τον κλάδο στα όρια της επιβίωσης.
Επίσης πραγματοποιήθηκαν δυο ημερίδες για την μελισσοκομία εκδόθηκε από τη Νομαρχία οδηγός περιλαμβάνει κάθε πληροφορία που χρειάζεται ο μελισσοκόμος. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου και του συνεταιρισμού μελισσοκόμων που ήταν αδρανοποιημένοι.
Πέραν των παραπάνω ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο της στήριξης του αγροτικού κόσμου έχει προβεί σε μια σειρά από ενέργειες & επιδιώξεις, όπως:
1. Απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης στα επενδυτικά προγράμματα των αγροτών για τη δημιουργία ή τη βελτίωση των εκμεταλλεύσεών τους.
2. Επιτάχυνση των διαδικασιών των επιδοματικών ενισχύσεων.
3. Εφαρμογή μέσω των γεωτεχνικών υπηρεσιών μας τακτικής συστηματικής ενημέρωσης και παροχής συμβουλών προς τους αγρότες, για τα προγράμματα που «τρέχουν».
4. Οργανώθηκε η δικτύωση με τους γεωτεχνικούς των Δήμων, με σκοπό την πληρέστερη και ευέλικτη εξυπηρέτηση των αγροτών (προγραμματική σύμβαση με την ΤΕΔΚ).
5. Στήριξη των ντόπιων αγροτικών προϊόντων (δημιουργία βιολογικής αγοράς, προώθηση και προβολή αυτών, υποχρεωτική ένταξη των τυποποιημένων στα σουπερμάρκετ του Νομού).
6. Ενθάρρυνση νέων μορφών συλλογικής οργάνωσης των αγροτών και έμφαση στην τυποποίηση και στην απ’ ευθείας διάθεση των προϊόντων στον καταναλωτή (Δίκτυα, ομάδες, συνεταιρισμοί κ.ά).
Πέραν των παραπάνω ενεργειών, ιδιαίτερα για την κτηνοτροφία η οποία αριθμεί στο Νομό μας:
Α/Α ΕΙΔΟΣ ΖΩΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ
ΖΩΩΝ ΚΡΕΑΣ ΤΟΝΝΟΙ ΓΑΛΑ
ΤΟΝΝΟΙ
1 Πρόβατα 165.000 2.500 17.000
2 Γίδια 35.000 500 3.500
3 Βοοειδή 10.000 1.300 10.000
4 Χοίροι αναπαραγωγής 3.300 4.000 -------
έχουμε προβεί σε βελτίωση των οδών πρόσβασης σε μεγάλο αριθμό οργανωμένων κτηνοτροφικών μονάδων και με εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη έχουμε συμπεριλάβει το σύνολο των υπολοίπων αιτημάτων που έχουν τεθεί υπ’ όψιν μας. Παράλληλα δίνουμε έμφαση στην ηλεκτροδότηση των κτηνοτροφικών μονάδων απαντώντας θετικά στα αιτήματά τους.
Στηρίζουμε την τοπική παραγωγή ελέγχοντας συστηματικά τα κρεοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ και για την ορθή καταγραφή της χώρας προέλευσης του κρέατος και του γάλακτος. Οι έλεγχοι αυτοί ήδη αποδίδουν και η Νομαρχία μας βρίσκεται στις πρ’ωτες θέσεις από την πλευρά της τήρησης των παραπάνω, με ότι ευεργετικό αυτό συνεπάγεται για τους ντόπιους κτηνοτρόφους,
Κλείνοντας διαβεβαιώνω για μια ακόμη φορά ότι είμαστε και θα είμαστε κοντά στον κτηνοτρόφο αφιερώνοντας όσο χρόνο χρειαστεί για την επίλυση των προβλημάτων τους».

Διαβάστε περισσότερα...

Εκκλησιαστική εκδήλωση στο Λιόπρασο Τρικάλων την ερχόμενη Κυριακή

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λιοπράσου Τρικάλων, σας προσκαλεί στην εκκλησιαστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου Λιοπράσου, το πρωί της ερχόμενης Κυριακής 2 Μαίου 2010. Μετά το πέρας της...
...Θείας Λειτουργίας, θα προσφερθεί στους πιστούς η καθιερωμένη φιλοξενία (γίδα με κριθαράκι). Διαβάστε περισσότερα...

Απάντηση σε αναφορά Λέγκα: 60 χιλ. Ευρώ και σταδιακή αποπληρωμή για τις κατασκηνώσεις Πεύκης

Στην άμεση εκταμίευση και αποστολή εντός των ημερών 60 χιλιάδων ευρώ προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων προχωρά το Υπουργείο Υγείας για την αποπληρωμή της κατασκευής κοιτώνων στις κατασκηνώσεις...
...Πεύκης.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την απάντηση της αρμόδιας Υφυπουργού Φ. Γεννηματά σε αναφορά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκα, μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατή η εκταμίευση του αιτούμενου ποσού των 158.778,36 ευρώ, «λόγω ελλείψεως πιστώσεων». Η καταβολή των οφειλομένων, «θα γίνει σταδιακά στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τον ρυθμό εισροής χρηματοδοτήσεων από το Υπουργείο Οικονομίας, με αποστολή εντός των ημερών 60.000 ευρώ».
Υπενθυμίζεται ότι με την παρέμβασή του ο πρώην Υφυπουργός, επικαλούμενος και σχετικό αίτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων, ζητούσε την άμεση ολοκλήρωση χρηματοδότησης του έργου, το οποίο έχει προ πολλού περαιωθεί.
Από το πολιτικό γραφείο
Διαβάστε περισσότερα...

Σ. Χατζηγάκης: Η αλήθεια για το πακέτο αποζημιώσεων ύψους 425 εκατ.

Ο πρώην Υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης σε σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξη στον σταθμό Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή των δημοσιογράφων κ.κ. Γιάννη Κουρτάκη και Χρήστου Ράπτη σχολιάζοντας τη δήλωση της Υπουργού...
...Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μπατζελή, ότι το πακέτο των αποζημιώσεων ύψους 425 εκ.� που δόθηκε στους αγρότες επί Υπουργίας του είναι παράνομο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης που να χαρακτηρίζει παράνομο το περσινό πακέτο των αποζημιώσεων.
Η συνήθης διαδικασία ελέγχου από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε καταβολής αποζημιώσεων από τα κράτη μέλη είναι σε εξέλιξη. Η αλήθεια είναι ότι τα χρήματα που καταβλήθησαν στους Έλληνες αγρότες το 2009 ήταν αποζημιώσεις και επί των ημερών του το ΥπΑΑΤ τεκμηρίωσε πλήρως στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. την αναγκαιότητα και την ορθότητα της πληρωμής αποζημιώσεων.
Σε κάθε περίπτωση υπάρχει και το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για να κρίνει εάν τα χρήματα που εδόθησαν στους αγρότες ήταν όντως αποζημιώσεις, επομένως πρόκειται για μία διαδικασία, η οποία προβλέπεται μακρά. Διατύπωσε δε την πεποίθηση ότι θα δικαιωθούμε ως χώρα και θα αναγνωρισθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι όντως επρόκειτο για ξεκάθαρη περίπτωση αποζημιώσεων.
Σε κάθε περίπτωση η αλήθεια είναι ότι ακόμη και αν μετά την μακρά διαδικασία του ελέγχου, οι ανωτέρω αποζημιώσεις δεν θεωρηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποζημιώσεις πληρωμής ζημιών κατά τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, αλλά θεωρηθούν κρατικές οικονομικές ενισχύσεις -που σε κάθε περίπτωση απορρίπτουμε-και τότε δεν τίθεται θέμα επιστροφής ούτε ενός ευρώ από τον Έλληνα αγρότη αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο είναι καλυμμένο με βάση την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. τον Οκτώβριο του 2009 ( βλ. και την από 28/10/09 Απόφαση Ευρωπαϊκής Επιτροπής). Στην απόφαση αυτή οι Υπουργοί λαμβάνοντας υπόψη τα ίδια με την τότε ελληνική κυβέρνηση πραγματικά γεγονότα ότι, δηλαδή, τα έτη 2008-2009 υπήρξαν ιδιαιτέρως ζημιογόνα για την ευρωπαϊκή γεωργία επέτρεψε στα κράτη μέλη να προβούν κατά το δοκούν και σε κρατικές ενισχύσεις και μάλιστα αναδρομικά.
Επομένως δεν τίθεται θέμα επιστροφής του ποσού των αποζημιώσεων από τους Έλληνες αγρότες ούτε καταβολής προστίμου εκ μέρους της χώρας μας, όπως έχει επανειλημμένα συμβεί και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Τα περί του αντιθέτου υποστηριζόμενα είτε αγνοούν την πραγματικότητα είτε βασίζονται σε εσφαλμένες ή υποβολιμαίες πληροφορίες.
Από το πολιτικό γραφείο
Διαβάστε περισσότερα...

Και «γαμώ» ο σχεδιασμός του Καλλικράτη…

Συγνώμη για την παραπάνω έκφραση, αλλά μας ήταν εντελώς αυθόρμητη…
Γιώργο Χοντρέ σου ερχόμαστε… Καλά θα μας τρελάνετε τελείως; Για παράδειγμα: Το Βαλομάνδρι που απέχει 7 χλμ. (μαζί με τις θανατηφόρες στροφές του περιφερειακού Ρογγίων)από το κέντρο της πόλης των Τρικάλων, αποτελεί συνοικισμό του δήμου Πιαλείων τώρα. Στο νέο σχεδιασμό του Καλλικράτη, θα αποτελεί συνοικισμό του δήμου Πινδέων. Δηλαδή θα είμαστε σε έναν δήμο με τα χωριά της Μεσοχώρας και του Αιθήκων, που απέχουν 70 και 80 χλμ.!!!

Πω – πω, δε μπορώ να...
...τρέχω και στις διαδηλώσεις για το φράγμα του Αχελώου στη Μεσοχώρα…
Μπορείτε να γράψετε δεξιά στο chat τις απόψεις σας για τις δικέ σας περιοχές. Αν αρθρογραφείτε, στείλτε μας το άρθρο σας επώνυμα στο salepisn@otenet.gr
Καλή μας χωνέψη του σχεδίου Καλλικράτης…
Διαβάστε περισσότερα...

Στα 135 δις. ευρώ το ελληνικό «πακέτο»!

Την υπογραφή της Άγκελα Μέρκελ και τη σφραγίδα του γερμανικού Κοινοβουλίου μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας περιμένει τώρα η… διεθνής επιταγή χρηματοδοτήσεων προς την Ελλάδα, αφού πρώτα η ελληνική κυβέρνηση προσυπογράψει τους όρους του πιο «αιματηρού» προγράμματος λιτότητας των...
...τελευταίων δεκαετιών διεθνώς.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ράινερ Μπρίντερλε, αποκάλυψε χθες στους ρεπόρτερ που τον συνόδευαν σε ταξίδι στην Βραζιλία, ότι το ύψος των χρηματοδοτήσεων θα είναι 135 δις. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012, υπογραμμίζοντας, ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να χρειασθούν τελικά ακόμη περισσότερα.
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΔΝΤ, για να πεισθούν οι αγορές για τη σοβαρότητα του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας, θα χρειασθεί στην παρούσα φάση να υπάρξει απόλυτη εγγύηση για τις δανειακές ανάγκες της χώρας μέχρι τη λήξη του προγράμματος διάσωσης, το ύψος των οποίων υπολογίζεται σε 150 δις. ευρώ.
Έτσι, η καγκελάριος Μέρκελ κατηγορείται ήδη στην Γερμανία, ότι η παρελκυστική τακτική της στην ελληνική κρίση έχει επταπλασιάσει μέσα σε λίγους μήνες το ποσό που αρχικά υπολογιζόταν ότι θα χρειαζόταν η Ελλάδα για να συνεχίσει να δανείζεται από τις αγορές με «λογικό» κόστος –μόλις τον Μάρτιο, βρισκόταν στο τραπέζι των ευρωπαϊκών συζητήσεων ένα «φθηνό» σχέδιο για διάσωση, με 20-25 δις. ευρώ.
Η χθεσινή ημέρα θα αποδειχθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, καθοριστική για τη διαμόρφωση της γερμανικής στάσης, ύστερα από αρκετούς «πειραματισμούς» με σενάρια χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ για τα ασθενέστερα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης:
n Ο Ζαν Κλωντ Τρισέ, ο Ντομινίκ Στρος Καν και Άνχελ Γκουρία από τον ΟΟΣΑ έγιναν οι κομιστές των «μαύρων» ειδήσεων στη γερμανική πολιτική ηγεσία: αν δεν επιστρατευθεί άμεσα ένα «πακέτο» διάσωσης της Ελλάδας με πρωτοφανή «δύναμη πυρός» σε κεφάλαια, η διάλυση της Ευρωζώνης και ένας εφιαλτικός δεύτερος γύρος της παγκόσμιας κρίσης θα είναι προ των πυλών. Γλαφυρότερος όλων, ο Μεξικανός Γκουρία παρομοίασε την επέκταση της κρίσης με τον ιό Έμπολα, που αντιμετωπίζεται μόνο με άμεσο ακρωτηριασμό μελών.
n Σχεδόν ταυτόχρονα, η Standard & Poor’s υποβάθμιζε την αξιολόγηση της Ισπανίας, ενώ τα spread των ισπανικών, πορτογαλικών και –το χειρότερο…- των ιταλικών ομολόγων κινούνταν ανοδικά. Σύμφωνα με υπολογισμούς της Barclay’s, για τη διάσωση της Πορτογαλίας θα χρειάζονταν σήμερα 40 δις. ευρώ, ενώ η Ισπανία θα… τίναζε την μπάνκα της Ευρωζώνης στον αέρα, με χρηματοδοτικές ανάγκες 350 δις. ευρώ.
n Καθυστερώντας τις αποφάσεις για την Ελλάδα, μάλιστα, η γερμανική ηγεσία αντιμετωπίζει εκ των πραγμάτων έναν εφιάλτη χειρότερο και από τη δημοσιονομική χαλάρωση: το νομισματικό… ξεχείλωμα. Με τις υποβαθμίσεις να «πέφτουν βροχή», δεν φαίνεται πλέον τόσο απίθανο να πέσουν τα ελληνικά ομόλογα (και αργότερα τα πορτογαλικά ή τα ισπανικά) σε καθεστώς «junk», δηλαδή χαμηλότερα και από το ελάχιστο –και εκτάκτως μειωμένο- όριο αποδοχής της ΕΚΤ.
n Αυτό θα σήμαινε, ότι η κεντρική τράπεζα της Ευρώπης, που οικοδομήθηκε με τα «άφθαρτα» υλικά της Μπούντεσμπανκ, θα βρισκόταν να έχει δανείσει δεκάδες, ή εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες με ενέχυρο… σκουπίδια, πράγμα που θα ισοδυναμούσε με εκτύπωση τεράστιων ποσοτήτων ευρώ χωρίς αντίκρισμα. Μάλιστα, ήδη χθες ορισμένοι αναλυτές πρότειναν στην ΕΚΤ να αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες, προχωρώντας στην πρωτοφανή ενέργεια της απευθείας αγοράς κρατικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, πρόταση που και μόνο στο άκουσμά της ανατριχιάζουν οι Γερμανοί τραπεζίτες.
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται από την ραγδαία εξάπλωση της κρίσης στην Ευρωζώνη φέρνουν πλέον τη γερμανική ηγεσία αντιμέτωπη με μια σκληρή πραγματικότητα: αν συνεχίσει να πειραματίζεται με σχέδια πανευρωπαϊκής κυριαρχίας, μέσω της πτώχευσης και της εξόδου από την Ευρωζώνη των πιο αδύναμων χωρών, οι αγορές θα προκαλέσουν τέτοια κρίση, που δεν θα αφήσει αλώβητη ούτε τη γερμανική «ατμομηχανή».
Παρότι ο πειρασμός της επίδειξης εθνικιστικών αντανακλαστικών από τους Γερμανούς βουλευτές, που θα κληθούν με διαδικασία-εξπρές να εγκρίνουν το «ελληνικό πακέτο» την επόμενη εβδομάδα, δεν είναι βέβαιο ότι έχει εκλείψει οριστικά, η καγκελάριος Μέρκελ φαίνεται ότι θα εγκρίνει, έστω και με «μισή καρδιά» τη χορήγηση δανείων-μαμούθ στην Ελλάδα. Όμως, αυτή η έγκριση θα «ντυθεί» με τα «γκρίζα χρώματα» ενός προγράμματος λιτότητας τόσο άγριου, που θα φέρει δεύτερες σκέψεις σε όποια χώρα της Ευρωζώνης αποφασίσει –ή υποχρεωθεί- στο μέλλον να ζητήσει ανάλογο πρόγραμμα διεθνούς στήριξης...
Πηγή: sofokleous10.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιτυχημένη η εκδήλωση «Ένα καράβι για τη Γάζα»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία , η εκδήλωση για την Ελληνική Πρωτοβουλία
«Ένα καράβι για τη Γάζα» , την Τρίτη 27-04-2010 στο Δημοτικό κινηματογράφο της πόλης μας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ “ Γάζα ερχόμαστε” των Καλογερόπουλου – Καρυπίδη το οποίο...
...πήρε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και αναφέρεται στην επιτυχημένη αποστολή στη Γάζα το 2008.
Ακολούθησε συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας Γιάννη Καρυπίδη και τον Τάκη Πολίτη καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Διεθνούς Αποστολής κατά την οποία αναπτύχθηκε το σκεπτικό του όλου εγχειρήματος ,οι δυσκολίες και οι συντονισμένες προσπάθειες όλων για την επιτυχία του αλλά και η ανάγκη υποστήριξης του, από όλους μας .
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα, για συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, αλλά και ενίσχυση της αποστολής , η οποία με σκάφη και επιβάτες από πολλές χώρες θα πλεύσει στα μέσα Του Μάη στη Λωρίδα της Γάζας.
Στόχος της αποστολής είναι να σπάσει η πολιορκία , ν'ανοίξει τα σύνορα της Παλαιστίνης στη Μεσόγειο και να μεταφέρει στον ηρωικό και μαρτυρικό λαό της, υλική βοήθεια ( δομικά υλικά , ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό , εκπ/κό υλικό ) αλλά και μήνυμα αλληλεγγύης από τους λαούς της γης .
Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας και επίσης συγκεντρώθηκαν 645 Ευρώ από κουπόνια που διατέθηκαν.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί συμπολίτες μας αλλά και εκπρόσωποι της Τ.Α.και φορέων όπως:
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ.Μιχάλης Ταμήλος, ο αντιδήμαρχος Τάκης Παζαίτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θανάσης Τσιάρας και Χρυσάνθη Δαλκαφούκη, Ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ.Χρήστος Τόλιος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ Γεώργιος Καπέλος.
Από την Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ ο κ.Δημήτριος Καπέλας,, από την ΕΛΜΕΤ ο κ. Χρήστος Κωνσταντός, από την ΚΕΑΔΕΑ η κ. Τζένη Βαρδούλη.
Η Τρικαλινή Ομάδα Στήριξης
Διαβάστε περισσότερα...

Το φωτορεπορτάζ από τον αγώνα Φωτάδα – Δενδροχώρι (33 φωτό)

Δείτε όλες τις εικόνες στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/04/33.html Διαβάστε περισσότερα...

Το φωτορεπορτάζ από τον αγώνα Ελευθεροχώρι – Άγιος Οικουμένιος (18 φωτό)

Δείτε όλες τις φωτό στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/04/18_29.html Διαβάστε περισσότερα...