Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Μία «ποδηλατοπορεία» με οικολογική σημασία. (19 φωτό)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η 1η ποδηλατοπορεία από το δημοτικό σχολείο Μεγάλου Κεφαλόβρυσου Τρικάλων, συνδυασμένη με την ημερήσια εκδρομή. Η διαδρομή: Μεγάλο Κεφαλόβρυσο – Πλατανόδασος Διαλεχτού 18 συνολικά χλμ. Σκοπός ήταν να κατανοήσουν τα παιδιά τη σημασία που έχει...
...η χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινότητα. Ένα οικολογικό μέσο μεταφοράς που μας εξυπηρετεί στις καθημερινές μας ασχολίες και στη βόλτα μας. Συγχρόνως με τη χρήση του αθλούμαστε. Ικανοποιημένος για την επιτυχία του σημερινού εγχειρήματος δήλωσε ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Μεγάλου Κεφαλόβρυσου κ. Γιάννης Ντάκος. Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ανέφερε πως η σημερινή ποδηλατοπορεία θα πρέπει να γίνει θεσμός και παράδειγμα προς μίμηση. Στο τέλος υπήρξε ενθουσιασμός απ’ όλους τους μαθητές και μοιράστηκαν αναμνηστικά, νερά και γλυκίσματα. Η όλη εκδήλωση διοργανώθηκε αποκλείστηκα από το δημοτικό σχολείο. Δείτε τις 19 εικόνες στο trikalaola2 εδώ:
http://trikalaola2.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html
Διαβάστε περισσότερα...

Και μετά το μπαράζ…

Στα 6 ευρώ η τιμή του εισιτηρίου στον τελευταίο αγώνα του ΑΟΤ με τον Βισαλτιακό
Χρειάζεται επαγρύπνηση και προσοχή
Ο τελευταίος αγώνας με τον Βισαλτιακό είναι κομβικός δεν έχει καθόλου τυπικό χαρακτήρα χρειάζεται προσοχή και να μην τον προσπεράσουμε βλέποντας το μπαράζ.
Ο αντίπαλος μπορεί να έχει...
...ήδη υποβιβαστεί και μαθηματικά στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα αλλά θα παίξει χωρίς άγχος καθώς δεν έχει τίποτα να χάσει.
Καλούμε όλους τους φιλάθλους να δώσουν δυναμικό παρών στο γήπεδο την Κυριακή στις 5.30 μμ και σ αυτή την κατεύθυνση η τιμή ορίστηκε στα 6 ευρώ
Ο Βαγγέλης Πλεξίδας συναντήθηκε με τους παίκτες της ομάδας στη χθεσινή προπόνηση και τους μίλησε επισημαίνοντας ότι το παιχνίδι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, δεν θα πρέπει να επαναπαύονται και να επιδείξουν την ανάλογη αγωνιστικότητα που έδειξαν με τα Γιαννιτσά.
Από την ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα
.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: «Η ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΤΥΧΕ - Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΠΕΘΑΝΕ».

Το δημόσιο κοινωνικό σύστημα ασφάλισης αποτελεί το νέο μεγάλο θύμα της συμφωνίας
με τους τεχνοκράτες ΔΝΤ – ΕΚΤ - Ε.Ε.
Η κυβέρνηση δέσμια των απαιτήσεων του ΔΝΤ και «ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ»,
εξαπολύει μια άνευ προηγουμένου επιδρομή στα ασφαλιστικά δικαιώματα…
...Το δημόσιο κοινωνικό σύστημα ασφάλισης αποτελεί το νέο μεγάλο θύμα της συμφωνίας
με τους τεχνοκράτες ΔΝΤ – ΕΚΤ - Ε.Ε.
Η κυβέρνηση δέσμια των απαιτήσεων του ΔΝΤ και «ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ»,
εξαπολύει μια άνευ προηγουμένου επιδρομή στα ασφαλιστικά δικαιώματα…
12-5-10
Διαβάστε περισσότερα...

Η CitiesNet στην 44η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Μετά την πρόταση του Προέδρου της εταιρείας Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε. κ. Μιχάλη Ταμήλου και του Δημάρχου Δήμου Λαμιέων κ. Γιώργου Κοτρωνιά, η CitiesNet ενδυναμώνει την παρουσία της και στον...
...Δήμο Λαμιέων, συμμετέχοντας με δικό της περίπτερο στην 44η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.
Στο περίπτερο αυτό ο Δήμος Λαμιέων μαζί με την CitiesNet παρουσιάζουν την εταιρεία, το όραμα, τους σκοπούς και τα έργα της στο κοινό αλλά και σε τοπικούς, περιφερειακούς και κυβερνητικούς φορείς.
Την CitiesNet αντιπροσωπεύουν ο κ. Δημήτρης Μανωλόπουλος, η κ. Ελίζα Ζηντζόβα καθώς και συνεργάτες του Δήμου Λαμιέων.
Από τα έργα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση είναι η τηλεπρόνοια, τα infotubes που προβάλουν το πολιτιστικό και τοπικό προϊόν, οι ευφυείς μεταφορές, η χρήση των οπτικών ινών, το e-participation (σύστημα συμμετοχής δημοτών στα κοινά π.χ. διαβούλευση) κ.τ.λ.
Επισημάνουμε ότι την πρώτη ημέρα της έκθεσης επισκέφτηκαν το περίπτερο του της CitiesNet η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή, ο Δήμαρχος Λαμίας κ. Γιώργος Κοτρωνιάς συνοδευόμενος από ομάδα επισήμων καθώς και πολλοί άλλοι επίσημοι που ήταν καλεσμένοι.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Απάντηση Μπατζελή προς Λέγκα για τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες στη Φαρκαδόνα

Τη δέσμευση ότι η καταβολή των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Φαρκαδόνας, για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες από τις έντονες βροχοπτώσεις-πλημμύρες του Φεβρουαρίου, θα γίνει αμέσως...
...μετά την κοινοποίηση των πορισμάτων των εκτιμήσεων, οι οποίες ολοκληρώνονται άμεσα, ανέλαβε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση του Ν. Λέγκα.
Ο Τρικαλινός πολιτικός είχε καταθέσει με τη διαδικασία της αναφοράς στη Βουλή το υπόμνημα του Δήμου Φαρκαδόνας στο οποίο αποτυπώνονταν οι ζημιές στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, καθώς και στο αγροτικό οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών φορέων, η πληγείσα από τις πλημμύρες έκταση, ανέρχεται στα δέκα χιλιάδες στρέμματα.
Ο πρώην Υφυπουργός τόνιζε ότι η επαναληπτικότητα και η ένταση των πλημμυρικών γεγονότων, έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους παραγωγούς, ενώ έθεσε και σε κίνδυνο οικισμούς, όπως του Κεραμιδίου και της Πηνειάδας, αλλά και τμήματα του οικισμού Φαρκαδόνας.
Στην απάντησή της η κα. Μπατζελή δηλώνει ότι, για τις καλυπτόμενες από τον ΕΛΓΑ ζημιές που προξενήθηκαν από τις βροχοπτώσεις-πλημμύρες του Φεβρουαρίου σε καλλιέργειες του Δήμου Φαρκαδόνας, διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και υποβλήθηκαν οι σχετικές δηλώσεις. Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, ενώ στη συνέχεια, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων «το συντομότερο δυνατόν».
Με δήλωσή του ο Ν. Λέγκας επισημαίνει την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών έτσι ώστε η δέσμευση της κας. Υπουργού να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες το συντομότερο δυνατόν να μην μείνει πρόθεση και ευχή.
Από το πολιτικό γραφείο
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία από τον Ο.Π.Ο.Π. για την ονομασία του νέου δήμου, ως δήμος «Πινδέων»

Προς μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Δήμος Πύλης με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» θα φέρει στο εξής την ονομασία Δήμος Πινδέων.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές του Νομού Τρικάλων θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό πως η Πύλη είναι...
...κεντροβαρής Δήμος από το 1946 και μάλιστα κοντά μισό αιώνα με την ίδια ονομασία Δήμος Πύλης.
Η Πύλη βρίσκεται στα δυτικά των Τρικάλων, στην είσοδο της πεδινής περιοχής της Θεσσαλίας και αποτελεί «πέρασμα» προς τα ορεινά του νομού ενώ συγχρόνως την αγκαλιάζουν τα βουνά Ίταμος και Κόζιακας που διαχωρίζονται απο τον Πορταϊκό ποταμό και σχηματίζουν μια φυσική και μεγαλοπρεπή Πύλη, απ΄ όπου και το όνομα της κωμόπολης Πορταϊκός ποταμός επίσης χωρίζει την Πύλη απο τον συνοικισμό της Πόρτα-Παναγιάς στη θέση της οποίας βρισκόταν η βυζαντινή πόλη Μεγάλαι Πύλαι ή Μεγάλη Πόρτα, η οποία στην Τουρκοκρατία ονομαζόταν Πόρτα-Παζάρ.Ο Άγγλος περιηγητής W.M. Leak (Ληκ) που πέρασε απο εκεί το 1810, την αναφέρει ως Απάνω Πόρτα ή Πόρτα Παναγιά, σε αντίθεση με τον καινούργιο οικισμό της Πόρτας, ο οποίος είχε ήδη αναπτυχθεί στη δεξιά όχθη του Πορταϊκού ποταμού και τον αναφέρει ως Κάτω Πόρτα ή Πόρτα-Νικόλα. Και τα δύο ονόματα (Πύλη και Πόρτα) έχουν σχέση με τη γεωγραφική θέση της κωμόπολης. Στον συνοικισμό της Πόρτα Παναγιάς γεννήθηκε ο μητροπολίτης Λαρίσης Βησσαρίων Β΄(1490-1540) ο οποίος ανακηρύχτηκε άγιος και πολιούχος των Τρικάλων, της Καλαμπάκας και της Πύλης. Η Πύλη υπήρξε πολλές φορές πεδίο σοβαρών μαχών εξαιτίας της θέσης της. Καταστράφηκε επανειλημμένα απο τους κατακτητές. Τελευταία φορά πυρπολήθηκε απο τα ιταλικά στρατεύματα την 8η Ιουνίου 1943.Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον επισκέπτη, γίατι βρίσκετε στο κέντρο σπουδαίων βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων,αλλά και γιατί αποτελεί πέρασμα για τα γραφικά χωρία του Ασπροποτάμου και την Άρτα. Περνώντας κάποιος απο την Πύλη μπορεί να θαυμάσει το τοξωτό γεφύρι της Πόρτας ή του Αγίου Βησσαρίωνα ,το δεύτερο μονότοξο γεφύρι της Θεσσαλίας, το οποίο κατασκευάστηκε με έξοδα του μητροπολίτη Λάρισας Βησσαρίωνα. Εκτός απο την απαράμιλλη ομορφιά του είχε και ιδιαίτερη σημασία ,αν αναλογιστεί κανείς οτι μέχρι το 1936 αποτελούσε την μοναδική σύνδεση των χωριών της Πίνδου με τον κάμπο της Θεσσαλίας.
Με βάση τα παραπάνω γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία ,καθώς και την θέση που βρίσκεται χωροταξικά ο Δήμος Πύλης στο νέο σχέδιο «Καλλικράτης» ο Δήμος μας αποτελεί συνδετικό κρίκο των υπολοίπων Δήμων (Αιθήκων,Πινδέων,Πιαλειών, Γόμφων).
Θα θέλαμε ,λοιπόν, να σας υποβάλλουμε την παρακάτω ερώτηση: ¨Με ποιά «αντικειμενικά» κριτήρια επιλέξατε την ονομασία Δήμος Πινδέων στον υπό σύσταση νέο Δήμο;¨
Επειδή γνωρίζουμε πως απάντηση δεν θα πάρουμε στο παραπάνω ερώτημα απο κανέναν αρμόδιο φορέα σας παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την ονομασία , λαμβάνοντας υπόψην ιστορικά και γεωγραφικά κριτήρια και να αποδώσετε την ονομασία Δήμος Πύλης.
Μετα τιμής
Το Διοικητικό Συμβούλιου
Του Ορειβατικού Περιηγητικού Ομίλου Πύλης
Διαβάστε περισσότερα...

Αγώνας παλαιμάχων προς τιμή του αειμνήστου Χρήστου Μανώλη

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ διοργανώνει φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με τον Σύλλογο Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ στις 18/05/2010 ,ημέρα Τρίτη και ώρα 17,30΄ στο...
...Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας ¨ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ¨.
Ο αγώνας διοργανώνεται προς τιμή του Χρήστου Μανώλη που έφυγε νωρίς από κοντά μας .Ο Χρήστος Μανώλης διετέλεσε για πολλά χρόνια ο στυλοβάτης της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο , ο στυλοβάτης στη διοίκηση ,ο στυλοβάτης στην κερκίδα και τα αποδυτήρια αλλά έφυγε πολύ νωρίς από κοντά μας .
Καλούμε όλους τους φιλάθλους και φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να τιμήσουν και να θυμηθούν μαζί μας τον Χρήστο Μανώλη.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους .
Με τιμή
Το Διοικητικό συμβούλιο
του ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Κοσμοσυρροή χθες το απόγευμα στο λόφο Αναλήψεως Τρικάλων (10 φωτό)

Δεκάδες προσκυνητές ανέβηκαν χθες το απόγευμα (Τετάρτη 12-5-2010) στο λόφο Αναλήψεως Τρικάλων (με θέα την πόλη), στο ομώνυμο εκκλησάκι Αναλήψεως του Κυρίου, όπου...
...εψάλει ο Μέγας Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας. Αύριο το πρωί θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Δείτε μερικές φωτό στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/05/10_13.html Διαβάστε περισσότερα...