Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Τιμήθηκε απόψε ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιος στην εκδήλωση για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Δύο ενδεικτικές φωτό. Διαβάστε περισσότερα...

Τιμάτε σήμερα και αύριο στον Παλαιόπυργο Τρικάλων ο Άγιος Αχίλλειος

Δύο ενδεικτικές φωτό. Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη για την Ε65 πραγματοποιήθηκε απόψε στο δημαρχείο Παλαιοπύργου

Δύο ενδεικτικές φωτό. Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση με θέμα «Παιδί και τηλεόραση» πραγματοποιήθηκε απόψε στο δημαρχείο Μεγάλων Καλυβίων

Δύο ενδεικτικές φωτό. Διαβάστε περισσότερα...

Το κάλεσμα του ΑΙΟΛΟΥ για τη φιέστα ανόδου

Η ομάδας μας κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο και γιορτάζει με τον Τρικαλινό μπασκετόκοσμο με ένα φαντασμαγορικό σόου και ένα φιλικό αγώνα με μεγάλα ονόματα του τρικαλινού μπάσκετ...
...Ρεντζιάς , Μυλωνάς και άλλους που διέπρεψαν στην Α1. Ο Νομάρχης και ο δήμαρχος της πόλης μας θα κάνουν την απονομή της κούπας.
Ο ΑΙΟΛΟΣ Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
4 - ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
5 - ΦΟΥΝΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
6 - ΔΕΔΕΣ ΚΩΣΤΗΣ
7- ΠΕΡΩΤΗΣ
8 - ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΤΗΣ
9 - ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
10- ΚΑΤΡΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
11-ΣΑΡΙΜΠΑΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
12 -ΔΙΚΑΡΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
13- ΚΑΝΤΑΡΚΟΣ ΡΙΖΟΣ
14- ΦΟΥΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
15- ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
16- ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
17- ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
18 -ΨΥΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Θα είμαστε όλοι εκεί για να ευχαριστήσουμε τους παίχτες.
Διαβάστε περισσότερα...

Μοναδικά αριστουργήματα από τον Τρικαλινό καλλιτέχνη Κώστα Τσιναρίδη (14 φωτό και βίντεο)

Εγκαινιάστηκε χθες στα Τρίκαλα η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Τσιναρίδη. Ο Τρικαλινός ζωγράφος εκθέτει τα μοναδικά έργα του στην IN ART GALLERY που βρίσκεται στην Παγκάλου 9 στην πλατεία Λαναρά. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και πολλοί επώνυμοι Τρικαλινοί, καθώς και...
...πολλοί φίλοι και συγγενείς του καλλιτέχνη, οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την μοναδικότητα των έργων και συνάμα απόλαυσαν την μοναδική ατμόσφαιρα από το ντουέτο βιολιών. Στην κάμερα του trikalaola μίλησε ο καλλιτέχνης. Δείτε το σχετικό βίντεο με στιγμιότυπα από την εκδήλωση των εγκαινίων. Δείτε τις …. Φωτό στο trikalaola2 εδώ:
http://trikalaola2.blogspot.com/2010/05/blog-post_9203.html
Το τηλ. επικοινωνίας της έκθεσης είναι: κιν. 6974778466

Διαβάστε περισσότερα...

Και είναι μόνο η αρχή από τους Νοσοκομειακούς γιατρούς…(7 φωτό και βίντεο)


Με τη συμπαράσταση 16 φορέων του Νομού Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, στο προαύλιο του Νοσοκομείου. Οι εκπρόσωποι των φορέων που παρίσταντο, χαιρέτησαν τον αγώνα των γιατρών (δείτε το βίντεο). Διαβάστε επίσης...
...το ψήφισμα που εξεδόθη από τους γιατρούς σε μορφή jpeg. Μπορείτε επίσης το ψήφισμα να το ακούσετε στο βίντεο, με τα αποσπάσματα από τη σημερινή συγκέντρωση. Στην κεντρική είσοδο έχει αναρτηθεί μεγάλο πανό με μερικά από τα αιτήματα των γιατρών, που συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι σε δεδουλευμένα εφημεριών, εδώ και 6 μήνες. Δείτε όλες τις φωτό στο trikaoala2 εδώ:
http://trikalaola2.blogspot.com/2010/05/blog-post_7840.html
Διαβάστε περισσότερα...

Καθοδόν προς το χάος (3)

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
Στα ψαλίδια των κούρων το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ)
(Αφιέρωμα στους γιατρούς των Τρικάλων)
«Ε.Ε.» και ΟΛΟΙ οι Διεθνείς Οργανισμοί αποτελούν το πανσπερμικό πάζλ της «σύγχρονης» τρομοκρατίας! Κούροι, επαίσχυντοι καταχραστές και καταπατητές όλων των δικαιωμάτων των λαών της...
...«Ευρωπαϊκής ένωσης» (με εισαγωγικά παρακαλώ) και της χώρας μας. Υποκριτές και ψεύτες, πανούργοι και αχρείοι, δολοφόνοι και καταπατητές(τους είδαμε με τα αεροπλάνα τους ζωγραφισμένα στα φτερά τους και ο σταυρός στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, για να θυμίζουν το φασιστικό τους μένος) κόκκινους και μαύρους, κίτρινους, πράσινους και γαλάζιους, με υψηλή επικινδυνότητα, σήμερα έχουν οπλίσει τους κούρους των καντονιών της γηραιάς Ηπείρου, με ψαλίδια για να κουρέψουν τους λαούς τους σαν πρόβατα.
Όσο και να προσπαθούμε να περιορίσουμε τον οίστρο μας, δε τα καταφέρνουμε. Και δεν τα καταφέρνουμε γιατί η πυκνή κυβερνητική αιθαλομίχλη που σκεπάζει την Ελλάδα από άκρη σε άκρη όχι μόνο τσούζει τα μάτια αλλά η κυβερνητική αφαίμαξη (σκληρά μέτρα τα λένε) στρωματοποιεί τα πάντα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιο «κύτταρο» της ραγιάδικης κυβερνητικής «πολιτικής» -έκτρωμα made in «Ε.Ε» και ΔΝΤ να βάλουμε σε πρώτη μοίρα, σε προτεραιότητα ξέρουμε όμως ή μάλλον ζούμε πλέον κάτω από την τραχύμαλλη σκιά των κούρων και των ψαλιδιών τους. Τώρα το τι μας λέει η κυβέρνηση μέσω των φερέφωνό της αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, όπως πρόσφατα αναφέρθηκε στη Λαμία, εμείς τα ακούμε βερεσέ. Ανέφερε λοιπόν ο κ. Γ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων και τούτα:
«Πληρώσαμε για την Ελλάδα του χθες, αλλά πρέπει να κτίσουμε την Ελλάδα του αύριο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην εισήγησή του στην ΟΚΕ Λαμίας, την οποία επισκέφθηκε. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η βάση των αλλαγών πάνω στις οποίες θα δημιουργηθεί το νέο οικοδόμημα, είναι πρώτον ένα δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους παρά τα μέτρα, δεύτερον ευνομία και αίσθημα δικαίου ώστε, όπως είπε χαρακτηριστικά να ισχύσει αυτό που λέει ο λαός, «κάποιοι που έφταιξαν να πληρώσουν» και τρίτον αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Εν προκειμένω επεσήμανε ότι αυτό αποτελούσε κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι οι αλλαγές θα είναι συντεταγμένες μέσα από διάλογο και διαβούλευση. Μιλάμε για ενίσχυση και όχι κατάλυση της δημοκρατίας, είπε ο κ. Παπανδρέου».(Πηγές, διαδίκτυο - τοπικός τύπος).
Ντρεπόμαστε για το κατάντημα, λυπούμαστε για το δυσοίωνο αποτέλεσμα και βάση των δρωμένων απορρίπτομαι κατηγορηματικά όσα μας λένε. Για τη σημερινή κα-τάσταση στη χώρα μας, δούλεψαν σκληρά όλοι οι υποταγμένοι στους διεθνείς οργανι-σμούς από το 1974 και μετά. Τα κόμματα εξουσίας έχουν αποτύχει, ζούνε με ενέσεις σε βάρος του λαού και ο μόνος που μπορεί να ανατρέψει την παρούσα κατάσταση και να επαναφέρει τα πράγματα στη θέση τους είναι οι απελευθερωμένοι Πολίτες.
Αυτούς ακούσαμε σήμερα στις 14 του Μάη στα Τρίκαλα. Τους Υπηρέτες του ΕΣΥ «Εθνικό Σύστημα Υγείας». Αυτούς πήγαμε να συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αγώνα που κάνουνε και να φωνάξουμε μαζί τους. Κι είμαστε κάμποσοι: εργάτες της πόλης και του χωριού, άνεργοι νέοι, συνταξιούχοι και κάμποσοι άρρωστοι με τη ζωγραφιά της αβεβαιότητας χαραγμένη στα πρόσωπά τους, ήρθαν να συμπαρασταθούν. Στους γιατρούς, τους δικούς μας γιατρούς, που αντιδρούν σθεναρά στις εγκληματικές προθέσεις της κυβέρνησης και την καταγγέλλουν, όπως ακούσαμε να λένε:
«Οι γιατροί, οι άλλοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Τρικάλων, οι πολίτες του Νομού, που συγκεντρωθήκαμε την 14-5-2010 στο προαύλιο του Νοσοκομείου αποφασίζουμε: καταγγέλλουμε ότι η κυβέρνηση με τις επιλογές και τις μεθοδεύσεις της κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα και οδηγεί στην πλήρη κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο βωμό του «μηχανισμού» δανειοδότησης-υποτέλειας τα χώρας στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο – στην Ε.Κ.Τ. στο ιερατείο της Ε.Ε. Αυτοί που ευθύνονται για τα τεράστια ελλείμματα της εθνικής οικονομίας, αυτοί που σπατάλησαν τους δημόσιους πόρους επί δεκαετίες, αυτοί που επέτρεψαν την εξοργιστική ανακατανομή του εθνικού πλούτου υπέρ των πλουσίων, προσπαθούν τώρα να μας πείσουν ότι μοναδική λύση είναι να επιβαρυνθούν τα κοινωνικά μας δικαιώματα και όσοι δεν έφταιξαν για την οικονομική κρίση».
Απαίτησαν να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα τους και διεκδικούν: «Δημόσιο, δωρεάν ποιοτικό και αποτελεσματικό Σύστημα Υγείας. Ακύρωση όλων των βάρβαρων, άδικων, αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων. Κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας. Να πληρώσουν τα ελλείμματα οι κεφαλαιοκράτες, οι φοροφυγάδες, οι κλέφτες, του δημοσίου χρήματος».
Αυτά και άλλα πολλά ακούστηκαν από τους ομιλητές και ακόμα, ανάλογα με το «μπόι» τού «Καλλικράτη» καυτηριάστηκε. Τέλος επισημαίνουμε πως η τοπική εξουσία ήταν απούσα!!
Ο τρικαλινός κόσμος είναι θερμός συμπαραστάτης όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ και για τη σημερινή τους σύναξη θερμά συγχαρητήρια. Βέβαια δεν περιμένουμε να εισακουστούν τα μηνύματά τους, λόγο πλούσιας κομματικής Παιδείας και αμορφω-σιάς, όμως περιμένουμε την επόμενη σύναξή τους για να βογκήξει ο τόπος μπας και σκιαχτούν οι εν Ελλάδι κούροι.
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Μάιος 14 2010 pelasgos@fasoulas.de http://www.fasoulas.de/
Διαβάστε περισσότερα...

Κατατέθηκε ο Καλλικράτης στη Βουλή.

Στη Βουλή κατατέθηκετο σχεδιο νόμου για τον Καλλικράτη.
Με δεδομένες τις ημερομηνίες ο Καλλικράτης θα εχει γινει νόμος του κράτους μεχρι το τέλος του μήνα. Το σχεδιο τελικα προβλέπει τη δημιουργια 325 ισχυρων δημων σε...
...όλη τη χώρα.
Όσον αφορα τις αλλαγές στο χωροταξικό εχουν ως εξης
ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Συνίσταται 1 δήμος στην Επαρχία Παγγαίου με έδρα την Ελευθερούπολη
Α’ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Ο δήμος Αγίου Παύλου συνενώνεται με τις Συκιές αντί με το δήμο Θεσσαλονίκης. Η Νεάπολη συνενώνεται με τις Συκιές.
Β’ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Ο δήμος Εγνατίας συνενώνεται στο δήμο Βόλβης. Αντίθετα, ο δήμος Καλλινδοίων συνενώνεται με το δήμο Λαγκαδά.
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
Οι δήμοι Ανθεμίων και Ειρηνουπόλεως συνενώνονται στο δήμο Νάουσας
ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
Ο δήμος Κρύας Βρύσης και ο δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου συνενώνονται στο δήμο Αρχαίας Πέλλας
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Οι δήμοι Πέτρας και Πιερίων συνενώνονται στο δήμο Κατερίνης
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
O δήμος Βελβεντού συνενώνεται με το δήμο Σερβίων
ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Ο προτεινόμενος δήμος Μακεδνών συνενώνεται με το δήμο Καστοριάς
ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Ο προτεινόμενος δήμος Βασιλίτσας συνενώνεται με το δήμο Γρεβενών
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ο δήμος Κατσανοχωρίων συνενώνεται με το δήμο Βορείων Τζουμέρκων αντί με το δήμο Δωδώνης
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ο δήμος Παραποτάμου συνενώνεται με το δήμο Ηγουμενίτσας αντί με το δήμο Φιλιατών
ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οι δήμοι Νίκαιας και Κραννώνα συνενώνονται με το δήμο Κιλελέρ
ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Δεν δημιουργείται ο προτεινόμενος δήμος Νεοχωρίτη. Ο προτεινόμενος δήμος Καστανιάς συνενώνεται με το δήμο Καλαμπάκας
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Δημιουργείται ένας δήμος στη Δυτική Φθιώτιδα με συνένωση των δήμων Μακρακώμης, Σπερχιάδας, Τυμφρυστού και Αγίου Γεωργίου.
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Δημιουργείται ένας δήμος με συνένωση των δήμων Ταμινεών, Κύμης, Αυλώνος, Κονιστρών και Διστύων
Β’ ΑΘΗΝΑΣ
Ο δήμος Αγίων Αναργύρων συνενώνεται με το δήμο Καματερού
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Συνιστώνται 5 δήμοι αντί για τους προτεινόμενους 7.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Συνίσταται ο Δήμος Άργους – Μυκηνών
ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΙΑΣ
Συνίσταται ένας δήμος στη Αιγιαλεία.
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Οι δήμοι Αρακύνθου και Μακρυνείας συνενώνονται στο δήμο Αγρινίου
ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Ο δήμος Αρφαρών συνενώνεται με το δήμο Καλαμάτας αντί με το δήμο Οιχαλίας.
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Ο δήμος Μακρύ Γιαλού συνενώνεται με το δήμο Ιεράπετρας αντί με το δήμο Σητείας. ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ο δήμος Φαιστού αποτελείται από τους δήμους Τυμπακίου, Μοιρών και Ζαρού. Ο δήμος Γόρτυνας αποτελείται από το δήμο Κόφινα, Γόρτυνας, Ρούβα και Αγίας Βαρβάρας. Ο δήμος Αστερουσίων συνενώνεται με τους δήμους Αρχανών και Νίκου Καζαντζάκη. Ο δήμος Καστελλίου συνενώνεται με τον Αρκαλοχώρι και το Θραψανό.
Κατεβάστε τον πίνακα με τους δήμους ανα νομό πατωντας εδω SYNOLO_DHMON
Κατεβάστε τον πίνακα με τους δήμους ανα πληθυσμό DIMOIANAPLITHISMOS
Κατεβάστε ολόκληρο το κείμενο του σχεδίου νόμου πατώντας εδω KALLIKRATIS_TELIKO
Πηγή: www.e-aftodioikisi.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΑΣ Μετέωρα σερφάρει στο διαδίκτυο…

ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΛΕΟΝ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ
ΚΑΙ ΗΔΗ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΑΤΣΙΜΠΑ (ΓΕΝΝΗΜΑ - ΘΡΕΜΜΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ)ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ...
...ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ SKDEVELOPERS.
www.metewrafc.gr
ΕΝΩ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ LINK ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
Το trikalaola εύχεται στο Α.Σ. Μετέωρα καλές αναρτήσεις με πολλές επιτυχίες.
Διαβάστε περισσότερα...

«4» τελικά οι δήμοι στο Νομό Τρικάλων

Κατατέθηκε σήμερα αιφνιδιαστικά από τον υπουργό εσωτερικών Γ. Ραγκούση το νομοσχέδιο «Καλλικράτης» για τη δραστική μείωση του αριθμού των δήμων της και τη θεσμοθέτηση της αιρετής περιφερικής αυτοδιοίκησης. Έκπληξη προκαλεί η απόφαση του υπουργού για τη σύσταση 4 δήμων στο Νομό Τρικάλων. Στο νομό δεν θα υπάρχει...
...ορεινός δήμος και οι δήμοι της ορεινής Καλαμπάκας: (Μαλακασίου, Κλεινοβιού, Καστανιάς, Τυμφαίων, Χασίων, Βασιλικής, και η διευρυμένη κοινότητα Ασποροποτάμου, μαζί τον δήμο Καλαμπάκας συγκροτούν ενιαίο ΟΤΑ με έδρα την Καλαμπάκα. Οι ορεινοί δήμοι της περιοχής πύλης (Αιθήκων, Πινδέων, Νεράιδας, Μυροφύλλου), μαζί με τους δήμους Πύλης, Γόμφων, Πιαλείων, συγκροτούν νέο ΟΤΑ με έδρα την Πύλη. Οι άλλοι 2 δήμοι στο Νομό είναι οι Παρακάτω: Δήμος Τρικκαίων με τη συνένωση των δήμων: Εστιαιώτιδας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλώρειας, Καλλιδένδρου, Κόζιακα, Παραληθαίων και Παλαιοκάστρου. Τέλος ο δήμος Φαρκαδόνας αποτελείται από τους δήμους: Φαρκαδόνας, Οιχαλίας και Πελινναίων.
Να σημειωθεί ότι στο Νομό Καρδίτσας γίνονται 6 δήμοι, 7 στο Νομό Λάρισας και 8 στο Νομό Μαγνησίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Έλληνες επιστρέφουν στη χρυσή λίρα!

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τράπεζα της Ελλάδος (ενώ η ΕΚΤ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία ανάλογα φαινόμενα να βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ευρωζώνη…), καθώς οι Έλληνες επιστρέφουν στην εποχή της χρυσής λίρας, προκαλώντας εκρηκτική ανατίμηση της χρυσής λίρας...
...κατά 58% από την αρχή του 2009, όταν ήταν πλέον σαφές ότι κλυδωνίζεται επικίνδυνα το σκάφος της εθνικής οικονομίας.
Στην Τράπεζα της Ελλάδος, που είναι σύμφωνα με το νόμο 2771/99 επιφορτισμένη με το καθήκον της διεκπεραίωσης αγοραπωλησιών χρυσού, οι Έλληνες χρυσοθήρες έχουν προκαλέσει έντονους πονοκεφάλους, καθώς το πρόβλημα παίρνει πλέον διαστάσεις υπονόμευσης της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος και των δυνατοτήτων άσκησης αποτελεσματικής νομισματικής πολιτικής.
Στην κεντρική τράπεζα τηρούν πολιτική χαμηλών τόνων, αποφεύγοντας να σχολιάσουν το φαινόμενο της… χρυσοθηρίας των Ελλήνων. Όμως, είναι σαφές πλέον και στους… οικονομικά αναλφάβητους, ότι η ΤτΕ επιχειρεί να ανακόψει τη δυναμική της εγκατάλειψης του ευρώ για τις λίρες. Το ανησυχητικό, όμως, είναι ότι όλο και περισσότεροι στρέφονται στην ασφάλεια του χρυσού σε φυσική μορφή, παρότι θα έλεγε κανείς ότι η ΤτΕ έχει αποδυθεί σε πρακτικές που θυμίζουν ανελέητη κερδοσκοπία εις βάρος των συναλλασσόμενων, αλλά με… καλό σκοπό: την αναχαίτιση της ζήτησης.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ΤτΕ, η τιμή πώλησης της χρυσής λίρας Αγγλίας έχει «σκαρφαλώσει» αισίως στα 265,5 ευρώ. Μόλις πριν από 15 ημέρες, η ΤτΕ πωλούσε λίρες με 231,6 ευρώ, δηλαδή η άνοδος της τιμής πλησίασε το 15%, όσο κορυφώνονταν οι ανησυχίες για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.
Ακόμη πιο ανησυχητικά, από τη σκοπιά των υπευθύνων για την άσκηση της νομισματικής πολιτικής, είναι η απίστευτη «πτήση» της χρυσής λίρας από τις αρχές του 2009, όταν η ανασφάλεια άρχιζε να εξαπλώνεται από το «έξυπνο χρήμα» προς τη βάση των Ελλήνων καταθετών: η πρώτη τιμή της λίρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ για το 2009 (πάντα για την πώληση) ήταν 167,6 ευρώ! Δηλαδή, όσοι αγόρασαν τότε λίρες, μετρούν ήδη κέρδος σχεδόν 60%, σε μια εποχή όπου όλες οι άλλες εναλλακτικές τοποθετήσεις απέδιδαν ψίχουλα, ή έφερναν ζημιές!
Η προσπάθεια της ΤτΕ να «σβήσει» τη δίψα για χρυσό αντανακλάται στη διαφορά μεταξύ της τιμής αγοράς και πώλησης των λιρών. Ενώ από τις αρχές του 2009 η τιμή πώλησης από την ΤτΕ αυξήθηκε, όπως προαναφέρθηκε σχεδόν κατά 60%, η αντίστοιχη αύξηση της τιμής αγοράς ήταν αρκετά χαμηλότερη από το 50%. Αυτό αυξάνει σημαντικά το περιθώριο κέρδους από αυτές τις συναλλαγές για την ΤτΕ, αλλά τα στελέχη της λένε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ότι αυτό το κέρδος είναι απολύτως ανεπιθύμητο για μια κεντρική τράπεζα, που θα προτιμούσε να κερδίζει λιγότερα από τις συναλλαγές σε χρυσές λίρες, αφού αυτό θα αντανακλούσε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη των πολιτών στην οικονομία και τη νομισματική πολιτική.
Πάντως, το φαινόμενο της «φυγής» προς το χρυσό παίρνει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις όχι μόνο για την ΤτΕ, αλλά και για την ίδια την ΕΚΤ. Ιδιαίτερα μετά το «πακέτο» των 750 δις. ευρώ για τις περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης και τις πληθωριστικές παρεμβάσεις της ΕΚΤ για μαζικές αγορές ομολόγων κρατών και τραπεζών, καταγράφεται όλο και μεγαλύτερη ροπή των πανίσχυρων Γερμανών καταθετών προς το χρυσό.
«Οι Γερμανοί δεν συνηθίζουν να διαδηλώνουν μαζικά και δυναμικά, όπως οι Έλληνες, αλλά έχουν ένα πιο αποτελεσματικό τρόπο να εκδηλώσουν τις αντιδράσεις τους: αγοράζουν χρυσό, σε μια ψήφο δυσπιστίας προς τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, που παραπέμπει τους περισσότερους στις μνήμες των επεισοδίων υπερπληθωρισμού του 20ου αιώνα», τονίζουν τραπεζικά στελέχη. Ενδεικτικό της έντονης δυναμικής που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στην Γερμανία προς τις τοποθετήσεις σε χρυσό ήταν το κλείσιμο (προσωρινό, άραγε;) γνωστής ιστοσελίδας αγοραπωλησιών χρυσού, που δήλωνε στους ενδιαφερόμενους ότι αδυνατούσε να ανταποκριθεί στη ζήτηση.
Στη διεθνή αγορά χρυσού, από το 2008 μέχρι σήμερα το πολύτιμο μέταλλο έχει ακολουθήσει εντυπωσιακά ανοδική πορεία, καθώς όλο και περισσότεροι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλειά του, ενώ οι πιο απαισιόδοξοι διατυπώνουν σενάρια πλήρους κατάρρευσης του «χάρτινου» διεθνούς συστήματος, υπό το βάρος της ανεξέλεγκτης αύξησης των χρεών, κρατικών και ιδιωτικών, και της αχαλίνωτης νομισματικής κυκλοφορίας.
Πολλοί αναλυτές θεωρούν βέβαιο, ότι η διεθνής τιμή του χρυσού, αφού έσπασε με άνεση το συμβολικό όριο των 1.000 δολ./ουγγιά και ήδη έχει υπερβεί τα 1.200 θα ξεπεράσει φέτος και το φράγμα των 1.500 δολ. Αρκετοί «ταύροι» της αγοράς χρυσού πιστεύουν ότι η δυναμική της κατάρρευσης του διεθνούς συστήματος της «φούσκας», που μεγεθύνθηκε ανεξέλεγκτα μετά το 1971, όταν ο πρόεδρος Νίξον εγκατέλειψε τον κανόνα του χρυσού της συμφωνίας του Μπρέτον Γουντς, δεν αποκλείεται να οδηγήσει κυβερνήσεις ακόμη και σε ακραία κατασταλτικά μέτρα, όπως ο νόμος του προέδρου Ρούσβελτ της εποχής του μεγάλου κραχ, που προέβλεπε ποινικές κυρώσεις σε όποιους δεν παρέδιδαν το χρυσό τους στην κυβέρνηση.
Οι πιο αισιόδοξοι ελπίζουν, ότι το σύστημα θα καταφέρει να βρει την ισορροπία του, με τα αλλεπάλληλα πακέτα σταθεροποίησης από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες. Βέβαιο είναι, όμως, ότι οι Έλληνες καταθέτες δεν συμμερίζονται ιδιαίτερα αυτή την αισιοδοξία, προτιμώντας να ανακαλούν μνήμες του όχι τόσο μακρινού παρελθόντος, όταν η χρυσή λίρα αποτελούσε το τελευταίο ασφαλές καταφύγιο…
Πηγή: banksnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνες για την ισχυρή έκρηξη έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού


(Το βίντεο της έκρηξης)
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την ανεύρεση στοιχείων που θα οδηγήσουν στους δράστες που βρίσκονται πίσω από τη χθεσινή ισχυρή έκρηξη, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:00, έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με...
...όσα ανεπίσημα διαρρέουν κύκλοι της αστυνομίας, πιθανολογείται ότι πίσω από την έκρηξη να βρίσκεται η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών». Στο μεταξύ, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 13:30 στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, στις 22:12 έξω από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό μιας 22χρονης κατοίκου της περιοχής, καθώς και υλικές ζημιές σε ακτίνα 3 οικοδομικών τετραγώνων. Της έκρηξης είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στις 21:47 στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» αλλά και στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter», όπου άγνωστος ανέφερε ότι θα εκραγεί ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός σε 27 λεπτά στον εξωτερικό τοίχο των φυλακών Κορυδαλλού, στη Γρηγορίου Λαμπράκη απέναντι από τον αριθμό 199. Έδωσε δε, ακριβείς οδηγίες εκκένωσης των πολυκατοικιών που βρίσκονται γύρω από το σημείο.
Πριν την έκρηξη είχε εκκενωθεί ο δρόμος από τα αυτοκίνητα, ενώ οι αστυνομικοί είχαν ζητήσει από τους κατοίκους να μπουν μέσα στα σπίτια τους και να μην στέκονται στα μπαλκόνια. Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν τον μηχανισμό, καθώς ήταν πολύ σκοτεινά.
Η 22χρονη κοπέλα που τραυματίστηκε βρισκόταν στο διαμέρισμά της στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη και τραυματίστηκε στο πόδι από θραύσματα γυαλιού. Mεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι της αργά το βράδυ της Πέμπτης. Υπάρχει ένας ακόμα τραυματίας αλλά είναι πολύ ελαφρά και δεν χρειάστηκε να διακομιστεί σε κάποιο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά ο αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στη Γρηγορίου Λαμπράκη, δίπλα σε ένα σούπερ μάρκετ, απέναντι από τον αριθμό 199, περίπου 200 μέτρα μακριά από τη μάντρα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, που δεν λειτουργούν πια. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε έναν μαύρο σάκο, μέσα σε κάδο απορριμμάτων και σύμφωνα με την αστυνομία αποτελούνταν από 10 κιλά εκρηκτικής ύλης. Η δε έκρηξη, η οποία σχημάτισε μεγάλο κρατήρα, ήταν τόσο ισχυρή ώστε ακούστηκε στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά και στα νότια προάστια.
Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας των φυλακών, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει καταγραφεί ο δράστης και συλλέγει μαρτυρίες αν και η πλησιέστερη σκοπιά των φυλακών ήταν σε μεγάλη απόσταση από το σημείο που τοποθετήθηκε η βόμβα.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, η Αντιτρομοκρατική στρέφει τις υποψίες της στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών» και εξετάζει πιθανές ομοιότητες στην επίθεση με τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σε διάστημα 36 ωρών στα τέλη Μαρτίου, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, έξω από το σπίτι του αντιπροέδρου του Ελληνοπακιστανικού Συλλόγου στα Πατήσια και στην Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, ενέργειες την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η συγκεκριμένη οργάνωση. Ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.
Πηγή: www.tvxs.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ"

Εκδήλωση διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ και οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ την Τρίτη 18 Μαΐου 2010 και ώρα 9μ.μ.στο Αrt cafe "Σουίτα" (Στρ.Σαράφη 18,Τρίκαλα),για να γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καλού...
..."Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ". Για το βιβλίο θα μιλήσει ο καθηγητής πληροφορικής και Διευθυντής του Ι.Ε.Κ. Τρικάλων Ευάγγελος Κίττος.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά ο Παναγιώτης Μαγκλάρας (πιάνο- τραγούδι),η Λιάνα Μήνια (φλάουτο - τραγούδι),ο Φώτης Πάλλας (τραγούδι).
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Με πλοία της γραμμής ,καΐκια και βάρκες ,σκάφη, ακόμη και πολεμικά πλοία. Ιστορίες που λύνουν τις άγκυρες και ταξιδεύουν στα νερά του Αργοσαρωνικού και στα μυστικά του ,σε καθημερινές ή αναπάντεχες διαδρομές ανθρώπων και πλεούμενων. Τι μπορεί να συμβεί στη διάρκεια ενός ταξιδιού;` Άνθρωποι απλοί γνωρίζονται και συνομιλούν, προβληματίζονται και αγωνιούν, διασκεδάζουν και ερωτεύονται, ανταλλάσσουν εμπειρίες ζωής και αφήνονται σε μύχιες εξομολογήσεις. Ψηλαφούν το άγνωστο, αντιμετωπίζουν το απρόβλεπτο, δοκιμάζουν την
περιπέτεια, παρασύρονται από τη συγκίνηση της στιγμής. Ταξιδεύουν με το βλέμμα τους στα ανοιχτά, στους ορίζοντες που αναζητά ο καθένας, στις λύσεις που ψάχνει...
Ο άνθρωπος που έβλεπε αυτά τα πλοία να περνούν ,που έζησε και περιγράφει τις ιστορίες των επιβατών τους ,έχει για παρατηρητήριό του τον Πόρο ,το μικρό, πανέμορφο νησί του Σαρωνικού ανάμεσα στην Αίγινα και στην Ύδρα, απέναντι από τον Γαλατά και την τροιζηνιακή γή, φιλόξενο πάντα κανάλι για πλεούμενα και ταξιδευτές.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΣ
Ο Γιώργος Καλός γεννήθηκε στον Πόρο. Σπούδασε μαθηματικά και ηλεκτρονική στη Φυσικομαθηματική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως ερευνητής στην Πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του σε θέματα κυβερνητικής. Το 1989 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής στην Α Πειραιά και νησιών. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ από το 1996 ως το 2004,τοποθετείται υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στις κυβερνήσεις Καραμανλή 2004-2007.Εχει γράψει πεζά και ποιήματα που έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα
περιοδικά.
Διαβάστε περισσότερα...

Εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία στο δημαρχείο Τρικάλων

Τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο επισκέφθηκαν χθες εκπρόσωποι συλλόγων ατόμων με αναπηρίες. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τους κ.κ. Αναγνωστόπουλο και Νταλούκα (Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Η Αρωγή»), Ευαγγελία Σιάφη και Ζωή Μπούσια (Σύλλογος Κωφών και Βαρήκοων «Η Δύναμη της Έκφρασης») και...
...Μαρία Νίντου (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών).
Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν το αίτημα των συλλόγων για παραχώρηση ενός οικήματος από τον Δήμο για την ίδρυση Στέγης Προστατευόμενης Διαβίωσης στην πόλη των Τρικάλων. Πρόκειται, όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία για ίδρυμα το οποίο θα παρέχει αυτόνομη και προστατευμένη διαβίωση σε άτομα με νοητική στέρηση. Τα άτομα αυτά θα έχουν ανάγκη μόνιμης στέγασης και φροντίδας και για τον σκοπό αυτό το εν λόγω ίδρυμα θα πρέπει να έχει την δυνατότητα στέγασης δέκα (10) περίπου ατόμων και να πληροί τις προϋποθέσεις για την κάλυψη των ποικίλων αναγκών τόσο της διαβίωσης όσο και περίθαλψής τους.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος συμφώνησε με το αίτημα των συλλόγων για ίδρυση μονάδας Προστατευμένης Διαβίωσης που βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνσης όσον αφορά την υποστήριξη και κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία.
Συμφώνησε επίσης να παραχωρήσει ο Δήμος Τρικκαίων ένα οίκημα για τον σκοπό αυτό. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα διερευνηθούν διάφορα δημοτικά ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης και σε συνεργασία με τους συλλόγους θα προκριθεί το πλέον κατάλληλο.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σκηνοθέτης

Συνεχίζεται το Theatro Thes-festival (1η Συνάντηση Θεατρικών Σχημάτων Θεσσαλίας) που διοργανώνει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
Την Κυριακή 16 Μαΐου και ώρα 21.30 θα παρουσιαστεί στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλο ο μονόλογος του Μάκη Λαχανά...
...«Ο σκηνοθέτης», μια παραγωγή της «off art productions» (Λάρισα).
Σκηνοθεσία : Άκυς Μητσούλης
Χορογραφία – Ερμηνεία : Ρούλα Καραφέρη
Κοστούμι: Fab Jonkers
Σχεδιασμός Video – Φωτογραφίες: Γιάννης Χαρισούλης
Παραγωγή «off art productions» (Λάρισα).
Η παράσταση ακολουθεί μια σύγχρονη αισθητική φόρμα, όπου κίνηση και λόγος συμπλέκονται, σχολιάζοντας και συμπληρώνοντας το ένα το άλλο, αναδεικνύοντας έτσι, τον πυκνό, τολμηρό και σύγχρονο λόγο του Μάκη Λαχανά.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο, που αγγίζει τις παρυφές του μπεκετικού θεάτρου. Μία ηθοποιός κλεισμένη μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, φορώντας το κοστούμι ενός ρόλου που πρόκειται να ερμηνεύσει, χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι ο ρόλος, περιμένει το σκηνοθέτη που δεν έρχεται.
Καθώς η αναμονή γίνεται μεγαλύτερη και ο εγκλωβισμός όλο και πιο ασφυκτικός, απωθημένες μνήμες από το παρελθόν έρχονται στην επιφάνεια, κατακερματισμένες εικόνες και σκόρπιοι ήχοι, που συνθέτουν το τώρα της ύπαρξής της.
Όταν πια η αναμονή γίνεται δυσβάσταχτη, η ηθοποιός αρχίζει να γδύνεται το στενό κοστούμι που της φόρεσαν, προσπαθώντας να αποτινάξει από πάνω της καθετί που την κρατά μακριά από τον εαυτό της, διεκδικώντας έτσι τον πραγματικό της ρόλο.
Έναν ρόλο που κανένας σκηνοθέτης δεν μπορεί να της δώσει.
Τελικά, ελεύθερη! Ή μήπως όχι ;
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΣΟΥΛΑ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής στις 12 Μαΐου 2010, για το πόθεν έσχες και τη διαφάνεια, δήλωσε ότι σήμερα είναι η ώρα οι πολίτικοί να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σταθούν απέναντι σε όσους τους λοιδορούν και να...
...αποδείξουν ότι στέκονται στο ύψος της αποστολής που τους ανέθεσε ο ελληνικός λαός.
Τόνισε δε, ότι οι πολίτες επιτέλους δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια, ποιος και τι έφταιξε και για ποιους λόγους καλούνται να κάνουν αυτές τις δυσβάσταχτες θυσίες για να σωθεί η χώρα, επισημαίνοντας ότι
όταν επιτρέπουμε, όπως λέει και ο λαός μας, να καίγονται τα χλωρά μαζί με τα ξερά, αυτό που μένει είναι στάχτη. Και η Δημοκρατία μας κινδυνεύει από τη στάχτη. Εμείς πρέπει βέβαια να καθαρίσουμε το δάσος, αλλά πρέπει επίσης και να το συντηρήσουμε.
Θέλω εδώ, επειδή πολλά γράφονται, πολλά λέγονται και εμείς ίσως έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης που δεν έχουμε μια ενιαία φωνή, να δείχνουμε τι και πού χρειάζεται, αν χρειάζεται, να γίνουν περικοπές, και όχι να απαξιώνουμε, δεχόμενοι όλα όσα γράφονται και λέγονται, το ρόλο μας.
Διότι εγώ προσωπικά -και νομίζω ότι εκφράζω τους συναδέλφους μου εδώ μέσα- δεν μπορώ να ηρεμήσω ακόμα και σήμερα και δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να ξεχάσω τις φωνές από τους συγκεντρωμένους: «Έξω οι κλέφτες». Μπήκα και μπήκαμε όλοι εδώ με όνειρα για να προσφέρουμε. Δεν επιτρέπω, δεν θέλω και θα αγωνιστώ να μην ξανακουστεί αυτή η φράση. Εδώ υπηρετούμε τη Δημοκρατία, προασπίζουμε τη Δημοκρατία, αλλά προασπίζουμε και τους εαυτούς μας και το κύρος μας.
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ :
Οι πολίτες που με μεγάλη καρτερία δέχονται να βάλουν πλάτη για να σωθεί ο τόπος, ζητούν, αλλά και δικαιούνται μία εξήγηση, αξιώνουν την αλήθεια, ζητούν να καταλογιστούν επιτέλους κάποιες ευθύνες κάπου, γιατί ο λαός κουράστηκε να μας ακούει να μιλάμε γενικώς και αορίστως για διόγκωση του χρέους και των ελλειμμάτων. Ο λαός θέλει να μάθει ποιος και πού έφταιξε.
Δυστυχώς, εμείς οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν διαθέτουμε πλέον την έξωθεν καλή μαρτυρία. Εμείς που βρισκόμαστε εδώ για να νομοθετούμε, που βρισκόμαστε εδώ για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, εμείς που έχουμε επιφορτιστεί με το χρέος του ελέγχου της Εκτελεστικής Εξουσίας, είμαστε πλέον έκθετοι, ενώπιον του ελληνικού λαού, ο οποίος μας αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό, για να μην πω με καχυποψία. Ενώπιον της κοινής γνώμης είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, γιατί κατά την εκτίμηση της πλειοψηφίας ανεχθήκαμε όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα που έφεραν τη χώρα σ' αυτό το σημείο.
Δεν θα πω κάτι καινούργιο. Κανείς δεν διαφωνεί ότι η διαφθορά έχει παρεισφρήσει σε κάθε πτυχή της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου και δυστυχώς κατέστη, εν μέρει ή απολύτως, συνδιαμορφωτής των πολιτικών εξελίξεων των τελευταίων ετών.
Σήμερα, όμως, πρέπει, επιβάλλεται, να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα. Και γι’ αυτό, όσοι νόμοι και αν γίνουν, αν όλοι εμείς δεν αποφασίσουμε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα, για να ανασχέσουμε τον τυφώνα της διαφθοράς που μας έφερε σε αυτήν την κατάσταση, όσο αυστηρός και εάν προβλέπεται ο νόμος, κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν θα έχουμε.
Είναι αναμφίβολα σωστή η λογική του νέου νόμου και πρέπει να υπερψηφιστεί απ’ όλες τις πλευρές του Κοινοβουλίου, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων. Όμως, είναι σημαντικές και ιδιαίτερα χρήσιμες οι διατάξεις που προβλέπουν την ειδική και αυξημένη ευθύνη και τη διαφορετική ποινική μεταχείριση σε πρόσωπα που στελεχώνουν καίριες θέσεις του δημόσιου τομέα.
Πολύ χρήσιμο επίσης, είναι το ότι εισάγεται υποχρεωτική δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, όπως και η παρεπόμενη ποινή της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων.
Όμως, κύριε Υπουργέ, επιτρέψτε μου να πω, ότι ο βασικός λόγος που μέχρι σήμερα χάνονταν οι μάχες για την αντιμετώπιση της διαφθοράς δεν ήταν το έλλειμμα των νόμων.
Ήταν, ότι ενώ και κατά το παρελθόν ασκούνταν διώξεις, απαγγέλλονταν κατηγορίες, στη συνέχεια όσοι κατηγορήθηκαν είτε δεν τιμωρήθηκαν είτε έπεφταν στα «μαλακά», για να χρησιμοποιήσω μία λαϊκή έκφραση. Την γλίτωναν φτηνά όσοι και εάν κατηγορήθηκαν, αυτή είναι η αλήθεια όσοι, όποτε κι αν κατηγορηθήκαν. Και αυτό βαραίνει στην κοινή γνώμη, βαραίνει όλους εμάς.
Ο προηγούμενος νόμος περί πόθεν έσχες ίσχυσε τόσα χρόνια και δεν έχει κατηγορηθεί κανείς. Σημαίνει αυτό κατ’ ανάγκη ότι ο νόμος είχε προβλήματα; Όχι βέβαια. Σαφώς είχε μειονεκτήματα, σαφώς άφηνε παραθυράκια, που θεραπεύονται σήμερα με την καινοτόμο πρωτοβουλία της Κυβέρνησης μας. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτός ο λόγος, που δεν τιμωρούνταν κανείς. Απλά δεν υπήρξε ποτέ η βούληση να εφαρμοσθεί απόλυτα.
Ποτέ δεν ίσχυσε το πόθεν έσχες. Καταθέσαμε τα χαρτιά μας και ειπώθηκε σήμερα εδώ από συνάδελφο ότι πληρώνουμε και κόστος για να ελεγχθούν –υποτίθεται- τα πόθεν έσχες. Ταλαιπωρούμαστε και ταλαιπωρούμε και τις υπηρεσίες για λεπτομέρειες συμβολαίων χωρίς να μπαίνουμε στην ουσία του θέματος. Γι’ αυτό ο ευτελισμός του θεσμού είναι τόσο μεγάλος, που όποτε εμείς οι πολιτικοί τον επικαλούμαστε δημόσια -εγώ το έχω ζήσει, φαντάζομαι όλοι μας- οι πολίτες αισθάνονται ότι τους εμπαίζουμε και εν μέρει έχουν δίκιο.
Το ζήτημα, λοιπόν, σήμερα δεν πρέπει να εξαντληθεί στο να προσθέσουμε άλλα δύο κακουργήματα στον ποινικό κώδικα, που ορθώς προστίθενται, αλλά να πάρουμε μία απόφαση όλοι μαζί, εδώ και τώρα και να την τηρήσουμε. Να πάρουμε την απόφαση ότι από εδώ και πέρα δεν θα ξεφεύγει κανείς, όσες άκρες και εάν έχει στο σύστημα όποιος και εάν είναι. Έτσι μόνον θα σημειώσουμε πρόοδο στο ζήτημα της αντιμετώπισης της διαφθοράς. Έτσι θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε στην εκτίμηση του λαού. Έτσι θα μπορέσουμε να εκτελέσουμε το ρόλο, για τον οποίο είμαστε εδώ μέσα και όχι να φθάνουμε στα φαινόμενα που είχαμε φθάσει την προηγούμενη Τετάρτη που εμένα, το είπα και πριν, με ακολουθούν ακόμη και με τρομάζουν. Είναι ο εφιάλτης μου τα συνθήματα που ακούστηκαν την προηγούμενη Τετάρτη.
Χρειαζόμαστε δημόσια διοίκηση με ισχυρούς μηχανισμούς ελέγχου, που θα ελέγχουν το πόθεν έσχες και θα διαπιστώνουν εν τη γενέσει τους τα νοσηρά περιστατικά. Χρειαζόμαστε διαδικασίες που θα τα αποτρέπουν γιατί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την πολιτική και το πολιτικό σύστημα. Κι έτσι πρέπει να σκεφθούμε, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε.
Θέλω να κλείσω με μία παράκληση προς όλους μας. Σήμερα, που η Ελλάδα δοκιμάζεται, εμείς οι πολιτικοί έχουμε μία ευκαιρία και ταυτόχρονα υποχρέωση. Την ευκαιρία να αποδείξουμε στην ελληνική κοινωνία ότι είμαστε άξιοι να την εκπροσωπούμε. Αν το αποδείξουμε αυτό οι φωνές για τη μείωση ή όχι του αριθμού των Βουλευτών δεν θα έχουν καμία απήχηση.
Έχουμε μία και μόνο ευκαιρία να αποκαταστήσουμε το κύρος του Κοινοβουλίου, το κύρος του πολιτικού συστήματος, επιλέγοντας να μην αφήσουμε κανέναν να θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των παιδιών μας. Γιατί αυτό κάνουμε όταν κλείνουμε τα μάτια μας ή όταν δεν ακούμε αυτά που πρέπει. Πρέπει να τιμωρήσουμε άμεσα και δίκαια, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να στεκόμαστε όλοι στο ύψος των περιστάσεων.
Θέλω κλείνοντας, κύριοι συνάδελφοι, να κάνω μία τελευταία επισήμανση. Παρακολουθώ και με θλίβει, υπάρχει μία εκπομπή η οποία έχει σαν τίτλο μέρες τώρα: «φέρτε πίσω τα κλεμμένα». Και αναρωτιέμαι πώς υπάρχουν συνάδελφοι που επιτρέπουν στον εαυτό τους να είναι συνομιλητές με αυτή την εκπομπή; Όποιος συνάδελφος το κάνει για εμένα έπρεπε πρώτα και κύρια να αποδεικνύει πού είναι τα κλεμμένα ή να τρέχει να φέρουμε πίσω τα κλεμμένα. Όταν ανεχόμαστε κάτι τέτοιο, έχει δίκιο ο λαός να μας φωνάζει ότι φώναζε την προηγούμενη Τετάρτη και έχει δίκιο ως εκ τούτου, να τίθεται το μεγάλο ερώτημα εάν παίρνουμε πολλά, γιατί παίρνουμε, πώς ζούμε και πώς δεν ζούμε. Πρέπει πρώτα εμείς εδώ να τιμούμε αυτό που ήλθαμε να κάνουμε και μετά να ζητάμε από τους πολίτες να τιμούν το έργο μας.
ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥΛΑΣ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ
Διαβάστε περισσότερα...

Βραβεύτηκαν χθες οι μικροί καλλιτέχνες με οικολογική συνείδηση που ζωγράφισαν τον Ληθαίο ποταμό


(11 φωτό και βίντεο)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, έγιναν χθες οι βραβεύσεις των 70 μαθητών, από τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Ζωγραφίζοντας τον Ληθαίο» και διακρίθηκαν. Τα εκπληκτικά εκθέματα...
...των μαθητών, εκτίθονταν στο χώρο της εκδήλωσης. Σημειωτέο, είναι η άριστη δουλειά που έκαναν οι υπεύθυνοι του κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του δήμου Τρικκαίων, σε συνεργασία με τους μαθητές. Από πλευράς τοπικών αρχών, την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος και ο Αντινομάρχης Τρικάλων κ. Αχιλλέας Αλεξίου, ενώ μίλησαν και οι υπεύθυνοι της περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης.
Δείτε στο trikalaola2 τις φωτό της εκδήλωσης εδώ:
http://trikalaola2.blogspot.com/2010/05/blog-post_14.html

Διαβάστε περισσότερα...

Καλλιτεχνικές δημιουργίες μέσα από το φακό της φωτογραφικής ομάδας φωτογράφων

Για πρώτη φορά, παράλληλα με την ετήσια έκθεση βιβλίου που έχει καταστεί θεσμός για την πόλη των Τρικάλων, πραγματοποιείται και η έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Τρικάλων.
Πρόκειται για ένα μικρό δείγμα της δουλειάς των μελών της Φωτογραφικής Ομάδας. Τα μέλη της ομάδας είναι...
...άτομα που τα ενώνει το μεράκι για την τέχνη της φωτογραφίας. Αρχικά, με παρεϊστικη διάθεση και στόχο την βελτίωση των φωτογραφικών αποτελεσμάτων τους μέχρι που ωρίμασε ο χρόνος για τη δημιουργία μιας οργανωμένη ομάδας, ανοιχτή προς το κοινό των Τρικάλων αλλά και προς τους νέους επίδοξους φωτογράφους.
Στις φωτογραφίες που εκτίθενται απεικονίζονται τοπία όπως η λίμνη Πλαστήρα, τα Περτουλιώτικα λιβάδια, το τοξωτό γεφύρι στην Πύλη αλλά και ασπρόμαυρα θέματα όπως ο ποδηλάτης στην κεντρική γέφυρα της πόλης, ο φάρος στην πόλη των Χανίων , όλα ιδωμένα μέσα από την οπτική γωνία του κάθε φωτογράφου.
Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις 10:30 έως 13:30 το πρωί και 18:30 έως 22:30 το απόγευμα. Τα έργα θα εκτίθενται μέχρι την Κυριακή 16/5.
Εάν μέσα σας κρύβεται ένας φωτογράφος τότε αξίζει μια ματιά στα έργα της έκθεσης!
Για να επικοινωνήσετε με την ομάδα:
Τηλέφωνα: 6974718172, 6974954130, 6946465592
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: trikala.foto@gmail.com
Προφίλ στο facebook: Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων
Blog: phototrikala.blogspot.com
Επικοινωνία:
Σπανιάς Θανάσης: 6974718172
Σπυρόπουλος Στέργιος: 6974954130
Μεγαρχιώτη Λίτσα: 6946465592
Διεύθυνση ηλεκτρονικου ταχυδρομείου: trikala.foto@gmail.com
Ομάδα στο facebook: Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων
Blog: phototrikala.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...