Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Εκδήλωση με θέμα «Παιδί και τηλεόραση» πραγματοποιήθηκε χθες (Παρασκευή 14-5-10) στα Μεγάλα Καλύβια.


(11 φωτό και βίντεο)

Μία όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην αίθουσα του δημαρχείου Μεγάλων Καλυβίων με θέμα: «Παιδί και τηλεόραση», όπου βασική ομιλήτρια ήταν η συγγραφέας κα Γιώτα Φώτου. Την εκδήλωση διοργάνωσαν:...
...Ο Αθλητικός Σύλλογος Βόλεϊ Μεγάλων Καλυβίων και η Ακαδημία Βόλεϊ Φιλαθλητικός Τρικάλων, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Μεγάλων Καλυβίων. Δείτε το βίντεο και τις φωτό στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/05/14-5-10.html

Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη στο δημαρχείο Παλαιοκάστρου από τους θιγόμενους ιδιοκτήτες της Ε65

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο δημαρχείο Παλαιοκάστρου, όπου συζητήθηκε το θέμα των αποζημιώσεων, στους ιδιοκτήτες εκτάσεων που έχουν απαλλοτριωθεί για την κατασκευή της Ε65. Στη σύσκεψη που έγινε παρουσία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστου Μαγκούφη, συμμετείχαν οι...
...θιγόμενοι ιδιοκτήτες των δήμων, Παλαιοκάστρου και Βασιλικής, οι δήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Στουρνάρας και Βάϊος Ζιάκας, ο πρώην δήμαρχος Παλαιοκάστρου κ. Δημήτρης Πούλιος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Τάτσιος, καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι των δύο δήμων.
Οι θιγόμενοι θεωρούν εξευτελιστικές τις τιμές που εκτιμήθηκαν οι εκτάσεις τους και στα δικαστήρια θα διεκδικήσουν μεγαλύτερες. Δείτε το σχετικό βίντεο και τις φωτογραφίες.
Διαβάστε περισσότερα...

Υπό δοκιμή η αντισύλληψη για άνδρες...

Αμερικανοί επιστήμονες αρχίζουν δοκιμές για να δουν αν οι υπέρηχοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αναστρέψιμη αντισυλληπτική μέθοδος για τους άνδρες.
Ερευνητές του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα, υπό τον δρα Τζέημς Τσουρούτα, πήραν...
...επιχορήγηση 100.000 δολάρια από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέητς και, σύμφωνα με το BBC, θα ξεκινήσουν τις σχετικές κλινικές δοκιμές.
Οι συγκεκριμένοι αμερικανοί επιστήμονες, βασισμένοι σε προηγούμενες δικές τους έρευνες, πιστεύουν ότι μια εκπομπή υπερήχων στους όρχεις μπορεί με ασφάλεια να μπλοκάρει την παραγωγή σπέρματος για χρονικό διάστημα μέχρι έξι μηνών. Κατά το διάστημα που θα έχει σταματήσει η παραγωγή σπέρματος και όλες οι "αποθήκες" σπέρματος θα έχουν αδειάσει, ο άνδρας θα είναι προσωρινά στείρος.
Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι τελικά θα είναι σε θέση να προσφέρουν μια εναλλακτική μέθοδο αντισύλληψης και ελέγχου των γεννήσεων στα ζευγάρια όλου του κόσμου. Σύμφωνα με τον δρα Τσουρούτα, η νέα τεχνική μπορεί να προσφέρει "αξιόπιστη, φθηνή, μη ορμονική αντισύλληψη επί έξι μήνες με μια και μόνη θεραπεία".
Πηγή: otenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γνωρίζετε τι είναι το όσμιο;

Είναι ένα μέταλλο με ατομικό αριθμό 76 και ατομικό βάρος 190,2. Ανήκει στην ομάδα του λευκόχρυσου και είναι ένα από τα σκληρότερα στοιχεία που βρίσκονται στη φύση.
Το στοιχείο με τη μεγαλύτερη πυκνότητα απ΄ όλα τα γνωστά στοιχεία και...
...το πλέον δύστηκτο μέταλλο της ομάδας του.
Τα μεγαλύτερα αποθέματα οσμίου στο κόσμο βρίσκονται στην Τουρκία.
Υπολογίζεται ότι τα αποθέματα οσμίου είναι 127.000 τόνοι.
Η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα που έχει αποθέματα είναι η Βουλγαρία με 2.500 τόνους.
Η αξία του οσμίου που υπάρχει στην Τουρκία ανέρχεται στα 9 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Εάν αναλογιστείτε ότι το εσωτερικό και το εξωτερικό χρέος της χώρας είναι 220 δισεκατομμύρια δολάρια,η αξία του οσμίου είναι 40 φορές μεγαλύτερη από το συνολικό χρέος. Οι φιλοδυτικοί δημοσιογράφοι μας άρχισαν να λένε ότι :
Η Τουρκία είναι μια πολύ πλούσια χώρα για να την αφήσουνε στους Τούρκους (Τζουνέιτ Ουλσεβερ).
Παρόμοια δήλωσε έκανε και ο Μεμχέτ Αλί Μπιράντ σε ένα σεμινάριο στη Βιέννη : "Απευθυνόμαστε σε όλους τους πατριώτες για να γνωρίζουν την αλήθεια."
Ο στρατηγός Γ.Αϋφαντής υποστηρίζει ότι ο διευθυντής του 2ου Ε.Γ του ΓΕΣ στρατηγός Στράτος Νταϊλάκη, του έδειξε μια φωτοτυπία δορυφορικής φωτογραφίας αμερικανικού δορυφόρου η οποία απεικόνιζε όλο το Αιγαίο.
Το επίκεντρο της έρευνας των φωτογραφήσεων ήταν τα πετρέλαια του Αιγαίου.
Στο νοτιοανατολικό άκρο υπήρχε μια πιο σκούρα κηλίδα.
Οι αναλύσεις της οποίας έδειξαν ότι υπάρχουν πολύτιμα μέταλλα κ.α,τα οποία εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή των Ιμίων!
Για να αντιληφθούμε την αξία του οσμίου πρέπει να αναφέρουμε ότι ένα γραμμάριό του στοιχίζει 60.000 δολάρια!!!
Ένα κιλό οσμίου αντιστοιχεί με πέντε τόνους χρυσού!
Εάν στα στοιχεία αυτά προσθέσουμε και τα κοιτάσματα ουρανίου που υπάρχουν στη Καβάλα και αλλού σημαίνει ότι και η Ελλάδα είναι χώρα που δεν μπορούν να την αφήσουν στους Έλληνες!
Επειδή κανένας πόλεμος δεν γίνεται για τα μάτια της <<ωραίας Ελένης>> αλλά μόνο για τεράστια οικονομικά συμφέροντα, περιμένουμε από το Ίδρυμα Γεωλογικών και μεταλλευτικών Ερευνών να ενημερώσει τον ελληνικό λαό εάν αληθεύουν όλα αυτά.
Είναι τυχαία η στροφή της αμερικανικής πολιτικής στο ζήτημα του Αιγαίου;
Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε εγγράφως από την Ελλάδα να προσέλθει σε διμερή ελληνοτουρκικό διάλογο με στόχο την επανεξέταση των συνθηκών που ρυθμίζουν το καθεστώς του Αιγαίου.
Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ υιοθετούν τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και μας οδηγούν σε κάποιο συμβιβασμό.
Πιθανότατα σε μια συνδιαχείριση του πλούτου της περιοχής, ο οποίος θα διανέμεται στα τρία, με λιγότερα ποσοστά στις δύο παράκτιες χώρες και μεγαλύτερα στους φίλους και συμμάχους.
Κάτι σαν την εκμετάλλευση του πετρελαίου του Πρίνου...
Από το περιοδικό NEMECIS
Φωτό: wikimedia.org

Διαβάστε περισσότερα...

Βάλε πράμα Γιώργο, ο Καλλικράτης θα έχει ενδιαφέρον…

Θα θυσιαστούν πολλά σουβλάκια κατά τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων… Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σ. Χατζηγάκης στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα θα βρίσκεται αύριο ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. Από τις 10 π.μ. της Δευτέρας θα έχει επαφές στο...
...πολιτικό του γραφείο επί της οδού Καποδιστρίου και θα δεχθεί τους πολιτικούς του φίλους.
Ο έμπειρος πολιτικός σε δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες σημειώνει πως "οφείλουμε όλοι να δείξουμε σοβαρότητα στις κρίσιμες στιγμές που περνά η πατρίδα μας". Ο ίδιος έχει τοποθετηθεί, αναγνωρίζοντας ευθύνες της κυβέρνησης Ν.Δ. σημειώνοντας πως "κάναμε την αυτοκριτική μας", ωστόσο υπογραμμίζει τις τεράστις ευθύνες που φέρει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία οδήγησε τελικά στο Δ.Ν.Τ. και στα σκληρά μέτρα.
Από το πολιτικό γραφείο
Διαβάστε περισσότερα...

Δέσμευση για άμεση επαναλειτουργία της Χάλκης

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης θα επαναλειτουργήσει σύντομα, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε κοινή συνέντευξή Τύπου το βράδυ της Παρασκευής με τον Γιώργο Παπανδρέου στην Αθήνα. Οι δύο πρωθυπουργοί...
...μίλησαν, μεταξύ άλλων, για το Αιγαίο και το Κυπριακό, ενώ νωρίτερα υπογράφηκαν 21 μνημόνια συνεργασίας Ελλάδας –Τουρκίας. Η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού ολοκληρώνεται σήμερα, Σάββατο. Οι κ.κ. Ερντογάν και Παπανδρέου θα μεταβούν στις 13:30 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, προκειμένου ο κ. Ερντογάν να υπογράψει το βιβλίο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας
Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε επίσης την ελληνική πλευρά να επιτρέψει την εκλογή (και όχι το διορισμό) του μουφτή στη Δυτική Θράκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ούτε η Τουρκία αναμειγνύεται στο θέμα του Οικουμενικού Πατριάρχη. Είπε μάλιστα ότι δεν τον ενοχλεί η Οικουμενικότητα του Πατριάρχη. O Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε τονίζοντας πως οι θρησκευτικές ελευθερίες είναι κατοχυρωμένες στην Ελλάδα και επισημαίνοντας ότι τα ζητήματα αυτά δεν είναι διμερή, αλλά ζητήματα σεβασμού ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων.
Ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξει λύση και στο θέμα του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου και ζήτησε την ανακαίνιση του τζαμιού στην Αθήνα, κάτι το οποίο υποσχέθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Παράλληλα, για τα θέματα του Φαναρίου, ο κ. Ερντογάν υποσχέθηκε ότι οι πατριάρχες θα μπορούν να πάρουν την τουρκική ιθαγένεια.
Ακόμα, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη οι πτήσεις στο Αιγαίο να γίνονται από παροπλισμένα αεροπλάνα. Απαντώντας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το θέμα τον παραβιάσεων στο Αιγαίο θα μπορούσε να λυθεί αν η Τουρκία έδινε σχέδια πτήσης. «Καλή γειτονία σημαίνει σχέδια πτήσης. Αν η τουρκική αεροπορία τα έδινε, δεν θα υπήρχε ανάγκη αναχαίτισης από τα ελληνικά μαχητικά», είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για τη διατήρηση του casus belli από τουρκικής πλευράς, ο κ. Ερντογάν σημείωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να πρέπει να εξετάσει γιατί η τουρκική εθνοσυνέλευση το έχει αποφασίσει Σημείωσε πως θα μπορούσε να λυθεί, πρόσθεσε όμως πως δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να λυθεί μονομερώς.
"Αδειασμα" του κουμπάρου Καραμανλή για το δημοψήφισμα Ανάν
Όσο αφορά στο Κυπριακό, ο κ. Ερντογάν υπενθύμισε το σχέδιο Ανάν και την προσωπική του πρωτοβουλία, προς τον γ.γ. του ΟΗΕ, να έρθει το θέμα στα Ηνωμένα Έθνη. Σε μια κίνηση που εκθέτει τον κουμπάρο του και πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, πρόσθεσε ότι στη συνάντηση κορυφής που έγινε το 2004 στην Ελβετία η υπό τον Καραμανλή ελληνική πλευρά ζήτησε, παρά τα όσο είχαν συμφωνηθεί, να μη γίνει καθόλου δημοψήφισμα.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι τα λιμάνια της Τουρκίας θα άνοιγαν προς τα κυπριακά πλοία, εφόσον την ίδια ώρα άνοιγαν και τα λιμάνια της Κυπριακής Δημοκρατίας στα τουρκικά πλοία, ενώ εξέφρασε τη βούλησή του να «ανοίξει» τη διαδικασία των συνομιλιών με τη συμμετοχή και διεθνών παραγόντων.
Ενοχλημένη η ΝΔ από την προτροπή Ερντογάν
Να στηρίξουν τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον μηχανισμό βοήθειας παρότρυνε ο Ερντογάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση για να βγει η χώρα από την κρίση. «Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να επωμιστούν αυτή την ευθύνη γιατί πρόκειται για ένα αμιγώς εθνικό θέμα», σημείωσε ο κ. Ερντογάν.
Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. «Σεβόμαστε τον Τούρκο Πρωθυπουργό, όπως και κάθε άλλο ξένο ηγέτη που επισκέπτεται τη χώρα μας. Επισημαίνουμε όμως το αυτονόητο: τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδος είναι αποκλειστική υπόθεση του ελληνικού λαού και των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας», αναφέρει η ΝΔ σε σχετική ανακοίνωσή της.
21 μνημόνια συνεργασίας
Ο Τούρκος πρωθυπουργός έφτασε την Πέμπτη στην Αθήνα συνοδευόμενος από 10 υπουργούς και 100 περίπου Τούρκους επιχειρηματίες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρωθυπουργός και υπουργοί είχαν συναντήσεις με Έλληνες πολιτικούς και κατέληξαν στην υπογραφή 21 μνημονίων συνεργασίας των δύο χωρών.
Τα μνημόνια αυτά αφορούν:
- τις εξωτερικές σχέσεις (σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χώρων, συμφωνία σχετικά με την επικερδή απασχόληση των εξαρτώμενων μελών των διπλωματικών αποστολών και άρση των περιορισμών που ισχύουν στους μεθοριακούς σταθμούς Καστανέων-Παζαρκουλέ)
- τον τομέα των εσωτερικών υποθέσεων και της προστασίας του πολίτη (συμφωνία για την επαναπροώθηση προς την Τουρκία μη νομίμως εισερχομένων μεταναστών, ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών και πολιτικής προστασίας, κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης για τους κατόχους τουρκικών ειδικών διαβατηρίων)
- την εκπαίδευση (συνεργασία της Ελλάδας και της Τουρκίας στον τομέα της εκπαίδευσης και συνεργασία σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας του ελληνικού υπουργείου Παιδείας και του Συμβουλίου Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας)
- τον τομέα μεταφορών (ανάπτυξη των σιδηροδρομικών και συνδυασμένων μεταφορών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, συνεργασία στους τομείς των Τεχνολογιών Πληροφορικής, Επικοινωνιών και των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, καθώς και ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα των οδικών μεταφορών)
- την οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία (προώθηση εμπορίου, επενδύσεων και συνεργασία σε υποθέσεις που αφορούν τη ναυτιλία, συνεργασία του Invest in Greece και του αντίστοιχου Investment Support and Promotion Agency of Turkey, τεχνική συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης - ΕΛΟΤ και του αντίστοιχου τουρκικού οργανισμού TSE, συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και την Ενωσης Τουρκικών Τραπεζών)
- τον τουρισμό και τον πολιτισμό (προώθηση κοινών ταξιδιωτικών πακέτων προς τρίτες χώρες, κυρίως προς την Κίνα, συνεργασία στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού, διεξαγωγή του 8ου Ελληνοτουρκικού Φόρουμ για τον Τουρισμό στην Αθήνα, ενδυνάμωση της συνεργασίας του Ελληνικού Οργανισμού Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτορείων (HATTA) με τον Οργανισμό Τουρκικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών σε θέματα προστασίας, συντήρησης και αναστήλωσης μνημείων, συνεργασία για την προστασία της πολιτιστικής ιδιοκτησίας και την αποτροπή παράνομων ανασκαφών και διακίνησης αρχαιοτήτων, συνεργασία στον τομέα των ανασκαφών, κοινές διασκέψεις για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, αμοιβαία διοργάνωση κινηματογραφικών εβδομάδων αφιερωμένων στην Ελλάδα και στην Τουρκία, συνεργασία μεταξύ θεατρικών οργανισμών, συνεργασία διευθυντών ορχήστρας κάθε χώρας, με μεγάλες Συμφωνικές Ορχήστρες της άλλης χώρας, συνεργασία των κρατικών οργανισμών βιβλίου, συγγραφέων, μεταφραστών και εκδοτών, ανταλλαγή εκθέσεων φωτογραφίας και εικαστικών τεχνών καθώς και συνεργασία των δύο κρατικών ειδησεογραφικών πρακτορείων)
- τον τομέα της ενέργειας (επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας – Ιταλίας, συνεργασία στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας)
- τα δάση, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή (συνεργασία για τη βέλτιστη διαχείριση των νερών του Έβρου, προσπάθειες για μείωση της ρύπανσης, δασική προστασία και διαχείριση, έρευνα των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στα δασικά οικοσυστήματα, προστασία της βιοποικιλότητας, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.
Πηγή: www.tvxs.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πρώτες αντιδράσεις για τη δημιουργία τεσσάρων δήμων στο Νομό Τρικάλων


Δήλωση του δήμαρχου Παλαιοκάστρου κ. Γιώργου Στουρνάρα για τον Καλλικράτη: «Συντελέστηκε ένα μεγάλο έγκλημα για το Νομό Τρικάλων...»
Εξοργισμένος για τη δημιουργία τεσσάρων δήμων στο Νομό Τρικάλων, εμφανίστηκε χθες ο...

…«πράσινος» δήμαρχος Παλαιοκάστρου Τρικάλων κ. Γιώργος Στουρνάρας, που συναντήσαμε στο δημαρχείο στον Παλαιόπυργο. Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του trikalaola ο κ. Στουρνάρας. Διαβάστε περισσότερα...