Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Προστέθηκε βίντεο και 40 φωτογραφίες από τον αγώνα TTRC της Κυριακής


Δείτε το βίντεο από τα προημιτελικά και ημιτελικά στα διπλά περάσματα και 40 φωτό από τον αγώνα TTRC που έγινε την περασμένη Κυριακή στην πίστα καρτ των Τρικάλων. Απομένουν μερικές ακόμη φωτό από τα...
...αυτοκίνητα και οι απονομές. Δείτε τις 40 φωτό στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/05/ttrc-38.html Διαβάστε περισσότερα...

Αύριο Τετάρτη η εκδήλωση του Σωματείου Επιπλοποιών Ν. Τρικάλων

Αύριο, Τετάρτη 26/05/2010 στις 20:00 στο Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση λήξης του προγράμματος κινητικότητας του Σωματείου Επιπλοποιών Ν. Τρικάλων.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από...
...την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου και το Σωματείο Επιπλοποιών Ν. Τρικάλων σε συνεργασία με το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας στη Βαλένθια της Ισπανίας.
Θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις, βεβαιώσεις Europass, φωτογραφικό υλικό και DVD από την παραμονή στη Βαλένθια.
Περιμένουμε τη δική σας κάλυψη του γεγονότος.
Με εκτίμηση
ΑΚΕΘ
Διαβάστε περισσότερα...

"...ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ",

Το βιβλιοπωλείο ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ και οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Τερζίδη
"...ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ",την Πέμπτη,27 Μαϊου 2010 και ώρα 9μ.μ. στο Αrt cafe "Σουϊτα"(Στρ.Σαράφη 18,Τρίκαλα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι...
...Μπάμπης Τσιρογιάννης,δικηγόρος,Φώτης Πάλλας, καθηγητής.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά ο Παναγιώτης Μαγκλάρας (πιάνο-τραγούδι)η Λιάνα Μήνια (φλάουτο-τραγούδι),και ο Φώτης Πάλλας (τραγούδι).
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Υστερα από χρόνια παραμονής του στην Αθήνα,ο Κωστής,ένας επιτυχημένος συγγραφέας σε δημιουργικό αδιέξοδο,επιστρέφει στη γενέτειρα του Θεσσαλονίκη.Αντιμέτωπος μ' ένα γάμο που καταρέει,με σχέσεις που φθίνουν και με το προσωπικό του τέλμα,ζωντανεύει αναμνήσεις απο έρωτες,παρέες,στέκια και τραγούδια.
Αυτό που αντικρίζει είναι μια πόλη-φάντασμα του παλιού της εαυτού,παραδομένη στο νεοσυντηρητισμό,στον εθνικισμό και σ'ένα παρακράτος που οργιάζει συγκαλυμμένο πίσω απο τους θεσμούς.Η ερωτική γνωριμία του με μια Ρωσίδα πόρνη (λαθρομετανάστρια στη χώρα)θα δώσει κάποιο νόημα στην περιπλάνησή του.
Ανήμερα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου,συμπαρασύρεται απο την πορεία των αντιεξουσιαστών και βρίσκεται "τυχαία" αντιμέτωπος με μια ομάδα "αγανακτισμένων πολιτών".Η εκπυρσοκρότηση ενός όπλου θα αλλάξει τη ζωή του με δραματικό τρόπο...
Ένα πολιτικό-κοινωνικό "ρόκ" θρίλερ για το νεοσυντηρητισμό ,το ρατσισμό και το σύγχρονο δουλεμπόριο,για τα όρια μεταξύ αγωνιστικής δράσης και τρομοκρατίας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΡΖΙΔΗΣ
Ο Χρήστος Τερζίδης γεννήθηκε στην Κολωνία της τότε Δυτικής Γερμανίας,μεγάλωσε όμως στη Θεσσαλονίκη.Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και τη μουσική δημοσιογραφία σε μικρά έντυπα.Το 1991 προχώρησε στην έκδοση του In Rock,της πρώτης μηνιαίας επιθεώρησης της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής .Το In Rock ήταν μία από τις πιο σημαντικές εκδόσεις στον ανεξάρτητο τύπο,καθώς υπήρξε ένα απο τα πρώτα free press έντυπα στην Ελλάδα(μετά τον ιστορικό εξώστη και το fix Care),το πρώτο έντυπο που διανεμήθηκε δωρεάν σε
πανελλαδικό επίπεδο και το πρώτο μουσικό free press έντυπο.Στα τέλη του 2003 προχώρησε στην έκδοση του Hood,με κύριο αντικείμενο την ελληνική χιπ χοπ σκηνή.Διέκοψε την έκδοση και των δύο εντύπων στα τέλη του 2005.Το 2003 εξέδωσε με επιτυχία απο τις εκδόσεις ΟΞΥ το πρώτο του βιβλίο,"Το Hip Hop Δεν Σταματά-Hip Hop Don't stop.To βιβλίο ,στηριγμένο στις συνεντεύξεις των μεγαλύτερων ελληνικών χιπ χοπ σχημάτων ,με μυθιστορηματική γραφή περιγράφει τη γέννηση και την πορεία της ελληνικής χιπ χοπ σκηνης και κουλτούρας.Ασχολήθηκε ενεργά με τη διοργάνωση
συναυλιών και το μανατζμεντ μουσικών καλλιτεχνών.Εχει δουλέψει σε μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές εντός και εκτός Ελλάδας.Απο το 2003 ασχολείται αποκλειστικά με τις δραστηριότητες των Goin'Through και των καλλιτεχνών που ανήκουν στο ίδιο δισκογραφικό LABEL.Zεί στην Αθήνα.
Η "ΜΑΡΙΝΑ"
του ΒΑIOY ΦΑΣΟΥΛΑ
"Η ΜΑΡΙΝΑ" το νέο βιβλίο του συμπολίτη συγγραφέα Βαϊου Φασούλα θα γίνει παρουσίαση στις 8 Ιουνίου στις 9μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τρικκαίων.Την εκδήλωση διοργανώνει το βιβλιοπωλείο ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ και οι εκδόσεις ΖΗΤΗ.θα μιλήσουν για το βιβλίο οι:Νώε Παρλαβάντζας δημοσιογράφος ΕΡΑ Φωνή της Ελλάδας,Ελένη Σαββίδου υπευθυνη δημοσίων σχέσεων Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιωτών.
Διαβάστε περισσότερα...

«Όταν η μνήμη έχει δικαίωμα» Παρουσίαση βιβλίου στην Ποντιακή Κοινότητα

Στα πλαίσια της 91ης επετείου
της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.
Την Κυριακή 23 Μαΐου 2010, ώρα 4.00μ.μ. έγινε η παρουσίαση της νέας συλλογής ποιημάτων και ποιητικών πεζών της συγγραφέα και γλωσσολόγου Δρα Έρμας Βασιλείου με τίτλο «Όταν η μνήμη έχει δικαίωμα» στα πλαίσια...
...Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου 2010.
Η παρουσίαση έγινε στην μοντέρνα αίθουσα της Ποντιακής Κοινότητας με συνεργασία τριών φορέων της παροικίας, της Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακών Σωματείων, της Διασπορικής Λογοτεχνικής Στοάς και του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας.
Την παρουσίαση και ανάλυση του βιβλίου έκανε με επιτυχία ο κύριος Ιάκωβος Γαριβάλδης ενώ προλόγισε με ιδιαίτερη θέρμη για τη συγγραφέα και το έργο της ο κύριος Ντίνος Τουμάζος.
Επίσης απαγγελίες έκαναν η δημοσιογράφος κ. Ντίνα Γερολύμου, η εκπαιδευτικός κ. Άντρια Γαριβάλδη και η ζωγράφος και ποιήτρια κ. Αντριάνα Καραμήτρου της οποίας ο πίνακας που απεικονίζει τον ξεριζωμό των Ποντίων κοσμεί το εξώφυλλο του βιβλίου. Το πρόγραμμα παρουσίασε η εκπαιδευτικός κ. Νίκη Φαρφαρά και χαιρέτησαν από τους αντίστοιχους οργανισμούς ο κ. Σπύρος Κοροσίδης και ο κ. Θύμιος Χαραλαμπόπουλος.
Στο τέλος του προγράμματος η ίδια η συγγραφέας Δρ Έρμα Βασιλείου μαζί με τις ευχαριστίες της έδωσε μια ιδιαίτερα πνευματική νότα στην εκδήλωση εφόσον για πρώτη φορά έκανε ένα δημόσιο κάλεσμα ονομάτων του Ποντιακού Ελληνισμού συνδέοντας τα ονόματα αδικοχαμένων Ελλήνων με άτομα της παροικίας της Μελβούρνης που συμμετείχαν στην εκδήλωση και προώθηση του βιβλίου.
Στην παρουσίασή του ο παρουσιαστής Ιάκωβος Γαριβάλδης αναφέρθηκε εν ολίγοις στα εξής:
o Το μήνυμα του βιβλίου το οποίο αποτελεί ένα κάλεσμα στον Ελληνισμό να ενωθεί και να υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τα δίκαια της πατρίδας αναφερόμενος σε φράσεις από το βιβλίο.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε «...στη σκέψη της δημιουργού που επεξεργάζεται στο οργανωμένο δομικά μήνυμα προς τον αναγνώστη αλλά και προς τον θύτη και πάσα άλλη κατεύθυνση, γίνεται πιο συγκεκριμένη με τη χρήση των στοιχείων διαφόρων γλωσσών, των ιδεών της καταστροφής, αδικίας και ατιμίας των πράξεων και των αποκλίσεων όπως ‘Ή όλοι ή κανένας, ή όλοι οι Έλληνες θα σωθούμε ή κανένας’, που ανήκουν στο χώρο της προγλωσσικής σκέψης και που τελικά γίνονται προσιτές και κωδικοποιούνται με τη χρήση της έκφρασης και την τέχνη στη χρήση της γλώσσας.»
o Στις εντυπώσεις του από το περιεχόμενο ο παρουσιαστής ανέφερε ότι «Η Ελληνική [γλώσσα που χρησιμοποιείται] κυρίως δίνει στα κείμενα μια αλληλεγγύη που δρα σαν στήριγμα στο λυρισμό και στην ανάπλαση γεγονότων της ιστορίας. »
o Επίσης ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στην υψηλή ποιότητα του περιεχομένου των εκδόσεων Αφροδίτη 2010, η οποία είναι η μοναδική στην ελληνόγλωσση Διασπορά που καταγίνεται με το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, οι οποίοι αποτελούν ένα κομμάτι του υπόλοιπου Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, ήτοι της Ιωνίας, Κωνσταντινούπολης, Καπαδοκίας, Βιθυνίας κ.ά.
o Ο κύριος Γαριβάλδης έκανε αναφορές στα λόγια της Δρα Τέσσα Χόφμαν, παγκοσμίου φήμης Γερμανίδας ιστορικού η οποία έγραψε 13 βιβλία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και παροτρύνει τον ελληνισμό να μην ξεχάσει την ιστορία του και να απαιτήσει τη δικαίωση και τη συγνώμη από τους θύτες.
o Ο παρουσιαστής έθιξε επίσης την άρνηση του Ελληνισμού της Διασποράς να ξεχαστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων όπως θέλουν οι Τούρκοι και όπως μήνυσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ερτογάν στις 17 Απριλίου 2010 σε ραδιοσταθμό του BBC, εφόσον αυτό άλλωστε βαίνει και ενάντια στην φύση τους.
Συγκεκριμένα σημείωσε ότι «Κατά συνέπεια μπορούμε να κατατάξουμε το έργο αυτό στην κατηγορία της ‘φυσικής αγωγής’, μιας ψυχικής και πνευματικής διάπλασης, μιας συνένωσης της φύσης με την τέχνη του λόγου.»
Από πλευράς του ο Ντίνος Τουμάζος προλογώντας το βιβλίο αναφέρθηκε:
o στο «χρέος που έχουμε στη μνήμη. Κι επειδή ακριβώς η μνήμη θέλει να χαθεί όπως δηλώνει ευθαρσώς η συγγραφέας Έρμα Βασιλείου από το πρώτο ποίημα αυτού του βιβλίου της, έχουμε χρέος να την κρατήσουμε ζωντανή. Έχουμε χρέος να μην ποντίσουιμε, να μην την καταποντίσουμε, να μην την φουντάρουμε, να μην την καταστρέψουμε... τη μνήμη και το απαράδεκτο έγκλημα που διαπράχθηκε εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού.»
o Στη συνέχεια αναφέροντας στη γενοκτονία γενικά είπε πως «...η χειρότερη γενοκτονία είναι η γενοκτονία της μνήμης. Με λόγο σπαθί, με λέξεις μαχαίρι κοφτερό, με φράσεις λεπίδι ακονισμένο [η συγγραφέας] καταθέτει την οργή της. Απειλεί, προτρέπει, παρακαλεί, ικετεύει...»
o Ο Ντίνος Τουμάζος έκλεισε με τα εξής λόγια:
«Όσο υπάρχουν ποιητές με το ψυχικό σθένος και τη μαχητικότητα της Έρμας, μπορεί να γίνονται εισβολές, μπορεί να γίνονται κατακτήσεις εδαφών, δεν θα καταφέρουν όμως να αλώσουν την ψυχή μας που δεν ζητά εκδίκηση, δικαίωση και λύτρωση ζητά. Για να γίνει πράξη ‘η αδελφοσύνη των φωνών’, η αδελφοσύνη των λαών.».
Στους χαιρετισμούς τους οι κ.κ. Σπύρος Κοροσίδης και Θύμιος Χαραλαμπόπουλος εξείραν την υποχρέωση που έχουμε να ενθυμόμαστε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του πόντου και να βρισκόμαστε πάντα σε εγρήγορση για να φανούμε αντάξιοι της παράδοσης και ιστορίας μας κι έκαναν μια αναδρομή στην ιστορία της εγκατάστασης των Ελλήνων στον Πόντο.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν περί τους εκατό συμπαροίκους. Όλοι οι οργανισμοί που συμμετείχαν ευχαριστούν θερμά για μια ακόμη φορά την Ποντιακή Κοινότητα για την παραχώρηση του χώρου καθώς και τον Πρόεδρό της κ. Αλεξιάδη.
H συγγραφείς Έρμα Βασιλείου και Ιάκωβος Γαριβάλδης είναι μέλη της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων καθώς και της Διασπορικής Λογοτεχνικής Στοάς.
Μας εστάλει από τον κ. Βάϊο Φασούλα.
Διαβάστε περισσότερα...

Το trikalaola τρέχει για να προλάβει…

Το trikalaola έχει προγραμματίσει, εκτός απροόπτου, να βρίσκεται στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, για να καταγράψει τον αγώνα του Α.Ο. Τρίκαλα με τον Βύζα Μεγάρων σε βίντεο, το οποίο φυσικά θα ανέβει στη σελίδα μέσω του You Tube. Επίσης αν θα καταστεί δυνατόν από τεχνολογικής πλευράς, θα...
...σας έχουμε ετοιμάσει μία έκπληξη… Διαβάστε περισσότερα...

Ξήλωσαν ολόκληρο Α.Τ.Μ. στο LIDL στην Καλαμπάκα

Περίπου στις 1:20 σήμερα τα ξημερώματα, άγνωστοι κουκουλοφόροι 5-6 άτομα, ξήλωσαν το Α.Τ.Μ. που βρίσκεται έξω από το κατάστημα στην οδό Τρικάλων. Οι δράστες χρησιμοποίησαν κλεμμένο φορτηγό από μάντρα των Τρικάλων για να ξηλώσουν το μηχάνημα, το οποίο ανήκει στην...
...PROBANK. Οι δράστες διέφυγαν από το σημείο με ένα Ι.Χ. χρώματος μαύρο. Το περασμένο Σάββατο το απόγευμα είχαμε κι άλλη ληστεία. Συγκεκριμένα, άγνωστος άντρας εισέβαλε στο SUPER Βερόπουλος στην οδό Καρδίτσης και υπό την απειλή περιστρόφου, απέσπασε από τα ταμεία 2.300 ευρώ. Ο δράστης διέφυγε από το σημείο με ποδήλατο. Φωτό αρχείου. Διαβάστε περισσότερα...

Έκρηξη βόμβας στο σπίτι του Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Βασίλη Μπολάνου

Ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του Δημάρχου της Χιμάρας και προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Γύρω στις 12.00 τα περασμένα μεσάνυχτα, εξερράγη ο μηχανισμός που άγνωστοι είχαν τοποθετήσει στην πόρτα του σπιτιού του Βασίλη Μπολάνου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν...
...ζημιές στο σπίτι του δημάρχου, σε σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και στα γύρω σπίτια. Θαύμα χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα αφού τα θραύσματα της έκρηξης εκτοξεύτηκαν σε μεγάλη απόσταση. Συγκεκριμένα: από την έκρηξη διαλύθηκε η εξώπορτα του σπιτιού του κυρίου Μπολάνου και έσπασαν όλα τα τζάμια, ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο υπέστει σοβαρές ζημιές και τέλος έσπασαν τα τζάμια των γειτονικών σπιτιών. Δεν είναι πρώτη φορά που ο κύριος Μπολάνος γίνεται στόχος τρομοκρατικής ενέργειας. Στις προηγούμενες εκλογές, εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του δημάρχου της Χιμάρας και προέδρου της μειονοτικής οργάνωσης "ΟΜΟΝΟΙΑ". Τυχαία τότε δεν είχαμε θρηνίσει θύματα.
Ώντας πρόεδρος του μοναδικού συλλογικού οργάνου των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία και δήμαρχος ενός δήμου του οποίου οι Αλβανοί δεν αναγνωρίζουν την ελληνικότητά του, ο κύριος Μπολάνος έχει πολλές φορές ενοχλήσει τους εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας, διεκδικώντας αυτονόητα δικαιώματα για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Δικαιώματα τα οποία απορρέουν και από την Σύμβαση Πλαίσιο που έχει υπογράψει η Αλβανία.
Πηγή: nenanews.eu
Το βρήκαμε στο trikalagr.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Το τρένο της ανάπτυξης…

Παρακαλώ επιβιβαστείτε στο τρένο τις ανάπτυξης… Απ’ ευθείας δρομολόγια από το Δ.Ν.Τ. με προορισμό τον αγύριστο… Δήμαρχε κατέβα κάτω, σε λάθος τρένο ανέβηκες, μη περιμένεις καμιά ανάπτυξη. Τι να σε κάνω, έτυχες σε δύσκολες συγκυρίες. Κοίτα μόνο να οργανώνεις σε κάθε...
...γειτονιά κανένα γλεντάκι, μπας και τρώμε καμιά μανέστρα τουλάχιστον. Οι φωτό είναι από τη χθεσινή εκδήλωση της συνοικίας Αγίας Τριάδας Τρικάλων.
Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινιστικές δηλώσεις του τεχνικού του ΑΟΤ Σάββα Παντελίδη

Με αφορμή δηλώσεις του που δημοσιεύτηκαν στο "ΦΩΣ των ΣΠΟΡ" και που θεωρεί ότι δεν αποδόθηκαν σωστά ο τεχνικός της ομάδας μας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα αλαζονική συμπεριφορά και πάντα σεβόμουν τον αντίπαλό μου όσο...

...μικρός η μεγάλος και αν είναι.
Τις όποιες σκέψεις μου, πάντα τις κρατάω για μένα και για τον στενό κύκλο της ομάδας. Οι δηλώσεις μου δεν αποδόθηκαν σωστά και οφείλω να το διευκρινίσω
προς αποφυγήν οποιασδήποτε παρανόησης.
Πιστεύω στην ομάδα μου, στην δουλειά μου, στη νίκη, αλλά κάθε παιχνίδι έχει και αντιπάλους και ο καλύτερος είναι αυτός που στο τέλος
πανηγυρίζει και όχι αυτός που φλυαρεί μέρες πριν.
Στα λόγια μπορείς να νικήσεις οποιονδήποτε, στο γήπεδο χρειάζεται να αποδείξεις ότι είσαι ο καλύτερος."
Την διευκρινιστική αυτή δήλωση ο τεχνικός των Τρικάλων την έκανε γιατί θεωρεί πως το νόημα των δηλώσεών του στην συγκεκριμένη εφημερίδα (όχι εσκεμμένα πάντως) παραποιήθηκε και πως ούτε λίγο ούτε πολύ φέρεται να δηλώνει πως δεν υπολογίζει τον αντίπαλό μας στο μπαράζ....
Σε καμιά περίπτωση μας τόνισε εγώ δεν μιλάω έτσι, (όσοι με ξέρουν καταλαβαίνουν), πόσο μάλλον παραμονές ενός αγώνα που είναι ζωής η θανάτου και κρίνεται μια χρονιά.
Από την ΠΑΕ Α.Ο. Τρίκαλα.
Διαβάστε περισσότερα...