Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Συνάντηση επιχειρηματιών για την Έκθεση Τρικάλων EXPO 2010

Ενημερωτική συνάντηση επιχειρηματιών ενόψει της Γενικής Έκθεσης Τρικάλων EXPO 2010 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 7 μ.μ., σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Αετών Μέλαθρον”. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης...
...οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν χρήσιμες συμβουλές μάρκετινγκ και προβολής από εξειδικευμένα στο αντικείμενο στελέχη, αλλά και να υποβάλλουν προτάσεις για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του χώρου και του χρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο της έκθεσης θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που θα μπορεί να φιλοξενήσει ενημερωτικές ημερίδες από τους συμμετέχοντες, σεμινάρια κλπ..
Η συμμετοχή εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου από τα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας στην "ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ EXPO 2010" η οποία ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 3 Ιουνίου είναι εντυπωσιακά μεγάλη.
Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί στο νέο "Εκθεσιακό Κέντρο Τρικάλων" το οποίο δημιουργήθηκε στο 7ο χιλιόμετρο Τρικάλων-Καλαμπάκας, σε κομβικό σημείο ανάμεσα στις δυο μεγαλύτερες πόλεις του Νομού μας, με φόντο τα Μετέωρα, το σήμα κατατεθέν της περιοχής μας.
Το "Εκθεσιακό Κέντρο" (πρώην εργοστάσιο "Κλωτσοτήρα") διαμορφώθηκε έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενεί στην πλήρη ανάπτυξή του, σε έκταση μεγαλύτερη των 40 στρεμμάτων μεγάλα επιχειρηματικά γεγονότα και συναντήσεις με πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον. Όμοιός του χώρος δεν υπάρχει σε επίπεδο Θεσσαλίας και αυτό δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για διοργάνωση εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου.
Στην φετινή Γενική Έκθεση Τρικάλων θα προβληθούν εταιρίες απ' όλους τους κλάδους, ενώ πολύ μεγάλη είναι η συμμετοχή από Νομαρχίες, Δήμους και Επιμελητήρια όλης της χώρας.
Φιλοδοξία της xenagos ΕΠΕ η οποία διοργανώνει την Έκθεση είναι να καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά γεγονότα στη χώρα μας και να δώσει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να προβάλουν προϊόντα και υπηρεσίες.
Διαβάστε περισσότερα...

Στην Κύπρο ο δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων επισκέφτηκε την Κύπρο, προσκεκλημένος της Cyta, για το συνέδριο «Καλύτερη πόλη, καλύτερη ζωή με τεχνολογίες πληροφορικής και Επικοινωνιών»
Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών, η Cyta διοργάνωσε την Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010, στη Λευκωσία ημερίδα με θέμα...

...«Καλύτερη πόλη, καλύτερη ζωή με τεχνολογίες πληροφορικής και Επικοινωνιών» (Better city, better life with Information and Communication Technologies). Η θεματολογία καθορίστηκε, όπως και κάθε χρόνο, από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών και φέτος εστίασε την προσοχή της στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης εντός των πόλεων.
Η ημερίδα σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πραγματοποιήθηκε σε μια αίθουσα κατάμεστη από συνέδρους, όλοι κορυφαία στελέχη του κλάδου.
Την ημερίδα έθεσε υπό την αιγίδα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και εκ μέρους του απηύθυνε χαιρετισμό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, η Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ερατώ Μαρκουλλή, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Ελλάδας, κ. Σωκράτης Κάτσικας.
Καλωσορίζοντας τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες στην ημερίδα, ο Πρόεδρος της Cyta, κ. Στάθης Κιττής, είπε ότι η τεχνολογία πρέπει να έχει πάντα στόχο τη διευκόλυνση της ζωής και την άρση των εμποδίων και των συνόρων ανάμεσα στους ανθρώπους και τους λαούς και επανέλαβε ότι η Cyta συνεχίζει την προσπάθειά της για να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα και πιο γενναία βήματα προς αυτό το στόχο.
O Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Μιχάλης Ταμήλος αναφέρθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσα από τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, ενώ ο υπεύθυνος ανάπτυξης της e-trikala A.E., κ. Γιώργος Βάλλας παρουσίασε την εμπειρία του Δήμου Τρικκαίων ως ψηφιακή πόλη, που έχει μάλιστα επιλεγεί ανάμεσα στις 21 πιο πετυχημένες ψηφιακές πόλεις στον κόσμο.
Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, κ. Φώτης Σαββίδης ανέλυσε τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν στους πολίτες οι σύγχρονες τεχνολογίες, αναφέροντας ότι η ευρυζωνική σύνδεση έχει γίνει το βασικό εργαλείο, μέσω του οποίου οι πολίτες οργανώνουν την εργασία τους, την ψυχαγωγία τους, αλλά και την κοινωνική τους ζωή. Πρόσθεση μάλιστα ότι η Cyta, ένας οργανισμός που παραδοσιακά ενθάρρυνε και προωθούσε την καινοτομία, παρακολουθεί τις εξελίξεις της τεχνολογίας και αξιοποιεί έγκαιρα τις νέες δυνατότητες που παρουσιάζονται, ώστε να προσφέρει νέες, εύχρηστες υπηρεσίες στον Κύπριο καταναλωτή, σε προσιτές τιμές.
Η ημερίδα περιλάμβανε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις γύρω από το θέμα, οι οποίες έγινα από επίλεκτους ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Τζώρτζ Ουάσιγκτον και Επίτιμος Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Δημόσια Τεχνολογία» (Public Technology, Incorporation) για τη δημιουργία τεχνολογικών λύσεων σε προβλήματα όλων των πόλεων των ΗΠΑ, δρ Κωστής Τορέγας, μίλησε για το ρόλο των νέων τεχνολογιών στην υλοποίηση του οράματος σε πράξη.
Ο καθηγητής Αστικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Καινοτομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Κομνηνός, ανέπτυξε το θέμα της ηλεκτρονικής πόλης του μέλλοντος, ενώ ο Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Στέλιος Χειμώνας, μίλησε για το όραμα της Κυπριακής Κοινωνίας της Πληροφορίας.
Ο Διευθυντής Διαχείρισης Επιχειρηματικών Πελατών της Cyta, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις εφαρμογές των σύγχρονων τεχνολογιών στη ζωή μας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κύριου Παπαδόπουλου, προβλήθηκαν σύντομα βίντεο με περιπτώσεις ανθρώπων, που μέσα από τη σύγχρονη τεχνολογία μπορούν και εργάζονται, μορφώνονται, επικοινωνούν και δημιουργούν από το σπίτι τους ή από το νοσηλευτικό ίδρυμα όπου βρίσκονται.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Δήμαρχος Λεμεσού κ. Αντρέας Χρίστου έκανε αναφορά στα πλεονεκτήματα που αποκτούν οι ψηφιακοί δήμοι έναντι των άλλων Δήμων, ενώ ο Διευθυντής του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Κώστας Αγρότης ανέπτυξε το θέμα του ψηφιακού χάσματος στην Κύπρο.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, με τη συμμετοχή όλων των ομιλητών, αναλύθηκαν οι μέθοδοι και οι τρόποι που πρέπει να ακολουθηθούν για να γίνει το όραμα πράξη.
Από το γραφείο τύπου
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Το όνειρο χρόνων για ένα μνημείο της Γενοκτονίας του λαού μας στην πόλη των Τρικάλων, επιτέλους έγινε πραγματικότητα.
Το Μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας στήθηκε στην Πλατεία Προσφυγικού Συνοικισμού , στην περιοχή εκείνη των Τρικάλων που δέχθηκε και...
...στέγασε τους πρώτους πρόσφυγες το 22, ενώ μέχρι σήμερα, συνεχίζουν και ζουν εκεί πολλές οικογένειες προσφυγικής καταγωγής.
Η Κυριακή 23 Μαΐου 2010, ημέρα των αποκαλυπτηρίων του από τον δήμαρχο κύριο Ταμήλο Μιχάλη, ήταν μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου μας με διττή σημασία.
Από την μία είδαμε κόπους χρόνων να γίνονται πραγματικότητα. Ζώντας μακριά από τον κυρίως προσφυγικό κορμό, με όσες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται, ο σύλλογος μας δραστηριοποιείται στην τοπική κοινωνία με στόχο την συνοχή του προσφυγικού στοιχείου, την στήριξη της ταυτότητας του αλλά και την ανάδειξη του πολιτισμικού του πλούτου. Το Μνημείο ήρθε ως η φυσική κατάληξη της δράσης αυτής, προσφέροντας τη χαρά της αναγνώρισης του έργου του συλλόγου.
Σε μια δεύτερη και ουσιαστικότερη ανάγνωση, το Μνημείο αυτό, αποτελεί μια άλλη αναγνώριση: αυτής του Δικαίου του Προσφυγικού πληθυσμού. Ένα Δίκαιο που δυστυχώς δεν αναγνωρίστηκε στους προσφυγικούς πληθυσμούς της πρώτης γενιάς . Έλληνες στην Τουρκία, «τουρκόσποροι» στην Ελλάδα, οι άνθρωποι αυτοί έζησαν και έφυγαν σαν Ξένοι. Σαν τάχα αυτοί να έφταιγαν που ληστεύθηκαν, βιάστηκαν, δολοφονήθηκαν διώχθηκαν και εξορίστηκαν. Σε μια Ελλάδα που έμοιαζε να θέλει ξεχάσει , αυτοί ήταν οι ζωντανές αποδείξεις του Δράματος που έπρεπε να εξοβελιστούν από το συλλογικό ασυνείδητο. Σήμερα τα Μνημεία που στήνονται ως ενθυμήματα των όσων πέρασαν αποτελούν την ηθική δικαίωση τους.
Μιας ηθικής δικαίωσης που δε σταματά σε έναν πέτρινο κόμβο στο μέσο μιας πλατείας . Περνά όμως μέσα από αυτόν για να συνεχίσει στα χρόνια και στις γενιές που έρχονται την πορεία της προς την Πλήρωση: τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας του Λαού μας.
Η Εύξεινος Λέσχη αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συνέβαλλαν στο να στηθεί το Μνημείο της Γενοκτονίας στα Τρίκαλα:
Ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Τρικκαίων και τον δήμαρχο Μιχάλη Ταμήλο που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε δίπλα στο σύλλογο και στο δίκαιο αίτημα του.
Επίσης θερμά και από καρδιάς ευχαριστεί και τον κατασκευαστή του Μνημείου κύριο Φαλτάκα Αθανάσιο, που χωρίς αυτόν και τη δραστική συμβολή του, το Μνημείο θα παρέμενε, κενό γράμμα σε δημόσια έγγραφα.
Για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση αλλά και για τη συνεχή παρουσία τους ως αρωγούς στο πλευρό του συλλόγου ευχαριστεί τη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών που στο πρόσωπο του Μητροπολίτη κκ Αλέξιου η ΕΛ έχει βρει ηθικό και πνευματικό συμπαραστάτη στο έργο της, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων καθώς και τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων που η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις του συλλόγου, συγκινεί ιδιαίτερα .
Με τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου, έκλεισε ο κύκλος εκδηλώσεων για την «Ημέρα Μνήμης» της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που ξεκίνησε στις 14 Μαίου με την κεντρική εκδήλωση του συλλόγου όπου παραβρέθηκε και μίλησε ο ιστορικός κύριος Βλάσσης Αγτζίδης , συνεχίστηκε στις 19 Μάιου με αιμοδοσία, περίπτερο επικοινωνίας που έστησε η Νεολαία με σκοπό να επικοινωνήσει με το Τρικαλινό κοινό και συμμετοχή στην Κεντρική εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.
Σαββίδου Λένα
Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων σχέσεων ΕΛ Τρικάλων.
Σημ. Δείτε όλο το φωτορεπορτάζ και το βίντεο του trikalaola σε προηγούμενο δημοσίευμα εδώ: http://trikalaola.blogspot.com/2010/05/blog-post_6911.html
Διαβάστε περισσότερα...