Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ο αγώνας μπαράζ ΒΥΖΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ τώρα στο TV10

Δείτε όλο τον αγώνα σε μαγνητοσκόπηση από το τοπικό κανάλι TV10 σε συνεργασία με το sportrikala.gr Διαβάστε περισσότερα...

3η Αναρριχητική – ορειβατική συνάντηση.

Ένα δυνατό τριήμερο είχαμε υποσχεθεί σαν Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης. Ο λόγος για την 3η Αναρριχητική – Ορειβατική συνάντηση που έλαβε μέρος το τριήμερο του Αγίου πνεύματος στην Πύλη. Έχοντας όμως εμπόδιο τα καιρικά φαινόμενα που...
...επικράτησαν στην περιοχή δεν στάθηκε δυνατό να παραμείνουμε πιστοί στο πρόγραμμα το οποίο ανακοινώσαμε. Όλες οι δραστηριότητες στα πλαίσια του φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένες να γίνουν σε εξωτερικό χώρο γι’ αυτό και λόγο του καιρού η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη. Παρόλα αυτά το τριήμερο πραγματοποιηθήκανε οι δύο αναβάσεις στα δύο αντικριστά βουνά της Πύλης , ο διαγωνισμός Boulder (αναρρίχηση σε τεχνητή πίστα χωρίς σχοινιά)με μεγάλη επιτυχία, η παρουσίαση των «7κορυφών» από τον Νίκο Μαγγίτση που καταφύγιο βρήκαμε στο κλειστό γυμναστήριο του δημοτικού σχολείου Πύλης αλλά και το Πάρτι στον Νερόμυλο που παρά το τσουχτερό κρύο ο DJ Nikko.Z κατάφερε να κρατήσει «ζεστό» ένα πλήθος κόσμου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Δημιουργήσαμε ένα όμορφο κλίμα στον κλειστό χώρο του γυμναστηρίου και αυτό φάνηκε από την προσέλευση του κόσμου. Ο Θανάσης Χτενάς από την Καβάλα χάρισε ένα όμορφο θέαμα και πείρε την πρώτη θέση στην κατηγορία των ανδρών. Στην κατηγορία των γυναικών η καταπληκτική «μικρούλα» Μυρτώ Πεταλίδου από την Αριδαία ήταν αυτή που ανέβηκε στο υψηλότερο … σκαλί του βάθρου.
Αναλυτικότερα:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
1ος Χτενάς Θανάσης . Καβάλα
2ος Δελλής Λευτέρης . Χαλκιδική
3ος Αδαμίδης Αλέξης . Σέρρες ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1η Πεταλίδου Μυρτώ . Αριδαία
2η Μίχου Ελισάβετ . Γιάννενα
3η Τσιονάρα Όλγα . Λάρισα
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους πιστέψανε στον ΟΠΟΠ και στην προσπάθειά του , όσους ήταν στο πλευρό μας αλλά και όσους βάλανε έστω ένα μικρό λιθαράκι για να γίνει αυτό το φεστιβάλ καλύτερο. Εμείς από την μεριά μας ευελπιστούμε το τριήμερο του επόμενου έτους να μη βρέχει :P !!
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο της Πύλης και τον Δήμαρχο κ Κων/νο Κουφογάζο που για ακόμη μια χρονιά ήταν δίπλα στην προσπάθειά μας. Τον Νικόλαο Μαγγίτση που μας τίμησε με την παρουσία του και που για λίγη ώρα μας ταξίδεψε κάπου ψηλά. Τον Λάζαρο Μποτέλη και τον Βασίλη Θεοδώρου για τη χάραξη των προβλημάτων στους αγώνες Boulder. Την διεύθυνση του δημοτικού σχολείου Πύλης .Την εταιρία CocaCola 3 ε και τον υπεύθυνο πωλήσεων του νομού Τρικάλων Δημήτρη Ίνδο που δρόσισε ευχάριστα .. αθλητές και ορειβάτες. Το κομμωτήριο του Νίκου Μυτούλα και του Στέλιου Ζιάκα για την ευγενική χορηγία. Τις εκτυπώσεις Καραγιάννης και τους συνεργάτες του για την υπέροχη συνεργασία. Το χορηγό επικοινωνίας Λέσχη 976 και τους Τόμυ Κυρίτση και Δημήτρη Παπαστεργίου. Τον Θανάση Σαμούρη και την Trekking Hellas δυτικής Θεσσαλίας. Τον Σαλέπη Νίκο και Το trikalaola.blogspot. Ευχαριστούμε επίσης - Το κατάστημα Xclimbingshop … Σωκράτους 12 Τρίκαλα - Το κατάστημα Διαδρομές … Λ.Δημοκρατίας 30 Καρδίτσα -Την εταιρία ActivePoint. - Την εταιρία Polo. - Την εταιρία RockLand.
Τα πρωινά προσέφεραν :
Το εργοστάσιο γάλακτος Τρικάλων - Οι διανομές ποτών του κ Κώστα Τσιγκαρίδα – Το αρτοποιείο του κ. Πανάγου , του κ . Τζάνη και του κ. Τσιούλου και φυσικά ο ΟΠΟΠ.
Να ευχαριστήσουμε επίσης την ηχητική κάλυψη του κ. Μπακοβασίλη και τον πιστό μας DJ Nikko.Z που για μία ακόμη χρονιά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον Νερόμυλο και τον ιδιοκτήτη του κ. Απόστολο Μπουρνάζο για τη φιλοξενία του, την υπομονή και την προσπάθεια του.
Δείτε περισσότερες φωτό στο http://opopilis.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα...

«Μάτωσε» το καράβι για τη Γάζα (18 φωτό και βίντεο)

Πολλοί Τρικαλινοί πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ (Δευτέρα 31-5-10), στην κεντρική πεζογέφυρα του Ληθαίου ποταμού, μετά από το κάλεσμα της επιτροπής στήριξης «Ένα καράβι για τη Γάζα». Με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στα..
...διεθνή ύδατα κοντά ση Γάζα, όπου η ανθρωπιστική αποστολή δέχθηκε επίθεση από το Ισραηλινό στρατό, με νεκρούς και τραυματίες. Το συγκεντρωμένο πλήθος έκανε στη συνέχεια πορεία σε κεντρικούς δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα κατά των Ισραηλινών. Τέλος πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία στην κεντρική γέφυρα. Στην κάμερα του trikalaola μίλησε το μέλος της επιτροπής στήριξης κ. Σούλα Ζαραμπούκα. Δείτε το σχετικό 8λεπτο βίντεο. Δείτε επίσης μερικές φωτό στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/06/blog-post.html Διαβάστε περισσότερα...

«Όλβιος όστις της ιστορίας έσχε μάθησιν» (Πολύβιος ο Μεγαλοπολίτης)

Μια απρόσμενα γόνιμη «συνάντηση» του Κ. Παπαρρηγόπουλου και της National Geographic Society: Βιβλιοπαρουσίαση της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου από τη National Geographic Society, 2009 – 2010, Ειδικές Εκδόσεις Α.Ε.
Γράφει η Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός...
...(Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Βυζαντινής Ιστορίας από το Α.Π.Θ.) /Υπεύθυνη Σχολικής Βιβλιοθήκης 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων.
Το μνημειώδες Ιστορικό Έργο του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου τώρα προσφέρεται σύγχρονο, πλήρες, στην κοινή νεοελληνική γλώσσα, συμπληρωμένο, εμπλουτισμένο και επικαιροποιημένο, με ελκυστική, εποπτική εικονογράφηση, σε έντυπη και παράλληλα ηλεκτρονική μορφή για άμεση χρήση σε υπολογιστές, σε μεγάλους, δερματόδετους τόμους.
Ο πατέρας της νεοελληνικής ιστοριογραφίας Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος (1815-1891) είναι ο ιστορικός που θεμελίωσε την ιστορική συνέχεια του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα έως και τη νεότερη εποχή και ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές στη δημιουργία της νεοελληνικής εθνικής ταυτότητας. Είναι ο ιστορικός που ταξινόμησε την ελληνική ιστορία σε τρεις μεγάλες περιόδους , αρχαία, βυζαντινή και νέα. Είναι ο επιστήμονας που, σε μια κρίσιμη για το ελληνικό έθνος εποχή, αντιμετώπισε τις απόψεις που αμφισβητούσαν την πολιτισμική συνέχεια του ελληνικού έθνους. Ένα πνεύμα σπινθηροβόλο, με γραφή εντυπωσιακά ζωντανή, ρέουσα και διδακτική, που προσθέτει στην τεκμηριωμένη αφήγηση τη διαχρονική χρησιμότητα της ιστορικής γνώσης.
Η National Geographic είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός οργανισμός παγκοσμίως. Με 121 χρόνια ιστορίας, η National Geographic Society είναι σήμερα ο μεγαλύτερος, μη κερδοσκοπικός, εκπαιδευτικός και επιστημονικός οργανισμός στον κόσμο. Ενεργή σε 190 χώρες σε όλο τον πλανήτη, με πάνω από 8 εκατομμύρια μέλη και πάνω από 100 εκατομμύρια αναγνώστες, η National Geographic Society έχει ως αποστολή τη διάδοση της γνώσης στο ευρύ κοινό, με σύγχρονα εκπαιδευτικά προϊόντα υψηλής αξίας, προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου.
Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους του Κ. Παπαρρηγόπουλου, ένα έργο αληθινά μοναδικό, που μέχρι σήμερα παρέμενε απρόσιτο στο μέσο Έλληνα: γράφτηκε στα μέσα του 19ου αιώνα στην αρχαΐζουσα – καθαρεύουσα, με μηδενικό εποπτικό περιεχόμενο και ανύπαρκτη κάλυψη των νεότερων χρόνων. Αλλά και με σημαντικά κενά στην κάλυψη των παλαιότερων χρόνων, όπου αναπόφευκτα απουσίαζαν οι γνώσεις των τελευταίων αιώνων. Σήμερα το National Geographic προσφέρει το μνημειώδες έργο του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου σε μια έκδοση που όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν: μεταγλωττισμένη στην κοινή νεοελληνική γλώσσα, με προσθήκη των νεότερων και σύγχρονων ιστορικών, αρχαιολογικών, κοινωνιολογικών και ανθρωπολογικών γνώσεων, με προσθήκη συναρπαστικού, εποπτικού υλικού που ζωντανεύει την αφήγηση και μαγνητίζει μικρούς και μεγάλους. Με συμπλήρωση όλης της ιστορίας των τελευταίων αιώνων με αυθεντικά στοιχεία, αναπαραστάσεις, χάρτες και φωτογραφίες. Κι όλα αυτά, σε μεγάλους, δερματόδετους, χρυσότυπους τόμους, που θα αποτελέσουν κόσμημα για κάθε δημόσια και ιδιωτική βιβλιοθήκη. Επιπροσθέτως, η εικαστική και η ψηφιακή συλλογή αποτελούν δύο σημαντικές, παράλληλες προσφορές που συνδέουν δημιουργικά και αντιστικτικά τον πολιτισμό της εικόνας με τον πολιτισμό του λόγου: ο κριτικός αυτός διάλογος μεταξύ τους αποτελεί και το πιο δυνατό σημείο του έργου.
Προϋπόθεση της εσωτερικής δόμησης και σύνθεσης της εν λόγω ιστορικής σειράς αποτελούν ορισμένα κριτήρια χρονολογικής και θεματικής κατηγοριοποίησης, τα οποία διατρέχουν το βασικό κορμό της και διαπλέκουν τα εσωτερικά της «νήματα» από την Αρχαιότητα, τον Ελληνικό Μεσαίωνα, δηλαδή το Βυζάντιο, έως την ιστορική πορεία του Νεότερου Ελληνισμού (Τουρκοκρατία και Νεότερη Ελληνική Ιστορία).
Η έμφαση, που επεφύλασσε ο Κ. Παπαρρηγόπουλος στη Μεσαιωνική-Βυζαντινή Περίοδο της Ιστορίας μας, διατηρείται ακέραια στην επικαιροποιημένη-εμπλουτισμένη εκδοχή της: Πρώιμη, Μέση, και Ύστερη Βυζαντινή περίοδος, συμβαντολογικά και ερμηνευτικά αποτυπωμένες από το μεγάλο ιστορικό μας, ξετυλίγονται με όλη τη Δόξα και την παρακμή τους...Ο πολιτισμός του Βυζαντίου και οι προεκτάσεις του στο παρόν σηματοδοτούν τη γοητευτική περιδιάβαση-μετάβαση από το χθες στο σήμερα μέσα από τα βυζαντινά μονοπάτια στο χρόνο… Εξάλλου, κατά τη μακραίωνη βυζαντινή περίοδο, όπως έχει ήδη δείξει ο Κ. Παπαρρηγόπουλος, οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες μεταβάλλονται από εποχή σε εποχή, από δυναστεία σε δυναστεία, καθώς η ροή του χρόνου φέρνει το αναμενόμενο μα και το απρόοπτο: σύμφωνα με τη θεωρία της ιστορικής εξέλιξης, αυτή μπορεί εκτός από ευθύγραμμη να είναι και σπειροειδής, δηλαδή να προχωρά με άλματα, ανάμεσα σε προόδους και σε οπισθοδρομήσεις.
Όλοι ανεξαιρέτως οι Επιστημονικοί Σύμβουλοι του έργου και συγγραφείς, Βαγγέλης Δρακόπουλος, Μ. Ατματζίδου, Βίκυ Αναγνωστοπούλου, Μ. Γεωργουδάκης, Π. Γυφτοπούλου, Αμαλία Ηλιάδη, Μ. Θεοδωρακάκης, Ν. Λιβανός, Ν. Καστρινάκης, Ν. Μελβάνι, Ν. Παπαδημητρίου, Β. Τριάντη, αισθανόμαστε πλήρεις, σχεδόν ευτυχείς για το τελικό αποτέλεσμα, την τελική σύνθεση της ομαδικής μας προσπάθεια, που, μετά από κοπιώδη και χρονοβόρα μελέτη και αποδελτίωση πρωτογενών και δευτερογενών πηγών, αναδίφηση σε υλικά και πνευματικά κατάλοιπα του παρελθόντος, επιτόπια δημοσιογραφική έρευνα με συνεντεύξεις, φωτογραφίες και καταγραφή ποικίλων απόψεων, συντονισμό και εγρήγορση για στενή, συλλογική και αρμονική συνεργασία, δικαιώνεται.
Παράλληλα, η Ψηφιακή Συλλογή ζωντανεύει το έργο στους υπολογιστές μας, δίνοντας μια μεγάλη ώθηση στη χρηστικότητα. Επίσης περιέχει και το αρχικό κείμενο του Παπαρρηγόπουλου στην αρχαΐζουσα. Η Εικαστική Συλλογή περιέχει μια σειρά εξαιρετικών πινάκων με αναπαραγωγές που έχουν θέμα την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Κάθε Συλλογή, με τη δική της δερματόδετη, χρυσότυπη θήκη, σε ίδιες διαστάσεις με τα βιβλία, χαρακτηρίζεται από ομοιομορφία και λειτουργικότητα. Η συλλογή κυκλοφορεί σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και πρακτορεία τύπου. (Για περισσότερα βλ.
www.iee.gr ).
Διαβάστε περισσότερα...

Συγχαρητήριο μήνυμα του προέδρου του ΑΣ Μετέωρα Γιάννη Μπουτίνα για την άνοδο του ΑΟΤ στη Β΄ Εθνική

Ο ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ,ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ
ΒΥΖΑΝΤΑ ΜΕΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ...
...ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ Β΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ .
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΣΤΗΝ Β΄ΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΟΥΤΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Πλεξίδας στο DERBY.GR: «Προσωπική δικαίωση η άνοδος»

Την άνοδο στην Β΄ Εθνική πανηγύρισαν εχτές τα Τρίκαλα μετά την μεγάλη νίκη τους με 2-0 επί του Βύζαντα Μεγάρων στο μπαράζ που έγινε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Αυτό ήταν ένα όνειρο για όλους όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα και περισσότερο...
...για τον πρόεδρο της, Βαγγέλη Πλεξίδα. Ο «ισχυρός άνδρας» των «Σακαφλιάδων» μίλησε στο DERBY.GR, για την προσωπική του δικαίωση μετά την επίτευξη του στόχου που είχε τεθεί, αλλά και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τον επαρχιακό σύλλογο.
Η άνοδος της ομάδας σας στην Β΄Εθνική, είναι μια δικαίωση για εσάς;
Ήταν μια προσωπική δικαίωση για εμένα. Δικαιώθηκα μετά από προσπάθεια τριών χρόνων. Έπρεπε η ομάδα να βρεθεί στα σαλόνια τουλάχιστον στην Β΄ Εθνικής. Εχθές βρέθηκε, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει και βαριά φανέλα και βαρύ όνομα. Ο κόσμος ήταν πάντα κοντά στην ομάδα και μας βοήθησε πάρα πολύ και όλα ανήκουν σε αυτόν. Οι φίλοι της ομάδας απέδειξαν και εχτές ότι θα βρίσκονται πάντα κοντά στην ομάδα να της δίνουν δύναμη…
Υπήρξε κάποια στιγμή που δεν πιστέψατε ότι η ομάδα σας θα εξασφαλίσει την άνοδο για την Β΄ Εθνικη;
Σε καμιά περίπτωση. Στον τελευταίο αγώνα χάσαμε την άνοδο στο 85΄ για να βγούμε πρώτοι. Αυτή την φορά δεν θα την χάναμε με τίποτα. Ήμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και θα δικαιωθούν οι κόποι μας και η προσπάθεια που έχουμε κάνει για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Θα ήθελα να μου πείτε για τις διαμαρτυρίες του Βύζαντα για ένα πένταλτι που όπως λένε δεν τους έδωσε ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τάσος Κάκος.
Τον συγκεκριμένο διαιτητή και την συγκεκριμένη διαιτησία, τα γνωρίζουμε πολύ καλά. Είναι ένας από τους καλύτερους έλληνες διαιτητές. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι στο παιχνίδι με τον Βύζα, λάθη δεν υπήρχαν.
Τώρα ο επόμενος σας στόχος είναι η άνοδος στην Σούπερ Λίγκα;
Έχω ξαναπεί ότι τα Τρίκαλα διαθέτουν βαριά φανέλα. Άρα όπως είναι φυσικό θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρεθούμε στην Σούπερ Λίγκα. Τώρα αν αυτό θα γίνει σε έναν χρόνο σε δύο ή σε τρία, αυτό θα φανεί στην συνέχεια…
Ευθύμης Παπανικολάου
Διαβάστε περισσότερα...

Ευτυχώς που υπάρχει και το βίντεο του αγώνα κύριοι του Βύζαντα...

Δελτίο τύπου της ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα
Εκτίθενται στο Πανελλήνιο όσοι προσπαθούν με λασπολογίες και μικρότητες να υποβιβάσουν την μεγαλειώδη νίκη της ομάδας μας και την πανάξια άνοδό της στην Β' Εθνική....
...To βίντεο του αγώνα Βύζας - ΑΟ Τρίκαλα δικαιώνει τον κ.Κάκο, και σας εκθέτει κύριοι Μεγαρείς!!!
Αμέσως με τά τον αγώνα προσπάθησαν με "δραματικό σόου" στην συνέντευξη τύπου να αφήσουν υπονοούμενα για δήθεν χέρι στη φάση του΄90 (χωρίς να έχουν δει το βίντεο του αγώνα, κάτι που τους επισημάνθηκε από δημοσιογράφους).
Η "εκστρατεία" λάσπης συνεχίστηκε χθες και σήμερα με ανακύκλωση δηλώσεων από πολλά
μέσα και είμαστε υποχρεωμένοι να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους...
Η όλη προσπάθεια συνίσταται στον αποπροσανατολισμό των φιλάθλων από την αλήθεια, για να δικαιολογηθεί η αγωνιστική ανεπάρκεια της ομάδας τους στον συγκεκριμένο αγώνα, και ένα ψεύτικο "άλλοθι" προς τους φιλάθλους των Μεγάρων που βλέποντας την πραγματικότητα άρχισαν να τους ζητούν εξηγήσεις. !
Διαβάστε εδω http://byzas.blogspot.com/2010/05/blog-post_1310.html
Μία ερώτηση στους φωνασκούντες Μεγαρείς: "Το βίντεο το είδατε;"
Γιατί αν το είχατε δει δεν θα είχατε εκτεθεί στο πανελλήνιο με τις υπερβολικές δηλώσεις σας. Το βίντεο του sportrikala http://www.sportrikala.gr/article/10435/ (στο 3.05 λεπτό) και δείτε την φάση του 90' που είναι κάτι παραπάνω απο καθαρή.
Μπορερίτε να το δείτε κι ΕΔΩ : http://www.aotrikalafc.gr/ στην αρχική σελίδα
Όπως κι ΕΔΩ:
http://www.youtube.com/watch?v=mZn8eqZiVkc&feature=player_embedded
Η μπάλα βρίσκει καθαρά το κεφάλι του ποδοσφαιριστή Γεωργίου και πέναλτι υπάρχει μόνο στην φαντασία σας.
Προς τι λοιπόν η ευθεία και ανίθηκη επίθεση εναντίον μας; Να δικαιολογήσουμε την πικρία σας την στιγμή εκείνη, αλλά όχι και την συνεχιζόμενη κατασυκοφάντηση και διαστρεύλωση της αλήθειας.
To βίντεο του αγώνα Βύζας - ΑΟ Τρίκαλα δικαιώνει τον κ.Κάκο, και σας εκθέτει κύριοι του Βύζαντα.
Πέρα από κάθε λογική η προσπάθεια να φορτώσετε σε έναν διαιτητή τα λάθη και την ήττα σας. Είναι ανέντιμο, άκρως υποτιμητικό και "κρίμα" για την ιστορική ομάδα σας...
Ο ορισμός του κ. Κάκου από την διοργανώτρια αρχή ήταν τιμή για την κατηγορία, πρόκειται όπως όλοι ξέρουν και είδαμε όλοι στο γήπεδο (Μεγαρείς και Τρικαλινοί) για έναν διαιτητή με εξαίρετα αντανακαστικά και που έφερε εις πέρας χωρίς ΚΑΝΕΝΑ λάθος τον κρίσιμο αυτό αγώνα.
Δεν θέλουμε να πλέξουμε το εγκώμιο κανενός Κάκου, λέμε τα πράγματα όπως εξελίχθηκαν, ότι είδαμε, αλλά και ότι όλοι μπορούν να δουν στο βίντεο του αγώνα.
Εμεις με την διαιτησία που είδαμε από τον κ. Κάκο έχουμε να πούμε μόνο ότι είναι τιμή για το Ελληνικό ποδόσφαιρο να το υπηρετούν τέτοιοι διαιτητές.
Γραφείο Τύπου
ΠΑΕ ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Ευχαριστήριο της ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα προς την Αστυνομική Δ/νση Αθηνών

Η ΠΑΕ ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ αλλά και προσωπικά ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Βαγγέλης Πλεξίδας θέλουν να ευχαριστήσουν την Αστυνομική διεύθυνση Αθηνών και το τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης για τα άψογα...
...μέτρα ασφαλείας πριν, κατά και μετά τον αγώνα Βύζας Μεγάρων - ΑΟ Τρίκαλα αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.
Ο σχεδιασμός των μέτρων και η κινητοποίηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης ήταν μεγάλη και πάνω από όλα πετυχημένη.
Πραγματικά, αξιωματικοί όπως ο Αστυνομικός Δ/ντης κ. Θεόδωρος Λουλάς και οι συνεργάτες του τίμησαν το Σώμα με τη στάση και τη συμπεριφορά τους.
Εκ της ΠΑΕ ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Καταδικάζει τα γεγονότα στη Γάζα ο δήμος Τρικάλων

Εκφράζοντας τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης που διακατέχουν τον Τρικαλινό λαό, ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Ταμήλος και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τρικκαίων καταδικάζουν με τον...
...πλέον κατηγορηματικό τρόπο την βάρβαρη επίθεση των ισραηλινών καταδρομέων κατά της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι Για Τη Γάζα» (Ship To Gaza). Τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της Πρωτοβουλίας αυτής έχει ήδη στηρίξει πολιτικά και οικονομικά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων με απόφασή του στις 26 Απριλίου 2010.
Δεν είναι δυνατόν μια αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας να βάφεται με το αίμα αθώων και ήδη να μιλάμε για πάνω από 19 νεκρούς. Αυτές οι δολοφονικές ενέργειες του ισραηλινού στρατού όχι μόνο απομακρύνουν την πολυπόθητη ειρήνη στην περιοχή, αλλά δίνουν το έναυσμα για ακόμη μεγαλύτερη αιματοχυσία στην Μέση Ανατολή.
Παρά την πρωτοφανή αιματοχυσία, ο αγώνας των Παλαιστινίων για ελεύθερη πατρίδα θα δικαιωθεί.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Η Άννα Βαγενά έδωσε μία σειρά παραστάσεων σε πόλεις της Γερμανίας και της Σουηδίας

Με μία θεατρική ερμηνεία, πραγματικά συγκλονιστική για την καρδιά και την ψυχή, για το συναίσθημα, των θεατών που είχαν την μεγάλη ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, η Άννα Βαγενά, μία εκ των πλέων σημαντικότερων ηθοποιών του...
...σύγχρονου Ελληνικού θεάτρου, παρουσίασε σε διάφορερες πόλεις την θεατρική παράσταση "Αγγέλα Παπαζογλου", με την ίδια στο ρόλο της Αγγέλας και με την Γιασεμί Κηλαηδόνη, στο ρόλο της αναγνώστριας. Το κοινό κατασυγκινήθηκε και χειροκρότησε την ηθοποιό από την Θεσσαλία για πάρα πολύ ώρα.
Ο μονόλογος αυτός, που παίζεται ήδη δέκα χρόνια με τεράστια επιτυχία, στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό (Κύπρος, Σόφια, Βουκουρέστι, Βελιγράδι, Νότια Ιταλία, Βρυξέλλες), θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. Η παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου», βασίζεται στις συγκλονιστικές διηγήσεις της Σμυρνιάς τραγουδίστριας Αγγελικής Παπάζογλου. Οι μαρτυρίες της διατρέχουν τα πιο σημαντικά χρόνια της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Ξεκινά από την πρόσκαιρη απελευθέρωση της Σμύρνης από τα ελληνικά στρατεύματα το 1919, περιγράφει ανάγλυφα την καθημερινή ζωή στην κοσμοπολίτισσα πολιτεία με τους χορούς και τα τραγούδια, για να περάσει στη δραματική αφήγηση της καταστροφής το 1922.
Ακολουθούμε μαζί της τα καραβάνια των προσφύγων που έφυγαν από τη Σμύρνη, μετά την καταστροφή και ξανάστησαν τη ζωή τους στην κυρίως Ελλάδα, όπου μπόλιασαν τον πολιτισμό της, με ό,τι σπουδαίο και δυνατό έφεραν από τη Μικρά Ασία. Τη συναντάμε στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής 1941-1944, για να καταλήξουμε στην Ελλάδα του 1950, με το μοναδικό της λόγο ν’ ανακεφαλαιώνει τα σύγχρονα πάθη του ελληνισμού, τις πληγές και τα παράσημά του! Οι αφηγήσεις της Αγγέλας δεν είναι απλά ένας θεατρικός «μονόλογος». Αλλά στήνουν δραματικές σκηνές εξαιρετικής δύναμης και γοητείας, καταγράφοντας τα γεγονότα με την ακρίβεια του ιστορικού παρατηρητή και με το πάθος του λαϊκού παραμυθά – αφηγητή. Οι διηγήσεις της Αγγέλας, διανθίζονται παράλληλα κι από μιαν επιλογή από τα πιο χαρακτηριστικά σμυρναίικα και ρεμπέτικα τραγούδια, σε αυθεντικές ηχογραφήσεις ή επανεκτελέσεις. Μεγάλο, λοιπόν, μέρος της παράστασης αναφέρεται στο ρεμπέτικο τραγούδι. Μιας και ο άντρας της Αγγέλας ήταν ο Βαγγέλης Παπάζογλου, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες του ρεμπέτικου τραγουδιού. Το ρεμπέτικο, ένα αυθεντικό είδος ελληνικού τραγουδιού, που γεννήθηκε στις γειτονιές των προσφύγων και εξέφρασε τους πόθους, τους καημούς και τα πάθη αυτών των κατατρεγμένων ανθρώπων, είναι πολύ σημαντικό για τους Έλληνες, κι έχει πολλές αντιστοιχίες -από κοινωνική άποψη- με το αμερικάνικο μπλουζ.
Το ρόλο της Αγγέλας ερμηνεύει η Άννα Βαγενά. Στο ρόλο της αναγνώστριας η Γιασεμί Κηλαηδόνη. Η επιλογή του κειμένου, από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης» και η θεατρική προσαρμογή έγιναν από τον μουσικολόγο - καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρο Λιάβα, που έχει επίσης και την ευθύνη της επιλογής των τραγουδιών και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει επιμεληθεί ο ζωγράφος και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Μάριος Σπηλιόπουλος, ενώ τους φωτισμούς επιμελήθηκε ο Δημήτρης Δαμαλάς.
Παραστάσεις δόθηκαν στην Στουτγάρδη σε συνεργασία με το Σύλλογο Στουτγάρδης για την Τέχνη και τον Πολιτισμό «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ», στην Στοκχόλμη (Διοργάνωση: Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων & Κοινότητων Σουηδίας. Συνδιοργανωτές: Κοινότητες & Σύλλογοι της πόλης), στην Ουψάλα σε συνεργασία με την Πολιτική Στέγη της Ουψάλας, στο Φρέχεν (Κολωνία) και στην Νυρεμβέργη σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλόγων Ευρώπης «Βασίλης Τσιτσάνης», το Θεσσαλικό Σύλλογο Νυρεμβέργης «Μετέωρα» και τον Ποντιακό Σύλλογο «Εύξεινος Πόντος»
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Διαμαντής Γκίκας

Ο Α’ Γραμματέας
Ιωάννης Κίτσιος
Διαβάστε περισσότερα...