Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Φωτό την ώρα της εκκίνησης από το δημαρχείο Τρικάλων

Παρακολουθείτε συνεχώς την ON LINE κάμερα του Trikalaola δεξιά στην οθόνη σας. Όπου υπάρχει καλό σήμα, βγάζουμε εικόνα ζωντανή. Σε λίγο θα δείτε ζωντανή εικόνα από τη Βέροια στην Εγνατία. Διαβάστε περισσότερα...

Σχετικά με την LIVE μετάδοση της εκκίνησης και της διαδρομής του Στέλιου Βάσκου

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ως γνωστό, μπροστά από το δημαρχείο Τρικάλων, δίνεται η εκκίνηση για τα 1600 χλμ. της διαδρομής που θα κάνει ο Στέλιος Βάσκος χωρίς στάση πάνω στο ποδήλατό του «Τρίκαλα – Βουλγαρία – Τουρκία – Τρίκαλα». Το trikalaola έχει κάνει την προεργασία να βγάλει σε LIVE μετάδοση αυτό το εγχείρημα του συμπολίτη Στέλιου Βάσκου. Στις 11:15 περίπου θα έχουμε την πρώτη ζωντανή σύνδεση από το δημαρχείο Τρικάλων. Επειδή η σύνδεση γίνεται ασύρματα, ενδεχομένως να υπάρξουν και διακοπές κατά διαστήματα. Αυτό δεν θα οφείλεται από εμάς, αλλά από την σύνδεση. Στη διαδρομή τώρα. Θα υπάρξουν ζωντανές συνδέσεις σε σταθερά σημεία, όπως: Κόμβος Βασιλικής, Καλαμπάκα, Γέφυρα Μουργκάνι, Αγιόφυλλο, Άνοιξη Γρεβενών, διασταύρωση Καρπερού, Γέφυρα Βενέτικου, Γρεβενά είσοδος Εγνατία κλπ. Ενδιάμεσα θα υπάρξουν κι άλλες πολλές συνδέσεις, όταν θα έχουμε την ευκαίρια. Ίσως φτάσουμε μέχρι τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, χωρίς να σας το υποσχόμαστε. Αν σε αυτά τα σημεία θα υπάρξει πρόβλημα στην ασύρματη σύνδεση, το σημείο θα αλλάξει. Επίσης, αν και πάλι η σύνδεση είναι καλή, θα υπάρχει ζωντανή εικόνα εν κινήση. Από όποιο κομβικό σημείο θα περνά ο Στέλιος Βάσκος, θα αναρτήζουμε και φωτογραφίες στην αρχική σελίδα. Θα υπάρχει συνεχή ροή δεδομένων, γι’ αυτό μείνετε στο trikalaola για να έχετε μία πλήρες και σαφής εικόνα του εγχειρήματος. Διαβάστε σε μορφή. Διαβάστε σε μορφή JPEG το πρόγραμμα με τα σημεία της διαδρομής, όπως εξεδόθει από την οργανωτική επιτροπή. Τη ζωντανή εικόνα θα τη βλέπετε δεξιά στην οθόνη σας στη LIVE κάμερα. Μπορείτε να δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος, πατώντας δεξιά κάτω στο Χ. Για ότι μας χρειαστείτε, μπορείτε να στέλνετε τα e-mail σας στο salepisn@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977200738 και 6976658568
Σημ. Για όσους δεν θα μπορέσουν να δούνε την εκκίνηση ζωντανά, σε μιάμιση ώρα περίπου μετά την εκκίνηση, θα ανεβάσουμε το 1ο βίντεο στη σελίδα του trikalaola μέσω You Tube.
Διαβάστε περισσότερα...

Το 2ο μέρος του βίντεο από την μετακίνηση των Τρικαλινών φιλάθλων στη Νέα Σμύρνη. Από Λαμία μέχρι Συγγρού.


Δείτε το 2ο μέρος του βίντεο από την μετακίνηση των Τρικαλινών για τον αγώνα μπαράζ του Βύζαντα με τον ΑΟΤ. Απομένει το το βίντεο από τους...
...πανηγυρισμούς μετά το τέλος του αγώνα, μέχρι τη Συγγρού. Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα ανοίγει η αυλαία για την έκθεση Τρίκαλα ΕΧΡΟ 2010

Δελτίο τύπου
Από σήμερα το απόγευμα και για πέντε μέρες η καρδιά της επιχειρηματικότητας θα χτυπά στο νέο Εκθεσιακό Κέντρο Τρικάλων, στο 7ο χλμ. της Ε.Ο. Τρικάλων-Καλαμπάκας-Την Παρασκευή το απόγευμα στις 7 μ.μ. τα επίσημα εγκαίνια.
Σήμερα το απόγευμα...
...ανοίγει η αυλαία της γενικής έκθεσης Τρικάλων ΕΧΡΟ 2010. Η καρδιά της επιχειρηματικότητας της κεντρικής Ελλάδας θα χτυπά από αύριο στο 7ο χλμ. της Ε.Ο. Τρικάλων-Καλαμπάκας, εκεί όπου σε μια τεράστια έκταση 40 στρεμμάτων θα φιλοξενηθεί η έκθεση η οποία έρχεται να φέρει όλα τα νέα της αγοράς, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η έκθεση ΕΧΡΟ 2010 θα φιλοξενηθεί στο νέο Εκθεσιακό Κέντρο Τρικάλων, το οποίο φιλοδοξεί να φιλοξενήσει ανάλογες κλαδικές και άλλες εκθέσεις μέσα στα επόμενα χρόνια και στην πλήρη ανάπτυξή του. Σε κεντροβαρή περιοχή, το πρώην εργοστάσιο «Κλωτσοτήρα» μετατράπηκε ειδικά για τις ανάγκες ενός σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου, με άνετους χώρους στάθμευσης.
Στην φετινή έκθεση, η οποία θα φιλοξενείται σε μόνιμα στεγασμένο χώρο, συμμετέχουν περισσότεροι από 100 εκθέτες, Νομαρχίες, Επιμελητήρια, Δήμοι, Τροχαία Τρικάλων, υπηρεσίες, εκπρόσωποι απʼ όλους τους κλάδους (κατασκευές, έπιπλα, είδη οικίας και διακόσμησης, γεωργικά μηχανήματα, τρόφιμα, ποτά κ.α.) ενώ ειδικά για αυτή έρχεται πολυπληθής αποστολή του Επιμελητηρίου Τιράνων (αριθμεί περισσότερα από 75.000 μέλη) προκειμένου να έχει επαφές με τρικαλινούς επιχειρηματίες. Παράλληλα στον χώρο θα λειτουργήσει λούνα πάρκ προκειμένου να δοθεί εναλλακτική πρόταση διασκέδασης και για τα παιδιά.
Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στις 7 μ.μ. παρουσία των αρχών του τόπου
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ κύριοι της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ , ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ !!

Το ζήσαμε και αυτό, το είδαμε και αυτό, ώ οποία ξεφτίλα του Ελληνικού κράτους αν ισχύει ακόμη αυτό και δεν έχουμε απολέσει την Εθνική μας κυριαρχία που πάντα και παντού φροντίζει να μας...
...θυμίζει ο κ. Παπανδρέου.!!! εντολοδόχος ακόμη Πρωθυπουργός .
Στην χώρα των Ελλήνων της περήφανης αυτής χώρας ,οι εκ του Πασόκ ορμώμενοι ,αφού φρόντισαν εδώ και αρκετά χρόνια η λεγόμενη γενιά του πολυτεχνείου , να κατασπαταλήσει το δημόσιο χρήμα να γεμίσει το δημόσιο κράτος με δοτούς συνδικαλιστές και πελάτες των βουλευτικών γραφείων , έφτασαν την Πατρίδα μας στο χείλος της οικονομικής καταστροφής .
Φρόντισαν όμως και την πλήρη απαξίωση της και την μετατροπή της σε ένα πολιτισμικό ισλαμικό προτεκτοράτο.
Το σχέδιο πολύ καλά στημένο ,έλειπαν μόνο οι κομπάρσοι και τώρα τους βρήκαν στην σημερινή κυβέρνηση.
Αφού έγινε πλήρη απαξίωση της παιδείας , του δημόσιου σχολείου με δήθεν αλλαγές βιβλίων και ύλης , απαξίωση των δασκάλων από τους μαθητές, περνώντας από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας μαθητευόμενοι μάγοι (Παπανδρέου ,Ευθυμίου , Διαμαντοπούλου, Δραγώνα κ.λ.π)
Αφού έγινε πλήρη απαξίωση της Θρησκείας με κραυγές από τα ΜΜΕ για την δήθεν τεράστια περιουσία της Εκκλησίας και τον εξευτελισμό των Ιεραρχών και του σεβασμού που αρμόζει σε αυτούς .
Αλλά μόνο για την ορθόδοξη Εκκλησία και τα σύμβολά της . Όταν όμως πρόκειται για μουλάδες και μουφτήδες και σύμβολα του Ισλάμ ,κραυγές ! ντροπή δεν είμαστε πολιτισμένοι ; κραυγάζουν οι συνιστώσες του Σύριζα και των λοιπών αριστερών οικολογικών κομμάτων και όχι μόνο .
Αφού φρόντισαν να διαλύσουν την Ελληνική οικογένεια απαξιώνοντας το σεβασμό στους γονείς ,στους παππούδες , στις γυναίκες ,στα παιδιά και προβάλλοντας από τα ΜΜΕ αδερφές και χαζοχαρούμενους ως πρότυπα !! και βομβαρδίζοντας μας περνώντας στο είναι μας ότι μόνο με την μίζα , το μέσον, και την δήθεν μάγκικη φοροκλοπή το κράτους πας μπροστά και όχι με τα προσόντα σου.!!
Ήρθε και η παράδοση της Πατρίδος αφού φρόντισαν πρώτα από όλα να την αφαιρέσουν τα στολίδια της, τις αξίες της όπως τιμή ,αξιοπρέπεια καθήκον , ιδανικά άγνωστα στα σημερινά αρπακτικά που το μόνο που νοιάζονται είναι πως θα μείνουν γαντζωμένα στην εξουσία και να ξεπληρώσουν τις επιταγές .
Φρόντισαν την απαξίωση του Στρατού και την σιωπηλή αποδοχή των αρχηγών, φροντίζοντας να μας γεμίσουν στα επόμενα χρόνια με αλλοδαπούς αξιωματικούς με ποσόστωση !!!
Φρόντισαν όμως να φέρουν την απόγνωση, την οικονομική καταστροφή ,το χάσιμο της αξιοπρέπειας για να είναι όλα εύκολα και προβλέψιμα .
¨Έχει χάσει την αξιοπρέπεια του ο γέροντας όταν του στερείς τα 20 ευρώ στην σύνταξη των 330 ευρώ του αγρότη ,αλλά ταυτόχρονα εσύ δίνεις αρκετά εκατομμύρια ΕΥΡΩ σε δήμους για σελίδες του ιντερνέτ που είναι άχρηστες μετά την 7 Νοεμβρίου του 2010 και σε
Μ.Κ.Ο ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΠΑΔΕΣ (ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ) ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ .
Ψηφίζεις νόμο απόδοσης Ελληνικής ιθαγένειας σε ορκισμένους εχθρούς της Πατρίδος ,έφτασε μάλιστα η Τζάκρη υφυπουργός του Ραγκούση να μας πει ότι έχει έτοιμο νομοσχέδιο της απόδοσης της ιθαγένειας σε σλαβόφωνους σκοπιανούς .
Ο Ραγκούσης στέλνει εγκύκλιο και απαιτεί ποσόστωση στα ψηφοδέλτια των δημοτικών συνδυασμών με αλλοδαπούς .
Πού μωρέ γίνεται αυτό; δήθεν δημοκράτες !
Δηλαδή να καταλάβουμε όλοι ,δεν μπορείς να κατεβάσεις συνδυασμό στις επόμενες δημοτικές εκλογές αν δεν απαρτίζεται υποχρεωτικά από ένα ποσοστό και από αλλοδαπούς !!!!!
Τελικά Ραγκούση ή δεν καταλαβαίνεις τι σου γίνεται, ή το κάνεις εσκεμμένα το οποίο είναι και Εθνικά επικίνδυνο !!!
Ο συνδυασμός λέει ο δήθεν δημοκράτης ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΘΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !!!!
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ,ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ,ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ή ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΧΙΜΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΛΑΝΟΥ . πριν από μερικές ημέρες .
Εγώ για να καταλάβω ,ΓΙΑΤΙ δεν μπορώ να λάβω μέρος στις εκλογές επειδή δε θέλω να έχω στο συνδυασμό μου άλλους εκτός από Έλληνες στην ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ !!
Τώρα κ.κ δημοκράτες βουλευτές, αν αυτό δεν είναι ρατσιστικό ,παράνομο, φασιστικό ,αντισυνταγματικό τι είναι ;
ΑΛΛΑ υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα ,Πατριώτες και εμείς είμαστε εδώ και ψάχνουμε Πρότυπα και ψάχνουμε Ηγέτες .
Το Πασοκ προσπαθεί να γλυτώσει την γενική κατακραυγή στην κάλπη και κάνει ότι περνάει από το χέρι του, αφού μας τελείωσε ο κομματικός στρατός των βουλευτικών γραφείων, βρήκαμε τους λαθρομετανάστες !!
ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΙΣ ; ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ !!
Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α
Πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις για την ημέρα περιβάλλοντος

Παρά την αιφνίδια βροχόπτωση πραγματοποιήθηκαν σήμερα (1-6-2010) οι εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, το Κέντρο...
...Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Δήμου Τρικκαίων την Ομάδα Περιβάλλοντος της Χ.Ε.Ν. Τρικάλων και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) στα πλαίσια του εορτασμού της 5ης Ιουνίου, Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον λόφο του Προφήτη Ηλία της πόλης μας συμμετείχαν περί τους 300 μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης με τους συνοδούς δασκάλους τους. Συγκεκριμένα συμμετείχαν μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία 3ο, 30ο, 1ο, 24ο, 27ο, 7ο, καθώς επίσης από το Δημοτικό Σχολείο Μεγάλων Καλυβίων και των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Σακκά.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν, να ζωγραφίσουν και να συμμετέχουν σε περιβαλλοντικού περιεχομένου παιχνίδια, όπως το ευέλικτο λούνα πάρκ προσφορά της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, το φιδάκι της ανακύκλωσης, παζλ, ο τροχός της ανακύκλωσης και τα παιχνίδια μνήμης, τα οποία προάγουν την ιδέα της ανακύκλωσης και γενικότερα την προστασία του περιβάλλοντος.
Η περιβαλλοντική ομάδα του Κ.Π.Ε. (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) Δήμου Τρικκαίων, παρουσίασε μία διαδικασία χαρτοδιπλωτικής στους μαθητές, ενώ η ομάδα περιβάλλοντος της Χ.Ε.Ν. Τρικάλων, έδειξε την διαδικασία ανακύκλωσης χαρτιού στους μικρούς μαθητές.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Νίκος Λέγκας για νέο Διοικητήριο και το Εσπερινό Λύκειο

Στον αέρα βρίσκεται το θέμα του Διοικητηρίου Τρικάλων όπως προκύπτει από τις απαντήσεις της κυβέρνησης σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκα, καθώς τα αρμόδια...
...Υπουργεία, φαίνεται να «πετούν το μπαλάκι» το ένα στο άλλο, χωρίς να δίνεται απάντηση στο κρίσιμο ζήτημα της υπογραφής της σχετικής σύμβασης, η οποία όπως φαίνεται, παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός.
Ειδικότερα, σε απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, και συγκεκριμένα της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, δηλώνεται ότι, αναφορικά με τα έργα ΣΔΙΤ διοικητηρίων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, το θέμα εξετάζεται «σε συνεργασία με το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» και ότι οι σχετικές εισηγήσεις θα γίνουν «στο προσεχές διάστημα στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή».
Επίσης, σε άλλη απάντηση της υπαγόμενης στο ίδιο Υπουργείο Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής και Δημοσίων Επενδύσεων, υπενθυμίζεται ότι το έργο της ολοκλήρωσης του Διοικητηρίου του Νομού Τρικάλων, έχει ενταχθεί μετά από πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών το έτος 2009 με προϋπολογισμό 31.773.000 ευρώ και πιστώσεις 10.000 ευρώ. Δηλώνεται όμως ότι «η χρηματοδότηση του συναρτάται με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης»
Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Λέγκας, με την ερώτησή του ζητούσε συγκεκριμένη ακριβώς απάντηση στο αν και πότε προβλέπεται να υπογραφεί η σχετική σύμβαση του έργου.
Υπογράμμιζε δε ότι η καθυστέρηση της υπογραφής της σύμβασης για το νέο Διοικητήριο του Νομού Τρικάλων και η φημολογούμενη σύνδεσή της με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, προκαλεί αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία και τους φορείς. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα έργο προγραμματισμένο από καιρό, το οποίο έχει διατρέξει τη διαδικασία ωρίμανσης, και έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις με μόνη εκκρεμότητα την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα έργο το οποίο στοχεύει στην ενοποίηση διάσπαρτων υπηρεσιών, στην εξοικονόμηση δαπανών, στην αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών, τελικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Σε δήλωσή του ο Τρικαλινός πολιτικός τονίζει ότι από τα συγκεκριμένα δημόσια έγγραφα προδήλως προκύπτει ο τρόπος «λειτουργίας» της κυβέρνησης και δηλώνει ότι επανέρχεται με νέα ερώτηση για το θέμα, ευελπιστώντας, αυτή τη φορά σε συγκεκριμένες απαντήσεις.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών της σημερινής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν επηρεάζονται από την όποια διοικητική μεταρρύθμιση αφού η πλειονότητα των υπηρεσιών θα παραμείνει.
Εκτός κι αν στις προθέσεις της κυβέρνησης, με τη νέα διοικητική αναδιάρθρωση είναι οι πολίτες να «εξυπηρετούνται» στις έδρες των Περιφερειών και όχι των Νομαρχιών, καταλήγει ο Τρικαλινός πολιτικός.
Εξηγήσεις ζητά ο Ν. Λέγκας για το Εσπερινό Λύκειο Τρικάλων
Διευκρινήσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου να μετατραπεί το Εσπερινό Λύκειο Τρικάλων σε λυκειακή τάξη-εσπερινό γυμνάσιο από το σχολικό έτος 2010-2011, ζητά από την αρμόδια υπουργό ο Ν. Λέγκας.
Συγκεκριμένα, με ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας επικαλείται την αιτιολογία της ανωτέρω απόφασης στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ελήφθησαν υπόψιν οι προτάσεις των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αυτές των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς οι γνωμοδοτήσεις των οικείων Νομαρχιακών Συμβουλίων.
Ο πρώην Υφυπουργός ζητά να δημοσιοποιηθούν οι προτάσεις των εν λόγω φορέων και να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα των Διευθύνσεων αυτών όπως και η γνωμοδότηση του οικείου Νομαρχιακού Συμβουλίου, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη.
Από το πολιτικό γραφείο
Διαβάστε περισσότερα...

Για τους Τρικαλινούς συμπολίτες …και κάτι άλλο!

Από το Βάιο Φασούλα
Σίγουρα θα έχουμε να μοιραστούμε πολλά, κατά τη συνάντησή μας στη δημοτική αί-θουσα στις 8 του Ιούνη, ημέρα Τρίτη, το βραδάκι. Εκεί λοιπόν αγαπητές συμπολίτισσες, αγα-πητοί συμπολίτες και απανταχού φίλοι, σας καλώ να...
...βρεθούμε στην παρουσίαση του μυθιστορήματος «Μαρίνα». Θα είναι και η ίδια εκεί, για να ανατρέψει το «μύθο» και να επιβεβαιώσει το αληθές της ιστορίας, που δεν είναι μόνο της συγκεκριμένης «Μαρίνας», αλλά της κάθε «Μαρίνας», ντόπιας, απόδημης και αλλοδαπής. Εκεί θα είναι και ο «Ντίνος» της και ίσως κι εκεί γκρινιάξουνε όπως και στη Γερμανία. Θα σας περιμένουμε, λοιπόν, με χαρά σε αυτή την παρουσίαση της «Μαρίνας» να τα πούμε από κοντά και ζωντανά και ως τότε, για τον ελεύθερο χρόνο σας, ας μου επιτραπεί να σας αφιερώσω ένα μικρό απόσπασμα.
«Ο κόσμος είναι το μέλλον μας• είναι η ζωή μας. Αυτόν πρέπει να φτιάξουμε για τα παιδιά μας. Εμείς, σε λίγο θα ολοκληρώσουμε τον κύκλο μας. Εδώ, γυναίκες, δεν έ-χουμε πλέον μέλλον• τέλειωσε. Δουλεύουμε μόνο για να τρώμε και σε λίγο θα δουλεύουμε και δεν θα τρώμε. Ή θα τρώμε σίδερα και χόρτα μολυσμένα. Εκ των πραγμάτων θα εξελιχθούμε σε μια εκκολαπτική μηχανή που θα παράγει μόνο όχλο ή μάζα ή ένα αποσαθρωμένο προλεταριάτο με καμιά προοπτική απελευθέρωσής του. Λοιπόν, μην μπαίνετε μπροστά μου σαν σκιές. Αφήστε με να φωνάζω. Αφουγκραστείτε τα μουγκρίσματα που βγάζουν οι λαοί. Σκεφτείτε, προς τα πού πορευόμαστε. Δείτε τους καπνούς που αφήνουν οι φωτιές και το σίδερο. Δείτε τη σκόνη που μένει πίσω μας. Πικρή, πηχτή σαν θειάφι. Επίγειες δυνάμεις μας κατευθύνουν μπρος κι ολοταχώς στον καθημερινό θάνατο, στην εξαθλίωση, στα μεγάλα στρατόπεδα των ελεύθερων σκλαβοπάζαρων και των ελεύθερων αγορών. Αυτών, που ανεγκέφαλοι ονοματίζουν παγκοσμιοποίηση και σύγχρονη εποχή. Σ’ αυτή που δεν υπάρχουν οράματα και αξίες. Σ’ αυτή που ο χρόνος ζει στο μηδέν. Εκεί που κυριαρχεί το αιμοβόρο και το άγριο. Εκεί που δεσπόζει το μάταιο. Εκεί που τα σφυριά των δικαστών σιγούν. Με κομμένα ποδάρια και ανάσα τρέχουμε ανάμεσα σε συντρίμμια και αναζητούμε, τί γυναίκες; Τηράτε, τηράτε τα παράξενα χρώματα στα πρόσωπά μας• ακούστε τους ανάρμοστους χτύπους της καρδιάς μας. Μοιάζουμε με άνθρωπο; Ήμασταν κάποτε άνθρωποι; Μήπως ξεπηδήσαμε μέσα από ένα όνειρο με τη μορφή του ανθρώπου ενώ είμαστε τέρατα; Επιτρέψαμε να μας δαμάσει η ύλη. Η ταφόπλακα της ψυχής μας. Για να μας αγγελοκρούει αέναα στον κόσμο που ζούμε. Να μας προπαρασκευάζει σε όντα χωρίς νου για να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τους σαδιστές, τους παράφρονες, τους δολοφόνους• να συνεργαζόμαστε μαζί τους ή να σιωπούμε. Πώς ξεχαστήκαμε άραγε στ’ αλήθεια; Πώς επιτρέψαμε να μας χτυπούν οι μάστιγες τούτου του αιώνα; Πώς φτάσαμε να αφήνουμε να επικρατεί και να κυριαρχεί η απαρχή των κακών για τα παιδιά μας; Πού είναι; Τι το κάναμε το φυσικό μας μεγαλείο, που όλο χάνετε; Χάνεται, γυναίκες• στους κοντινούς πλέον ορίζοντες της αιθαλομίχλης όλο σβήνει. Αφήστε με να φωνάζω. Αφουγκραστείτε μαζί μου τα μουγκρίσματα που βγάζουν οι λαοί. Σκεφτείτε, προς τα πού πορευόμαστε. Πώς μπορούμε να πατούμε πάνω στη σκόνη, πάνω στα χαλάσματα, στα ράκη που αφήνει η φωτιά, η αρρώστια και η πείνα; Αυτά και άλλα μας γενούν μια κατάρα. Κατάρα από δηλητήριο και σκόνη που δηλητηριάζει το νου και θολώνει τα μάτια. Μια κατάρα, που την ντύνουνε γυναίκα όμορφη, αγνή και αρεστή. Που της φορούν όλα τα κάλπικα για να μας αιχμαλωτίζει και σε αδιανόητες συχνότητες την προβάλουν όλοι οι δούλοι. Είναι αυτή, η σύγχρονη εποχή, όπως τη λένε, αυτή που άρχισε εδώ και πολλά χρόνια και στον ρου της παρασυρθήκαμε κι εμείς, όταν μας εμπορεύονταν σαν πράματα την πώλησή μας δεν αντισταθήκαμε. Τώρα πλέον, αυτή η σύγχρονη εποχή, αποδεικνύεται γυναίκα επικίνδυνη και πόρνη. Κι αυτή γίνεται ζωή... Αφήστε με γυναίκες να φωνάζω και μαζί μου φωνάξτε κι εσείς...
Διαβάστε περισσότερα...

Το 1ο μέρος του βίντεο από την μετακίνηση των Τρικαλινών φιλάθλων στη Νέα Σμύρνη


Δείτε το 1ο μέρος του βίντεο από την μετακίνηση των Τρικαλινών για τον αγώνα μπαράζ του Βύζαντα με τον ΑΟΤ. Απομένει το 2ο μέρος και το βίντεο από τους πανηγυρισμούς μετά το τέλος του αγώνα. Διαβάστε περισσότερα...