Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Αποθεώθηκε για μια ακόμη φορά από τους ORIGINAL ο Στέλιος Βάσκος

Επέστρεψε σήμερα στο σπίτι του ο Στέλιος Βάσκος, μετά από διήμερη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, που έγινε για προληπτικούς λόγους. Απ’ έξω όμως από το Νοσοκομείο στις 1 το μεσημέρι, τον περίμεναν οι γνωστοί ORIGINAL που ακόμη κι αυτή τη στιγμή ήταν κοντά του και με...
...συνθήματα τον αποχαιρέτησαν. Ο Στέλιος απλώς τους χαιρέτησε συγκινημένος και τους ευχαρίστησε. Το Στέλιο συνόδευαν μέλη της οικογένειάς του και της οργανωτικής επιτροπής. Δείτε μερικές φωτό.
Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώνεται σήμερα η έκθεση Τρίκαλα ΕΧΡΟ 2010

Ανοιχτή και την Τρίτη το απόγευμα-Μοναδικές ευκαιρίες επιχειρηματικών συνεργασιών
Χιλιάδες είναι οι επισκέπτες της γενικής έκθεσης Τρικάλων ΕΧΡΟ 2010 η οποία γίνεται για πρώτη φορά φέτος στο νέο Εκθεσιακό Κέντρο Τρικάλων, στο 7ο χλμ. Τρικάλων-Καλαμπάκας. Η έκθεση φιλοξενείται σε...
...μόνιμα στεγασμένο χώρο, στο πρώην εργοστάσιο "Κλωτσοτήρα" σε εγκαταστάσεις οι οποίες επιτρέπουν στους εκθέτες να προβάλλουν προϊόντα και υπηρεσίες και στους επισκέπτες να περιηγηθούν και να ενημερωθούν με άνεση.
Σε αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των κλάδων από κατασκευές και είδη σπιτιού και διακόσμησης, μέχρι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών. Παράλληλα περίπτερο διαθέτουν οι Νομαρχίες Τρικάλων, Λάρισας, Καρδίτσας, οι Δήμοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Πύλης, Χασίων και Φαλώρειας, τα Επιμελητήρια Τρικάλων και Θεσπρωτίας, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ κ.α.. Οι συνεργασίες που έχουν εξασφαλιστεί στο πλαίσιο της έκθεσης είναι δεκάδες, ενώ ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για το μέλλον. Να σημειωθεί οτι η έκθεση Xenagos EXPO θα διοργανώνεται κάθε χρόνο στις αρχές της άνοιξης, ενώ με τις απαραίτητες εργασίες ολοκλήρωσης του εκθεσιακού κέντρου, από τον Σεπτέμβριο θα φιλοξενηθούν διάφορες κλαδικές και εξειδικευμένες εκθέσεις.
Η έκθεση θα λειτουργήσει και την Τρίτη από τις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ., υπάρχει άνετος χώρος στάθμευσης, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν.
Σημ. Οι φωτό είναι από την τελετή των εγκαινίων.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

"Κάθε φορά που ο λόγος ξετυλίγει ένα γεγονός, ο κόσμος ξαναχτίζεται από την αρχή. Τίποτε δεν είναι τόσο μεγάλο όσο ο λόγος, ο οποίος δημιουργεί τόσα πολλά με τόσο λίγο." (E. Benveniste)
Η αναβάθμιση της σχολικής βιβλιοθήκης του 2ου Ε.Π.Α.Λ. Τρικάλων άρχισε...


...το Σεπτέμβριο του 2009 σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την οικονομική στήριξη Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Στεγάζεται σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, στο ισόγειο του 2ου Ε.Π.Α.Λ. Τρικάλων.
Η εφαρμογή νέων παιδαγωγικών μεθόδων, η ακολούθηση συνεργατικών τακτικών και η αξιοποίηση των νέων αυτών εργαλείων μάθησης μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας καθώς και να εξυπηρετήσουν τις νέες ανάγκες και απαιτήσεις διδασκόντων και διδασκομένων. Οι ιστοσελίδες και οι βάσεις πληροφοριών που παρέχονται μέσω του διαδικτύου αποτελούν για όλους χρήσιμο εργαλείο έρευνας αλλά και πηγή πληροφοριών για την εκπαιδευτική πράξη. Σε αυτή τη διασύνδεση της διδασκαλίας με τις Νέες Τεχνολογίες η Σύγχρονη Βιβλιοθήκη έχει όλες τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσει τα μέλη της σχολικής κοινότητας και να προάγει την δια βίου παιδεία και την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους. Στο ελκυστικό περιβάλλον που διαθέτει, περιλαμβάνει επιλεγμένη συλλογή χιλιάδων τίτλων και ποικίλα οπτικοακουστικά μέσα. Συγκεκριμένες καινοτόμες διδακτικές προτάσεις και πρωτότυπος σχεδιασμός πολιτιστικών εκδηλώσεων επιβεβαιώνουν τη δυνατότητα και αναγκαιότητα προσέγγισης της γνώσης με τη χρήση της Σχολικής Βιβλιοθήκης.
Οι βιβλιοθήκες πληροφορούν το κοινό για το τι υλικό διαθέτουν και πώς είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτό. Πριν από την εποχή των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αυτό γινόταν με τον καρτοκατάλογο — ένα έπιπλο με πολλά μικρά συρτάρια τα οποία περιείχαν δελτία (κάρτες) που αντιστοιχούσαν σε βιβλία ή άλλο υλικό. Στις μεγάλες βιβλιοθήκες ο καρτοκατάλογος συχνά γέμιζε ένα ολόκληρο δωμάτιο. Η εμφάνιση του Διαδικτύου, όμως, οδήγησε στη χρήση των ηλεκτρονικών καταλόγων (οι οποίοι στην αγγλική αναφέρονται συχνά ως "webcats" ή OPAC, "online public access catalog"), οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να διεξάγει αναζήτηση στις συλλογές της βιβλιοθήκης από οποιοδήποτε σημείο με πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Αυτός ο τρόπος τήρησης καταλόγου είναι συμβατός με νέα είδη βιβλιοθηκών, όπως είναι οι ψηφιακές βιβλιοθήκες, καθώς και με παραδοσιακές βιβλιοθήκες που έχουν εκσυγχρονιστεί.
Σκοπός της βιβλιοθήκης είναι να συνεισφέρει στην επίσημη εκπαιδευτική διαδικασία, στηρίζοντας το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου. Να ενθαρρύνει την αυτομόρφωση, τη συνεχή ενημέρωση και να ικανοποιεί τις εκπαιδευτικές, πληροφοριακές αλλά και ψυχαγωγικές ανάγκες του κοινού της. Να διευρύνει τους ορίζοντες του σχολείου και της εκπαιδευτικής κοινότητας εν γένει, μέσω της διάθεσης τεκμηριωμένης πληροφορίας σε κάθε μορφή: βιβλία, περιοδικά, μη έντυπο υλικό, ηλεκτρονικό υλικό, νόμιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες δικτύου κ.λ.π. Παράλληλα, σκοπός της Βιβλιοθήκης είναι να ενημερώνει και να καθοδηγεί, με κάθε τρόπο, τους χρήστες για την άριστη χρήση των υπηρεσιών της.
Δικαίωμα χρήσης της βιβλιοθήκης μπορούν να έχουν: οι μαθητές, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Σχολείου, ερευνητές κάθε επιστήμης, σπουδαστές, αλλά και φορείς και ιδιώτες του Ν. Τρικάλων
Η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή προς εξυπηρέτηση των χρηστών της από τις 9.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ.
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: ΑΜΑΛΙΑ Κ. ΗΛΙΑΔΗ (καθηγήτρια κλάδου ΠΕ2 φιλολόγων)
Της Αμαλίας Κ. Ηλιάδη, φιλολόγου-ιστορικού (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Βυζαντινής Ιστορίας απ’ το Α.Π.Θ.)
Υπεύθυνης Σχολικής Βιβλιοθήκης 2ου Ε.Π.Α.Λ. Τρικάλων, πιστοποιημένης επιμορφώτριας Ενηλίκων του Ε.ΚΕ.ΠΙς
ailiadi@sch.gr
http://users.sch.gr/ailiadi , http://blogs.sch.gr/ailiadi , http://www.matia.gr , http://www.emy67.wordpress.com
Διαβάστε περισσότερα...

Διήμερες εργασίες στο Ανθηρό Καρδίτσας για τη διάσωση ιστορικών μνημείων

Η ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ, ΤΗΣ ΚΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΚΑΜΑΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΣΤΟ ΑΝΘΗΡΟ ΑΡΓΙΘΕΑΣ ΣΤΙΣ 5.6.2010. ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΕΧΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΗΜΕΡΙΔΑΣ.
Διήμερο εργασιών με αντικείμενο την...
...εξέταση δυνατότητας αναστήλωσης της γέφυρας Κοράκου και της Κούλιας καθώς και της διάσωσης της γέφυρας Κουτσοκαμάρας πραγματοποιήθηκε στην Αργιθέα Καρδίτσας στις 5 και 6 Ιουνίου 2010. Συγκεκριμένα:
Την πρώτη ημέρα, Σάββατο 5 Ιουνίου και ώρα 11.00 π.μ. έλαβε χώρα στο Ανθηρό Αργιθέας Καρδίτσας η τρίτη κατά σειρά διανομαρχιακή συνάντηση φορέων των Νομών Καρδίτσας και Άρτας με κύριο θέμα την Επιστημονική Ημερίδα που θα γίνει στις Πηγές Αρτας την 23η Αυγούστου 2010.
Τις εργασίες της συνάντησης διήυθυναν ο εκπρόσωπος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου Κώστας Γραμμένος με τους Νίκο Μπαλά και Μενέλαο Παπαδημητρίου.
Συζητήθηκαν οι περαιτέρω διαδικασίες και λεπτομέρειες ώστε η ημερίδα να έχει τη μέγιστη δυνατή επιτυχία και ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις με τις οποίες καθορίστηκαν οι δυνατότητες συνδυασμού των εκδηλώσεων του Σέλτσου με τις εργασίες της ημερίδας, η τοποθεσία και η ώρα υλοποίησης,, οι επί μέρους επιτροπές για καταμερισμό εργασιών, το λεπτομερές πρόγραμμα, ο κατάλογος των προσκεκλημένων, οι εισηγητές και ομιλητές της ημερίδας, οι τρόποι χρηματοδότησης από τους φορείς και τις χορηγίες, ο τρόπος κάλυψης από τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και θέματα υποδομών και διοικητικής υποστήριξης.
Οριστικά ως τόπος διεξαγωγής της Ημερίδας αποφασίσθηκε η Κεντρική Πλατεία των Πηγών Άρτας, όπου και τα μνημεία Πεσόντων.
Παραβρέθηκαν η αντινομάρχης Ιωαννίνων κ. Μαρία Τσολάκη, ο αντινομάρχης Άρτας κ. Αντώνης Γαλάνης, ο εκπρόσωπος του Νομάρχη Καρδίτσας κ. Κώστας Φωτάκης, ο Δήμαρχος Αργιθέας Χρήστος Καναβός, ο δήμαρχος Τετραφυλίας Μιχάλης Γκούζιας, οι αντιδήμαρχοι Τετραφυλίας Κώστας Μπούκας και Νίκος Γεωργαλής, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας Λάμπρος Φώτος ο Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Κώστας Καρακώστας τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Νίκος Μπαλάς και Νίκος Ζήσης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Βορείου Ελλάδος με έδρα τη Θεσσαλονίκη Βασίλης Τσούμαρης και η Γεν. Γραμματέας Ιωάννα Νασιώκα, , οι Νομαρχιακοί σύμβουλοι Νομαρχίας Καρδίτσας Ερμιόνη Βασιλού-Γραμμένου και Νίκος Τσουβέλας, ο Πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου Πηγών Γιάννης Βλάχος, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχειρήσεως του Δήμου Τετραφυλίας Πέτρος Γώγος, ο Αντιδήμαρχος Αργιθέας Θωμάς Σκουμής, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αργιθέας και πρώην Ανιδήμαρχος Γιώργος Χασιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος- Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργιθέας Αποστόλης Σέμπρος, ο Πρόεδρος του Τ. Σ του Ανθηρού Τάσος Ευαγγέλου με το μέλος Γιώργο Κωτή καθώς και πολλοί κάτοικοι των Δημοτικών διαμερισμάτων Πηγών Άρτας και Ανθηρού Καρδίτσας.
Συγκινητική ήταν η παρουσία του Αργιθεάτη (εκ Καρυάς) τραυματία αντάρτη της ΙΙ Μεραρχίας του καπετάν Διαμαντή κ Αλέξανδρου Κατσίκη ο οποίος αφηγήθηκε τις εμπειρίες του από τη μάχη του Κοράκου και την ανατίναξη του γεφυριού.
Ευχάριστη νότα μετά το γεύμα ήταν η φλογέρα του Θεόδωρου (Λούλη) Καναβού που έδωσε πατριωτικό αέρα στην προσπάθειά μας.
Τη δεύτερη ημέρα Κυριακή - 6 Ιουνίου - σηματοδοτήθηκε η έναρξη του ουσιαστικού πλέον μέρους του φιλόδοξου σχεδίου, αφού ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών από το Ανθηρό - του Κώστα ΚΩΤΗ, Πολιτικού Μηχανικού και Προέδρου της ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΤΕ και της Αναστασίας(Τάσας) Διον. ΚΩΤΗ, Τοπογράφου Μηχανικού που σημειωτέον ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς - υπό την καθοδήγηση και βοήθεια των Χρήστου Καναβού-Δημάρχου Αργιθέας, Νίκου Μπαλά και Μενέλαου Παπαδημητρίου και τη βοήθεια των Λάμπρου Βασ. Παπαϊωάννου και Γεωργίου Σιώτα διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στο χώρο της γέφυρας Κοράκου και ακολούθησε μέτρηση των διαστάσεων και αποτύπωση των τεχνικών χαρακτηριστικών των απομειναριών της θρυλικής Γέφυρας, του κτίσματος της Κούλιας και της σημερινής αμαξιτής Γέφυρας . Εν συνεχεία ακολούθησε σύσκεψη με ανταλλαγή απόψεων ώστε στην περίπτωση έναρξης του έργου να ακολουθηθούν οι πλέον ενδεδειγμένοι τρόποι για την οικονομικότερη, ταχύτερη, ασφαλέστερη και ποιοτική ανακατασκευή της γέφυρας .Οι ανωτέρω Μηχανικοί θα συντάξουν σχετική τεχνική και οικονομική προμελέτη και θα παρουσιάσουν ως εισηγητές αυτή στην Ημερίδα.
Οι εργασίες της Οργανωτικής Επιτροπής είναι συνεχείς και σε καθημερινή σχεδόν βάση. Η επόμενη ανάλογη και τελευταία διανομαρχιακή συνάντηση προγραμματίστηκε για το Σάββατο 3 Ιουλίου και ώρα 11.00 στις Πηγές Άρτας όπου θα συζητηθούν τα διαδικαστικά θέματα, θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις και θα δρομολογηθούν οι διεργασίες για την υλοποίηση της ημερίδας.
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο Αλέκος Βασ. Κατσίκης, α΄ από αριστερά και δίπλα του ο Μενέλαος Παπαδημητρίου με τους Νίκο Τσουβέλα Νομαρχιακό Σύμβουλο Καρδίτσας και τον κ. Αντώνη Γαλάνη, Αντινομάρχη Άρτας. Ήταν αντάρτης στη ΙΙ Μεραρχία του Καπετάν Διαμαντή και πέρασε τη Θρυλική Γέφυρα Κοράκου τραυματίας λίγες ώρες πριν την ανατίναξή της στις 28.3.1949. Τον ανεύρε ο Μενέλαος Παπαδημητρίου κατά την ιστορική του έρευνα για τη Γέφυρα Κοράκου και έτσι πλέον υπάρχουν τρείς αυτόπτες μάρτυρες της τραγικής εκείνης ημέρας. Ο Αλέκος Κατσίκης κι ο Κώστας Κολοβός(αντάρτες της ΙΙ και της Ι Μεραρχίας του ΔΣΕ) και ο Γεώργιος Βελαέτης από τον Εθνικό Στρατό.
Διαβάστε περισσότερα...

Συγχαρητήριο μήνυμα του ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ για τον άθλο του Στέλιου Βάσκου

Η μεγάλη οικογένεια του ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ συγχαίρει τον παμμέγιστο Τρικαλινό αθλητή Στέλιο Βάσκο για τον άθλο που έγραψε στα βιβλία της ιστορίας του αθλητισμού στη χώρα μας .
Ο Στέλιος Βάσκος ξεπέρασε τα...
...όρια των αντοχών του ανθρώπινου οργανισμού και πέτυχε κάτι που θα μείνει στην ιστορία .
ΕΥΓΕ ΣΤΕΛΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ !!!
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Η Σούλα Μερεντίτη στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο για την τουριστική προβολή των Μετεώρων

Η βουλευτής μας Σούλα Μερεντίτη , δεν σταματά να πασχίζει για την ανάδειξη του μοναδικού στον κόσμο μοναστικού συμπλέγματος των Μετεώρων και της γύρω περιοχής. Για το σκοπό αυτό...
...αποτάνθηκε με επιστολή της στον αρμόδιο υπουργό ζητώντας του να πράξει ότι είναι δυνατόν , προκειμένου να προβληθούν τα Μετέωρα με στοχευμένες διαφημιστικές ενέργειες . Η επιστολή της τρικαλινής βουλευτού, έχει ως ακολούθως:
Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού
Κύριο Παύλο Γερουλάνο
Τρίκαλα, 28 Μαΐου 2010
Θέμα: Προβολή Μετεώρων
Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Τα Μετέωρα αποτελούν ένα μοναδικό στον κόσμο γεωλογικό φαινόμενο και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ορθοδοξίας. Μετά το Άγιο Όρος, είναι το μεγαλύτερο και με συνεχή παρουσία -από την εποχή της εγκατάστασης των πρώτων ασκητών μέχρι σήμερα-, μοναστικό σύνολο στον ελλαδικό χώρο. Το 1989, η Unesco ενέγραψε τα Μετέωρα στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, χαρακτηρίζοντας τα ως ένα πολιτιστικό και φυσικό αγαθό ιδιαίτερης αξίας.
Κύριε υπουργέ,
Τα Μετέωρα τα επισκέπτονται περισσότερα από δύο εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο. Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς, δεν παραμένει περισσότερο από λίγες ώρες και επισκέπτεται μόνο τα βασικά μοναστήρια. Τα ποσοστά διανυκτέρευσης τουριστών είναι εξαιρετικά χαμηλά. Όμως, στη γύρω περιοχή υπάρχουν εκτός από τα μοναστήρια και άλλες τοποθεσίες με σημαντικά μνημεία και απαράμιλλο φυσικό κάλλος, οι οποίες με τον κατάλληλο σχεδιασμό και προβολή θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε συνδυασμό με τα Μετέωρα, έτσι ώστε οι επισκέπτες να παραμένουν περισσότερες μέρες και να τονωθεί η τουριστική δραστηριότητα στην περιοχή .
Θα ήθελα λοιπόν να σας παρακαλέσω να πράξετε ότι είναι δυνατόν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, ώστε η ελληνική πολιτεία να επενδύσει σε αυτό τον πλούτο προβάλλοντας ιδιαίτερα την περιοχή καθώς και να εξετάσετε η δυνατότητα συμπληρωματικής, θεματικής διαφημιστικής εκστρατείας στο φετινό πρόγραμμα του ΕΟΤ για το σύμπλεγμα των Μετεώρων, σε στοχευμένες αγορές όπως π.χ η Κίνα.
Με εκτίμηση
Σούλα Μερεντίτη
Από το πολιτικό γραφείο
Διαβάστε περισσότερα...

Ν. Λέγκας: Εμπαιγμός ή λάθος τα 2.400 ευρώ για την πυροπροστασία του Δήμου Πύλης;

Στη Βουλή φέρνει ο Ν. Λέγκας τo πρόβλημα της χρηματοδότησης του Δήμου Πύλης για την κάλυψη των δράσεων πυροπροστασίας της ευρύτερης περιοχής.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής...
Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, με αναφορά του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επικαλούμενος και σχετικό έγγραφο του Δήμου Πύλης, ζητά να επιλυθεί το πρόβλημα που δημιουργεί η κατανομή ποσού μόλις 2.400 ευρώ στο Δήμο για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας για την αντιπυρική περίοδο 2010.
Καθόσον, είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι με το ποσό αυτό δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου, καθαρισμού των δασών, καθαρισμού και ελέγχου χωματερών, αλλά και των λοιπών δράσεων ενός κατ’ εξοχήν ορεινού Δήμου με 80 % δασική κάλυψη, ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Ο Τρικαλινός πολιτικός εκφράζει την απορία πως είναι δυνατόν να καλυφθούν όλες οι ανωτέρω ανάγκες μέσω του συγκεκριμένου ποσού και ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου.
Αν δεν πρόκειται περί λάθους, η κατανομή του ποσού αυτού αποτελεί εμπαιγμό, πολύ περισσότερο όταν η πίστωση αναφέρεται σε ένα ευαίσθητο θέμα όπως αυτό της πυροπροστασίας, καταλήγει στη δήλωσή του ο Ν. Λέγκας.
Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη Αλβανών επιχειρηματιών στο δημαρχείο Τρικάλων

Τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο επισκέφθηκε επιχειρηματική αποστολή από την Αλβανία συνοδευόμενη από επιχειρηματικούς και οικονομικούς φορείς των Τρικάλων. Επικεφαλής της Αλβανικής αντιπροσωπείας ήταν...
...ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα κ. Χρήστος Φαρμάκης. Ακόμη παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Τάκης Παζαΐτης καθώς και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Καλλέας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε ότι ήδη οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν αναπτυχθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα οι εξαγωγές της Ελλάδας στη γειτονική χώρα να έχουν ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για την επίσκεψη και τόνισε ότι αυτές οι συναντήσεις δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, και επομένως στην επικοινωνία και ενίσχυση της φιλίας μεταξύ των δύο λαών.
Από το γραφείο τύπου
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία της ΠΑΕ και δήλωση Πλεξίδα για συκοφαντίες

Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2010 15:10
Για λασπολόγους και συκοφάντες…
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ
Η ΠΑΕ Τρίκαλα καταγγέλει την στάση και τις μεθόδους ενός "αρθρογράφου" εν ονόματι Βαγγέλη Κοντοχρήστου ο οποίος συνεχίζει να δημοσιεύει συκοφαντικά άρθρα στην εφημερίδα "Τρικαλινά Νέα" αλλά και στην ιστοσελίδα sportrikala.gr...
...Με κακόβουλα και ευφάνταστα σενάρια προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα κατασυκοφαντώντας την.
Τελευταία τηλεφωνεί σε ποδοσφαιριστές της ομάδας, ρωτάει και προτρέπει (όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι) το πότε θα κάνουν προσφυγή!!!
Την απάντηση την πήρε από τους ίδιους αλλά μυαλό δεν βάζει…
Κατ’επανάληψη έχουμε τονίσει οτι η ΠΑΕ Τρίκαλα είναι ίσως από τις ελάχιστες που δεν χρωστάνε.
Ποιες είναι οι προθέσεις του εν λόγω κυρίου;
Προφανώς να δημιουργηθούν άσχημες εντυπώσεις στον Τρικαλινό κόσμο για την ομάδα αλλά και τον Βαγγέλη Πλεξίδα.
Τον εν λόγω κύριο τον παραδίδουμε στην κρίση των χιλιάδων Τρικαλινών φιλάθλων.
Δήλωση Βαγγέλη Πλεξίδα
Και στην μεγαλύτερη επιτυχία δεν έπαψαν να συκοφαντούν...
Είμαι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να μην σιωπήσω.
Κ. ανύπαρκτε "Βαγγε-Λάκη" λασπολογείς επί δύο χρόνια και συνεχίζεις.
Η λασπολογία σου έφερε ανόδους από την Δ στη Γ από την Γ στη Β κατηγορία.
Η κριτική σου κατέρευσε σαν γυάλινος πύργος.Ακόμη δεν έμαθες από τις γκάφες σου;
Είσαι επικίνδυνος για την πόλη, και για την ομάδα μας η οποία αν δεν κατάλαβες καλά βρίσκεται στα σαλόνια της Β΄Εθνικής Κατηγορίας.
Απορώ με τους εργοδότες σου πού τα μέσα τους φιλοξενούν τα λιβελογραφήματά σου.
Δικαιολογημένα κυνηγημένος από τα μέσα, τώρα, θα είσαι και από το Νομό...
Διαβάστε περισσότερα...

Στον αέρα, λόγω έλλειψης πόρων το πρόγραμμα απονιτροποίησης

Σε απάντηση κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Ν. Λέγκα, η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επικαλείται την έλλειψη πόρων για την εφαρμογή...
...αγροπεριβαλλοντικών δράσεων.
Συγκεκριμένα, η κα Μπατζελή δηλώνει ότι στο πλαίσιο του προγράμματος για την προστασία των υδάτων από τη νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης και την εξάντληση, καθώς και τη βελτίωση της γονιμότητας των εδαφών και της προστασίας τους από τη διάβρωση, τις σχετικές συμβάσεις έχουν υπογράψει και εφαρμόζουν αυτή τη στιγμή το μέτρο, 668 παραγωγοί σε έκταση 54.800 στρεμμάτων.
Οι παραπάνω δικαιούχοι είναι ενταγμένοι από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, αφού μετά την έγκριση του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2007-2013, δεν έχει πραγματοποιηθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για καμία αγροπεριβαλλοντική δράση, ενώ οι σχετικές συμβάσεις λήγουν είτε το Νοέμβριο του 2010 (για όσους οι δεσμεύσεις ξεκίνησαν το 2005), είτε το Νοέμβριο του 2011 (για όσους υπέγραψαν σύμβαση στα τέλη του 2006).
Αναφορικά με την ένταξη νέων παραγωγών σε αγροπεριβαλλοντικές δράσεις και ενισχύσεις, η αρμόδια Υπουργός αναφέρει ότι «βρίσκεται στη φάση της τελικής επεξεργασίας σχέδιο της υπουργικής απόφασης λεπτομερειών». Επισημαίνει ωστόσο, ότι ακολούθως «απαιτείται η εξεύρεση των απαραίτητων πιστώσεων».
Όμως, όπως προκύπτει από σχετική απόφαση του Ειδικού Γραμματέα, ενώ το εγκεκριμένο συνολικό κόστος του μέτρου για το διάστημα 2007-2013, ανέρχεται σε 894.952.602 ευρώ, το ποσό για τη νέα προκήρυξη του μέτρου που απαιτείται για την κάλυψη των ήδη ανειλημμένων υποχρεώσεων ανέρχεται σε 846.900.000 ευρώ, δηλαδή το διαθέσιμο ποσό για νέα προκήρυξη του μέτρου ανέρχεται σε μόλις 46.052.602 ευρώ για όλες τις δράσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Λέγκας σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες στη Φαρκαδόνα, επικαλούμενος και το σχετικό υπόμνημα του Δήμου, μεταξύ άλλων, υπογράμμιζε ότι η λεκάνη απορροής του Νομού Τρικάλων εμφανίζει υψηλή μόλυνση του ποτάμιου συστήματος και υψηλά ποσοστά νιτρικών στα υπόγεια ύδατα των υδρευτικών γεωτρήσεων, επιβαρύνοντας και την υγεία των πολιτών.
Ζητούσε δε τη συνέχιση των προγραμμάτων απονιτροποίησης στην αγροτική παραγωγή για τη βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων υδάτων.
Από το γραφείο τύπου
Διαβάστε περισσότερα...

Προχωρά η Απαλλοτρίωση έκτασης του 6ου δημοτικού σχολείου

Τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο επισκέφθηκαν σήμερα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο θέμα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης της έκτασης των δύο στρεμμάτων όπου...
...στεγάζεται και της απρόσκοπτης λειτουργίας του σχολείου.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους γονείς ότι η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης συνεχίζεται κανονικά καθόσον το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή για διακοπή της. Το μόνο που απομένει είναι η εκδίκαση της έφεσης που πρόκειται να γίνει στις 6 Οκτωβρίου 2010. Η απόφαση βέβαια θα είναι οριστική και το ποσό που θα επιδικαστεί θα είναι και το τελικό που θα λάβει η οικογένεια Χατζόπουλου ως αντίτιμο για την απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας της. Μέχρι πάντως να τελεσιδικίσει η υπόθεση δεν μπορεί να γίνει καμιά ενέργεια.
Επιπλέον ο κ. Ταμήλος ενημέρωσε ότι είχε το προηγούμενο διάστημα επαφές με τους εκπροσώπους της οικογενείας για τα θέματα που εκκρεμούν σε σχέση με τον Δήμο Τρικκαίων (εκτάσεις στη ΣΜΥ, Αγιαμονιώτη) και ίσως στο επόμενο χρονικό διάστημα υπάρξει συνολική λύση στα θέματα αυτά με ευνοϊκά αποτελέσματα και στην υπόθεση του 6ου Δημοτικού Σχολείου.
Επίσης ενημέρωσε ότι η πλευρά Χατζόπουλου είναι δυσαρεστημένη από το γεγονός ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που είναι και ο μισθωτής του οικοπέδου δεν έχει πληρώσει τα μισθώματα από το 2007.
Από την πλευρά τους οι γονείς ζήτησαν από τον Δήμαρχο να υπάρξει συνάντηση παρουσία των εκπροσώπων της οικογένειας Χατζόπουλου και των νομικών τους συμβούλων, των εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου, του Νομάρχη και του Δημάρχου Τρικκαίων προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα αυτά, να δοθούν λύσεις, έστω και προσωρινές (μέχρι την εκδίκαση της έφεσης τον Οκτώβριο) και να μην κινδυνεύσει η λειτουργία του σχολείου στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε να γίνει μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Για τους Τρικαλινούς συμπολίτες …και κάτι άλλο!

Από το Βάιο Φασούλα
Σίγουρα θα έχουμε να μοιραστούμε πολλά, κατά τη συνάντησή μας στη δημοτική αίθουσα στις 8 του Ιούνη, ημέρα Τρίτη, το βραδάκι. Εκεί λοιπόν αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες και απανταχού φίλοι, σας καλώ να βρεθούμε στην παρουσίαση του...
...μυθιστορήματος «Μαρίνα». Θα είναι και η ίδια εκεί, για να ανατρέψει το «μύθο» και να επιβεβαιώσει το αληθές της ιστορίας, που δεν είναι μόνο της συγκεκριμένης «Μαρίνας», αλλά της κάθε «Μαρίνας», ντόπιας, απόδημης και αλλοδαπής. Εκεί θα είναι και ο «Ντίνος» της και ίσως κι εκεί γκρινιάξουνε όπως και στη Γερμανία. Θα σας περιμένουμε, λοιπόν, με χαρά σε αυτή την παρουσίαση της «Μαρίνας» να τα πούμε από κοντά και ζωντανά και ως τότε, για τον ελεύθερο χρόνο σας, ας μου επιτραπεί να σας αφιερώσω ένα μικρό απόσπασμα.
Σημ. Η εκδήλωση είναι πιθανών να καλυφθεί ζωντανά από το trikalaola
Διαβάστε περισσότερα...

Μόλις τελείωσε η συναυλία των SCORPIONS στη Θεσσαλονίκη (3 φωτό)

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν αρχίσει η συναυλία στο γήπεδο του Μακεδονικού, οι SCORPIONS ανέβηκαν στη σκηνή μπροστά σε 20 χιλιάδες κόσμο περίπου, που τους αποθέωσαν. Πιθανώς να είναι η προτελευταία συναυλία που δίνουν σαν συγκρότημα. Η τελευταία θα είναι στην...
...στην Πάτρα. Δείτε τις δύο αποκλείστηκες εικόνες με τους SCORPIONS επί σκηνής που μας έστειλε ο συνεργάτης μας Πάνος Παπαγιαννόπουλος.
Διαβάστε περισσότερα...