Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Οι φωτό από την παρουσίαση του βιβλίου «Αγάπιος LOVE Ευτυχία»

Μία μοναδική δουλειά από τους μαθητές του δημοτικού σχολίου Μεγάλου Κεφαλοβρύσου, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή κ. Γιάννη Ντάκου και των άλλων δασκάλων του σχολείου.
Διαβάστε περισσότερα...

ONE YEAR STREET PARTY από τους ποδηλάτες Τρικάλων

Οι <<Ποδηλάτες –ισσες Τρικάλων>> συμπληρώνοντας ένα χρόνο δράσης και σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής , διοργανώνουν το Σάββατο 19 Ιουνίου party -ποδηλατοβόλτα ( σύντομη λόγω ζέστης), με σημείο συνάντησης το...
...πάρκο των πρώην φυλακών στις 19:00 -19:30 .
Η ποδηλατοβόλτα θα καταλήξει στο ίδιο σημείο και η γιορτή θα συνεχιστεί με εκδηλώσεις μουσικής , βιντεοπροβολών με θέμα το ποδήλατο , κουβέντα για θέματα ποδηλάτου και διάφορα άλλα events.
Φέρτε μαζί σας ποτά , αναψυκτικά , νεροπίστολα για την ζέστη και ότι άλλο νομίζετε για να γιορτάσουμε όλοι μαζί!!!
Ποδηλάτες Τρικάλων – Critical Mass
www.podilatestrikalon.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Δήμαρχος και δύο Αντιδήμαρχοι αύριο

Απαντήσεις Τρικαλινών τηλεθεατών εφ’όλης της ύλης θα κληθούν να δώσουν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Τρικκαίων αύριο Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010 και ώρα 3.30 μ.μ. στην εκπομπή της TV 10 “Ορθά - Κοφτά” με τον Χρήστο Πίσσα.
Παρόντες θα είναι τόσο ο...
...Δήμαρχος κ. Μιχάλης Ταμήλος όσο και οι Αντιδήμαρχοι καθαριότητας κ. Αλέκος Πολυμερόπουλος και έργων κ. Τάκης Παζαΐτης οι οποίοι θα απαντήσουν στις ερωτήσεις που οι συμπολίτες μας θα απευθύνουν στην τηλεοπτική εκπομπή. Διαβάστε περισσότερα...

“Το όνομά μου είναι Ρέιτσελ Κόρι”

Αύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου, 9:30 το βράδυ
Δημοτικό Θέατρο (Μύλος Ματσόπουλος)
( η αίθουσα κλιματίζεται)
Είσοδος 10 Ευρώ - Οικονομική Ενίσχυση
της αποστολής “Ένα Καράβι Για Τη Γάζα”...
...μετάφραση : Νάνσυ Τρικκαλίτη
σκηνοθεσία : Μάνια Παπαδημητρίου
φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
σκηνικά: 'Aρτεμις Θεοδωρίδη
Παίζουν: Δήμητρα Σύρου
Μάρω Αγρίτη
«Εκπληκτική ερμηνεία από την Δήμητρα Σύρου και αριστοτεχνική, λιτή και χωρίς τίποτα το περιττό, σκηνοθεσία από την Μάνια Παπαδημητρίου σε μια θαυμάσια παράσταση για την ζωή και τον θάνατο της Αμερικανίδας ακτιβίστριας που συνετρίβη τον Μάρτιο του 2003 από μια μπουλντόζα του ισραηλινού στρατού. Μια από τις καλύτερες στιγμές του πολιτικού θεάτρου στην Ελλάδα.»
Στέλιος Κούλογλου – tvxs.gr
«Είναι ωραίο να υπάρχουν άνθρωποι, όπως η Μάνια Παπαδημητρίου που εμπιστεύονται τόσο σημαντικά κείμενα σε νέους ηθοποιούς. Και είναι ακόμη ωραιότερο, όταν εκείνοι τους βγάζουν ασπροπρόσωπους. Ακόμη και αν ο ακτιβισμός δεν είναι μέρος της ζωής ή του λεξιλογίου σου, συλλαμβάνεις τον εαυτό σου να κρέμεται από τα χείλη της ηθοποιού, η οποία μας χαρίζει μια ενσάρκωση που ώρες ώρες θυμίζει μετενσάρκωση.»
Αστερόπη Λαζαρίδου - Το Βήμα της Κυριακής
«Κάποιοι μιλούν για καταστροφή και άλλοι για ελπίδα.
Κάποιοι βλέπουν τις ειδήσεις και άλλοι γίνονται η είδηση.
Κάποιοι μιλούν και άλλοι πράττουν.
Κάποιοι εμμένουν στο «εγώ» και άλλοιγίνονται «εμείς».
Κάποιοι ονειρεύονται και άλλοι ξυπνούν για να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα.
Εμείς επιλέγουμε.
Αντί να γκρινιάζουμε για το σκοτάδι, ας ανάψουμε ένα κερί...»
Νάνσυ Τρικκαλίτη– Ιανουάριος 2010
ΤΡΙΚΑΛΙΝΉ ΟΜΑΔΑ ΣΤΉΡΙΞΗΣ
της Πρωτοβoυλίας
“Ένα Καράβι Για Τη Γάζα”
Διαβάστε περισσότερα...

Καθοδόν προς το χάος (4)

«Αναγκαστική» προσεδάφιση στο χάος
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
«Αχ! Οι κλέφτεεεεεεες από τ’ Άααααααγραφα! Οι κλέεεεεεεφτες, αχ οι κλέεεεεεεφτες!» Αχ! Οι κλέφτες οι γαλαζοπράσινοι! Οι κλέφτες της «σύγ-χρονης» Ελλάδας! Αχ! Κι οι κλέφτες της «Ευρωπαϊκής Ένωσης»!
Εν τάχη… τα άξια των αποριών μας κι ένα μήνυμα
Μεταξύ αστείου και σοβαρού θα ξεκινήσουμε σήμερα μπας και ξεφύγουμε για λίγο από την άθλια και επικίνδυνη καθημερινότητα. Άξιο θαυμασμού αποτελεί για μας το Ιστορικό των Κλεφτών του Εικοσιένα που «κλέβανε» για να επιβιώσει η Ελλάδα και ο λαός της. Ελληνικό στοιχειό, οι Κλέφτες και οι Αρματολοί του 21, που οι νεοέλληνες-κομματόσκυλα ή αλλιώς οι 300 «γενναίοι»(άντε να εξαιρέσουμε καμιά χούφτα), σε συνεργασία με τους «σύγχρονους» αρχοντοαπατεώνες-ληστές-γκάνγκστερ ευρωάτλαντες, επεξεργάστηκαν καταλλήλως την κλεψιά-κοινωνική αφαίμαξη, έχοντας στις πλάτες τους, τους ματωμένους και λερωμένους απ’ τα κόπρανα της ασυνειδησίας τους μανδύες των δημοκρατικών θεσμών των χωρών της «Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Για μας τους Έλληνες το πρόβλημά μας δεν είναι το πώς θα διατηρήσουμε την «Ευρωπαϊκή» ταυτότητα και το ευρωνόμισμα. Οι ευρωπαίοι «ηγέτες» οφείλουν να δείξουν ότι είναι ευρωπαίοι και μάλιστα δημοκρατικοί και πολιτισμένοι, όπως τους αρέσει να λένε…, τρομάρα τους! Φασίστες είναι! Άντε μη στεναχωρηθούν ή και θιχτούν μερικοί «συνοδοιπόροι», αποσύρουμε το σκέτο ιδεολογικό τους στεγανό και να τους πούμε αυτό που είναι: Δηλ. φασιστοσιωνιστές, δούλοι του κεφαλαίου με απάνθρωπα παρελθοντικά σύνδρομα επεκτατικά και αποικιοκρατικά, ιμπεριαλιστικές βδέλλες κολλημένες πάνω σε ανθρώπινα αντίγραφα για να μη φαίνονται. Άπληστες και αιμοβόρες βδέλλες που ροφούν το αίμα των ανθρώπων πάντα και παντού με το γνωστό «καλαμάκι» του φασιστοσιωνισμού.
Για μας λοιπόν το πρόβλημα είναι πώς θα διατηρήσουμε την Αντίδραση και ας είμαστε «άοπλοι». Και ο Κολοκοτρώνης με γκλίτσες χτυπούσε τότε τους ε-χθρούς. «Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώ-γονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρ-βαροι καί τους υπόταξαν». (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην Πνύκα 7η Οκτωβρίου 1838 και σε ηλικία 68 ετών).
Σήμερα μας έχουν υποτάξει οι αχυράνθρωποι της «Ευρωπαϊκής Ένωσης», το ΔΝΤ και άλλα σκύβαλα της… πολυπολυτισμικότητας και της «ελεύθερης» αγο-ράς. Αυτός είναι ο ανάγλυφος αποτρόπαιος αντικατοπτρισμός των πραγμάτων. Οι λόγοι και το ύφος του σημερινού Πρωθυπουργού δεν μας πείθουν και η ανώμαλη προσεδάφιση στο χάος από μόνη της φωτογραφίζει την ελληνική τραγωδία του 21ου αιώνα.
Παρεμπιπτόντως μιας και ομιλούμε για τους ευρωπαίους, στους οποίους, μερικές γενιές ελλήνων μεταναστών δώσανε τον καλλίτερο εαυτό τους, τους θυμί-ζουμε πως μεγάλο μέρος της ανάπτυξης των Χωρών τους την χρωστούν και στους έλληνες γκαστ αρμπάιτερ, τους οποίους μέσω των φασιστικών τους επιλογών-πολιτικών και μέσω των ελληνικών κυβερνήσεων, παλιότερων και τωρινών, και μέσω των ιδιαίτερα ελληνογερμανικών ΜΜΑποβλάκωσης, προσπαθούν να τον στραγγαλίσουν οικονομικά. Το πέτυχαν! Ας είναι καλά ο έλληνας Πρωθυπουργός και όλοι οι …εκλεκτοί συνεργάτες του. Να τον ξεγυμνώσουν ηθικά, ιστορικά και πολιτιστικά, (το πετυχαίνουν και μάλιστα πολύ πιο εύκολα με την εισβολή του «Καλλικράτη»). Να τον μετατρέψουν σε βλάκα ή ηλίθιο, σε ον που ξεφύτρωσε από άλλον Πλανήτη, να τον αποδυναμώσουν και να τον αποπροσανατολίσουν τελείως. Κι εδώ έχουμε τα «σκληρά μέτρα» που όμως ισχύουν μ ό ν ο για τους απλούς Πολίτες μεταξύ και των συνταξιούχων. Για τα σκάνδαλα των κλεφτών και απατεώνων που τ α π ε ί ν ω σ α ν την Ελλάδα παραμένει άξιο απορίας μας, αν θα ακουστούν τα σφυριά των δικαστών να χτυπάνε. Η σημερινή κυβέρνηση από αλλού έπρεπε να ξεκινήσει. Από τους εφοπλιστές και τους φοροφυγάδες, από τους αρπάχτρες υπουργούς, πράσινους και μπλε κυριολεκτικοί ληστές, να τους φέρει μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος και να περάσουν όλοι οι Πολίτες αυτής της Χώρας να τους φτύσουν. Αυτό περίμεναν οι Πολίτες! Την κυριολεκτική κάθαρση των λαμόγιων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
Βέβαιο είναι πως η Χώρα θα βρεθεί μπροστά σε τετελεσμένα γε-γονότα οικονομικού και εθνικού χαρακτήρα και μπροστά σε κάτι «σι-δερές» κυρίες, σε κάτι άλλους ευρωπαίους «διπλωμάτες» «υψηλού» ε-πιπέδου, (ιδρυτές και πρωταγωνιστές του εκτρώματος «ΕΕ». Η Χώρα θα βρεθεί (βρίσκεται) στα γαμψά νύχια του ΔΝΤ και άλλων παρανοϊκών «γιγάντων» του διεθνούς φασιστικού στρατοπέδου - «Παγκοσμιοποίη-ση» - «ελεύθερη» αγορά! Ντρέπονται να το πούνε χάνι ή οίκο ανοχής… και βεβαίως μέσα σε αυτά που αναφέραμε, και ευχόμαστε να μη συμβούν, θα, λέμε θα, είναι κι αυτό ένα …σοσιαλιστικό κληρονόμημα, από τη μια θα είναι η κομπανία των ευρωατλάντων που θα μας κουνούν αυστηρά το δάχτυλο και από την άλλη ο έλληνας πρωθυπουργός που θα μας λέει… «δεν σας τα ’λεγα εγώ, σας τα ’λεγα, ξεβρακωθείτε να γλυτώσουμε την Ελλάδα»(δικά μας λόγια).
Να μην κουράζουμε και να μην ξεφύγουμε από το παρεμπιπτόντως, θυμί-ζουμε και επαναλαμβάνουμε λοιπόν στους Γερμανούς και στον Έλληνα Πρωθυ-πουργός (έκανε και ο ίδιος μετανάστης) μήνυμά μας πως:
Είμαστ’ εμείς, όλοι μαζί ντόπιοι και ξένοι, που αντιπαραθέσαμε το με-γαλείο της ψυχής μας και το κάλλος
Κάτι που μερικοί δε θέλουν να το παραδεχτούν κι ούτε να το χωνέψουν
κι ας πέρασαν δεκάδες χρόνια!
Είμαστ’ εμείς, που σηκώσαμε κοντά με το δικό μας βαρύ σταυρό
και τον δικό τους, και των δώθε και των κείθε,
έχοντας μια αόρατη κορδέλα στο λαιμό γραμμένη με πέντε σοφά
και ανεξίτηλα γράμματα τη λέξη, Ξένος!
Κι όταν ακόμη για τη δική μας συνεισφορά που τη δώσαμε όλοι
δε μίλησε κανείς, εμείς λέγαμε και λέμε
Πως της ζωής τα πειράματα είναι ανεπίτρεπτα και επικίνδυνα
Το μόνο της σχολειό και επιτρεπτό είναι πρώτα κανείς να διδάσκεται
κι ύστερα να διδάσκει…
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιούνιος 17 2010
pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de
Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα για τουριστική αξιοποίηση του Νομού Τρικάλων

Ημερίδα για την άμεση τουριστική αξιοποίηση του νομού μας εξασφάλισε η Σούλα Μερεντίτη μετά από συνεργασία που είχε με τον αρμόδιο υφυπουργό για θέματα τουρισμού
Η βουλευτής μας Σούλα Μερεντίτη δεν σταματά να πασχίζει για την ανάδειξη και...
...τουριστική αξιοποίηση του μοναδικού στον κόσμο συμπλέγματος των Μετεώρων και του πανέμορφου ορεινού όγκου της περιοχής του Ασπροποτάμου . Στο παραπάνω πλαίσιο, είχε μακρά συνεργασία με τον αρμόδιο υφυπουργό κύριο Γ. Νικητιάδη, κατά την οποία συναποφάσισαν ότι είναι αναγκαίο να οργανωθεί το συντομότερο δυνατό και από κοινού με την περιφέρεια Θεσσαλίας, ειδική ημερίδα με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων , η οποία θα πραγματεύεται την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής των Μετεώρων, του Ασπροποτάμου (Περτούλι) έως τη λίμνη Πλαστήρα.
(ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥΛΑΣ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ)
Διαβάστε περισσότερα...

Επαναφέρει την αδειοδότηση κτηνοτροφικών μονάδων στις περιοχές Natura 2000 ο Ν. Λέγκας

Με μια νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση ο Ν. Λέγκας επανέρχεται στο θέμα της αδειοδότησης κτηνοτροφικών μονάδων που βρίσκονται στις περιοχές Natura 2000 του Νομού Τρικάλων, έκταση του οποίου, σε ποσοστό που...
...υπερβαίνει το 50%, βρίσκεται εντός του εν λόγω Δικτύου.
Ο πρώην Υφυπουργός με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ζητά και πάλι συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση για το αν εν τέλει και πότε θα επιλυθεί οριστικά το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι δεν μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες επικαλούμενες τροποποιήσεις νόμων, αποκλείουν τη δυνατότητα εγκατάστασης ποιμνιοστασίων, πτηνοτροφείων και συναφών εγκαταστάσεων.
Συγκεκριμένα, ο Τρικαλινός πολιτικός απευθυνόμενος προς τις Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση, απαντώντας στην από 25/ 1/ 2010 ερώτησή του είχε δεσμευτεί ότι θα εξετάσει το θέμα, χωρίς ωστόσο, μέχρι σήμερα, να υπάρξει καμία εξέλιξη σχετική με την οριστική επίλυση του προβλήματος.
Στη νέα του παρέμβαση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι οι εν λόγω μονάδες έχουν εξαντλήσει τα όρια της βιωσιμότητάς τους λόγω της οικονομικής συγκυρίας και των δανείων που είχαν λάβει οι κτηνοτρόφοι για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών τους.
Από το πολιτικό γραφείο.
Διαβάστε περισσότερα...

Ελλάδα – Νιγηρία 2-1

***********ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ**********
Σημ. Η φωτό είναι από το Πρώτο Θέμα Διαβάστε περισσότερα...

Κάποια πράγματα δε χρειάζονται ιδιαίτερο σχολιασμό…

Το πολύ ωραίο τατού της Κατερίνας από τη Θεσσαλονίκη, που δέχθηκε να φωτογραφηθεί για το φακό του trikalaola Διαβάστε περισσότερα...

Θυμήθηκαν παλιές καλές στιγμές οι απόφοιτοι του 5ου Λυκείου Τρικάλων χθες το βράδυ


Μετά την θεατρική παράσταση στο ανοιχτό θέατρο του φρουρίου, οι αποφοιτήσαντες του 5ου Λυκείου και συγκεκριμένα των τάξεων 86’ και 87’, συγκεντρώθηκαν στο αναψυκτήριο του φρουρίου και με τους καθηγητές τους θυμήθηκαν παλιές καλές στιγμές. Φυσικά οι καθηγήτριες, τους...
...αναγνώρισαν όλους και όλες, καθώς η ομορφιά παρόλο το πέρασμα του χρόνου, παρέμεινε… Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/06/5_17.html Διαβάστε περισσότερα...

«Οι συμπέθεροι από τα Τίρανα»… ήταν οι απόφοιτοι του 5ου Λυκείου Τρικάλων (12 φωτό και βίντεο)


Σε μια μοναδική θεατρική παράσταση που έγινε χθες το βράδυ (Τετάρτη 16-6-10) στο ανοιχτό θέατρο του Φρουρίου Τρικάλων, αφιερωμένη στη συνάντηση των αποφοίτων του 5ου Λυκείου Τρικάλων, παίχτηκε το έργο... ...«Οι συμπέθεροι από τα Τίρανα». Φυσικά οι πρωταγωνιστές της θεατρικής παράστασης, ήταν οι αποφοιτήσαντες από το 5ο λύκειο, που απέδωσαν τους ρόλους τους τέλεια και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κας Άννας Οικονόμου. Δείτε όλες τις φωτό στο trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/06/5.html Διαβάστε περισσότερα...