Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Η εκδήλωση του Α.Ο. Μεγάλων Καλυβίων τώρα στο γήπεδο του χωριού

Σε λίγο αρχίζει η εκδήλωση που θα καλύψει το trikalaola Διαβάστε περισσότερα...

Γυναίκες στην Εξουσία !

Για το φετινό καλοκαίρι το Δημοτικό μας Θέατρο επέλεξε να παρουσιάσει την παράσταση «Γυναίκες στην Εξουσία !» που βασίζεται στην υπέροχη κωμωδία του Αριστοφάνη Εκκλησιάζουσες.
Ένα εντυπωσιακό και σουρεαλιστικό σκηνικό στο πίσω μέρος του...
...Μύλου Ματσόπουλου θα εντάξει διαλεκτικά με ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο την παράσταση. Κωμικές καταστάσεις, έξυπνοι και χυμώδεις διάλογοι, που προκαλούν αβίαστα το γέλιο, σε μια παράσταση με απρόοπτα, μεταμφιέσεις, ανατροπές, σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια που θα διασκεδάσει τους θεατές όλων των ηλικιών.
Λίγα λόγια για το έργο:
Η παράσταση είναι προσαρμοσμένη σε μια κοντινή σ’ εμάς εποχή.
Οι γυναίκες βλέποντας το κατάντημα της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης από ένα πολιτικό σύστημα που είναι ήδη διεφθαρμένο, αποφασίζουν να πάρουν την τύχη στα χέρια του. Οργανώνονται, κλέβουν τα ρούχα των αντρών τους, παρουσιάζονται στη βουλή μεταμφιεσμένες σε άνδρες και καταφέρνουν να πάρουν την εξουσία της πόλης. Οι άνδρες τους ξυπνούν, δεν βρίσκουν τα ρούχα τους και αναγκαστικά φορούν τα ρούχα των γυναικών τους. Έχοντας πλέον την εξουσία στα χέρια τους οι γυναίκες, εφαρμόζουν ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα που βασίζεται στην κατάργηση της περιουσίας, στην επιβολή της ισότητας, στην καθιέρωση των συσσιτίων αλλά επεκτείνεται ακόμη και στην κοινοκτημοσύνη… των ερωτικών συντρόφων, και στην προστασία των δικαιωμάτων στον έρωτα για τις γριές και τις άσχημες γυναίκες…
Σκηνοθεσία: Στέφανος Νταλάσης, Σκηνικά: Στέργιος Στάμος,
Μουσική: Ανδρέας Τσέγας, Κοστούμια: Ντιάνα Ψάλλα, Αργυρώ Ποντίκα,
Χορογραφίες: Μαρία Γαδετσάκη, Φωτισμοί: Νίκος Κουνάβας,
Οργάνωση παραγωγής: Βικτωρία Καραμουζη.
Παίρνουν μέρος οι Ηθοποιοί: Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος, Σία Φαράκη, Αντονέλλα Χήρα, Βίκυ Ιακωβάκη, Μαρία Γαδετσάκη, Ελένη Ποζιού.
πληροφορίες: 24310 20000
Η παράσταση θα παρουσιαστεί από 7 Ιουλίου έως και 14 Ιουλίου στο Μύλο Ματσόπουλου στις 21.30 (πληροφορίες στο τηλ. 24310 20000).
Διαβάστε περισσότερα...

Πολλοί λίγοι άνδρες πεθαίνουν από καρκίνο του προστάτη

Ακόμα και χωρίς να κάνουν καμία θεραπεία, μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των ανδρών που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη σε πρώιμο στάδιο, τελικά πεθαίνουν από την πάθηση, σύμφωνα με μια νέα...
...σουηδική επιστημονική έρευνα, που εκτιμά ότι, έπειτα από δέκα χρόνια, η ασθένεια σκοτώνει λιγότερο από το 3% των πασχόντων, συνεπώς δεν δικαιολογεί πανικό, καθώς δεν είναι κατ' ανάγκην μια μοιραία πάθηση. Εξάλλου, μια άλλη γαλλική μελέτη διαπίστωσε ότι οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν την ασθένεια στα ούρα των καρκινοπαθών!
Η σουηδική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, συνέκρινε τους θανάτους μεταξύ 6.800 ανδρών που είχαν καρκίνο του προστάτη και έκαναν άμεση θεραπεία -χειρουργική επέμβαση ή ακτινοβολίες- σε σύγκριση με αυτούς που απλώς παρακολουθούνταν από τους γιατρούς, χωρίς να κάνουν καμιά θεραπεία. Όταν ακολουθείται αυτή η τακτική του "βλέπουμε και κάνουμε", οι ασθενείς δεν προχωρούν σε θεραπεία εξαρχής, αλλά μόνο όταν ο καρκίνος εξελιχθεί.
Οι άνδρες κάτω των 70 ετών είχαν χαμηλού ή μεσαίου κινδύνου καρκίνο του προστάτη. Μετά από οκτώ χρόνια παρακολούθησης, ένας στους πέντε άνδρες (20%) από την ομάδα όσων δεν είχαν κάνει θεραπεία, είχαν πεθάνει, περίπου διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με όσους είχαν πεθάνει από την ομάδα που είχαν κάνει θεραπεία. Όμως, ο αριθμός των θανάτων στην πρώτη ομάδα, ουσιαστικά, δεν διέφερε από τον αριθμό των θανάτων στο γενικό πληθυσμό. Λιγότερο από το 3% είχαν στην πραγματικότητα πεθάνει, εξαιτίας του καρκίνου του προστάτη και τα μέλη των πασχόντων της πρώτης ομάδας (που δεν είχαν κάνει θεραπεία) βρέθηκαν να έχουν εξ αρχής χειρότερη υγεία κατά μέσο όρο.
Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι μεταξύ των ανδρών με διαγνωσμένο χαμηλού κινδύνου καρκίνο του προστάτη, μόνο το 2,4% θα πεθάνει από την ασθένεια μετά από μια δεκαετία, αν δεν έχει κάνει καμία θεραπεία. Αν και αυτός ο αριθμός είναι περίπου τριπλάσιος σε σχέση με τον αριθμό θανάτων όσων πάσχουν από καρκίνο του προστάτη αλλά έχουν εξ αρχής κάνει κάποια θεραπεία (συχνά όμως με ενοχλητικές παρενέργειες, όπως ακράτεια ούρων και προβλήματα στο σεξ), δεν είναι σαφές, σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε ποιο βαθμό αυτή η διαφορά του αριθμού θανάτων στην πραγματικότητα δεν αντανακλά παρά το χειρότερο γενικά επίπεδο υγείας αυτών που δεν είχαν κάνει θεραπεία.
Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο το χαμηλό ποσοστό θανάτων, οι Σουηδοί ερευνητές, όπως και άλλοι επιστήμονες πρόσφατα, δήλωσαν ότι η τακτική αναμονής εκ μέρους του ασθενούς και του γιατρού του (δηλαδή η αναβολή οποιασδήποτε θεραπείας) "φαίνεται να είναι κατάλληλη" για πολλούς άνδρες με καρκίνο του προστάτη χαμηλού κινδύνου. Πρόσθεσαν ότι, μάλιστα, η διάγνωση μπορεί να λειτουργήσει και ως "καμπανάκι κινδύνου" για τη γενικότερη βελτίωση της υγείας του ασθενούς μέσα από σωματική άσκηση και υγιεινή διατροφή.
Πηγή ΑΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Αιματηρή έκρηξη στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγα λεπτά μετά τις 20:00 στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στη λεωφόρο Π. Κανελλοπούλου 4, προκαλώντας το θάνατο του 52χρονου υπασπιστή του Μιχάλη...
...Χρυσοχοΐδη, Γιώργου Βασιλάκη. Η έκρηξη έλαβε χώρα στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού, το οποίο βρίσκεται δίπλα σε εκείνο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο αστυνομικός υποδιευθυντής έχασε τη ζωή, καθώς άνοιγε παγιδευμένο δέμα, το οποίο περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό. «Έχασα έναν πολύτιμο και αγαπημένο συνεργάτη μου» δήλωσε, φεύγοντας από το κτίριο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
«Αυτοί που τον δολοφόνησαν θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί ενάντια στην τρομοκρατία» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «η φονική βόμβα προοριζόταν για τον ίδιο, αλλά πλήρωσε με τη ζωή του ο υπασπιστής του».
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατέφτασε λίγο μετά τις 23:00 ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή, προκειμένου να εξετάσει από κοντά την κατάσταση και να ενημερωθεί προσωπικά. Θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Στο κτίριο βρίσκονται και άλλα στελέχη της κυβέρνησης.
Η έκρηξη, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, ήταν αρκετά ισχυρή και έχει προξενήσει σημαντικές ζημιές. Ο χώρος έχει αποκλειστεί μέχρι να εξεταστεί από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Στο κτίριο έσπευσαν επίσης δυνάμεις της Πυροσβεστικής, 2 ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ. Στο σημείο έφτασε και ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουστάφτης.
Η Αντιτρομοκρατική κάνει λόγο για οργανωμένη τρομοκρατική ενέργεια. Οι έρευνες εστιάζονται στο πως μπήκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στο υπουργείο και έφθασε μέχρι τον 7ο όροφο, ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει και το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στο εσωτερικό του κτιρίου. Πάντως, η Αντιτρομοκρατική φαίνεται να καταλήγει στην εκτίμηση ότι το δέμα έφτασε ταχυδρομικώς. Αυτή την ώρα γίνεται αυτοψία στο γραφείο του υπασπιστή, το οποίο έχει κατεδαφιστεί από την έκρηξη. Σημειώνεται ότι μόλις ένας τοίχος χωρίζει το συγκεκριμένο γραφείο από το προσωπικό γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς επίσης και πως στον 5ο όροφο του κτιρίου βρίσκεται το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Παράλληλα, διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για πώς έφτασε το δέμα, καθώς σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, λειτουργούσαν κανονικά όλα τα συστήματα ασφάλειας και οι ανιχνευτές όπλων και εκρηκτικών. Θεωρείται επίσης σχεδόν βέβαιο ότι η βόμβα ήταν μέσα σε δέμα το οποίο προοριζόταν για τον υπουργό, αλλά το άνοιξε ο υπασπιστής του, όπως έκανε πάντα με την αλληλογραφία.
Το δέμα με τον εκρηκτικό μηχανισμό φέρεται να εστάλη ως δώρο στο υπασπιστήριο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και εξερράγη μόλις ανοίχτηκε. Την ώρα της έκρηξης, ο κ. Χρυσοχοΐδης βρισκόταν στο γραφείο του.
Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ενώ δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα.
Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος
«Με αισθήματα οργής και βαθιάς οδύνης θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους οικείους του Γιώργου Βασιλάκη. Η ελληνική πολιτεία θα είναι δίπλα τους. Είμαι βέβαιος ότι η δολοφονία αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη. Για να δικαιωθεί ο νεκρός και η δημοκρατία μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Την οδύνη και την αγανάκτησή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι «Σε μια περίοδο που η χώρα και ο λαός μας δίνουν μια καθημερινή μάχη για την έξοδο από την κρίση, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα και τη δημοκρατία μας, την Ελληνική κοινωνία, τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και τις θυσίες που σήμερα κάνουν για να ορθοποδήσει ο τόπος. Όσοι επενδύουν στην ανομία και τη βία θα λάβουν την απάντησή τους όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά από την κοινωνία μας στο σύνολό της».
«Ο σκοπός των τρομοκρατών δεν θα επιτευχθεί. Η κυβέρνηση, η κοινωνία, οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά του συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του Γιώργου Βασιλάκη.
Και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης σημείωσε ότι «Η αποψινή τρομοκρατική, δολοφονική επίθεση δεν είχε στόχο μόνο τον υπουργό και τους συνεργάτες του. Οι δολοφόνοι είχαν στόχο αθώες ανθρώπινες ζωές για να προκαλέσουν πανικό, να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Η βόμβα των τρομοκρατών στόχο είχε το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα».
Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Χρυσοχοΐδη, λίγη ώρα μετά την έκρηξη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε συγκλονισμένος για τη δολοφονία του υπασπιστή. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο για «αποτρόπαια και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση που προσέβαλε βαρύτατα τον Νόμο και τη Δημοκρατία. Απέναντι σε τέτοια κρούσματα θηριωδίας αντιτάσσουμε την ενότητα του λαού μας και την καθολική μας απόφαση να αντιμετωπίσουμε το κακό στη ρίζα του. Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου και συμπάσχω με την οικογένεια του θύματος».
Μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση στο Βόλο, και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα καταδίκασε το τρομοκρατικό χτύπημα στο γραφείο του κ. Χρυσοχοϊδη.
«Μας προκαλεί μεγάλη θλίψη ο θάνατος από τρομοκρατικό χτύπημα ενός αξιόλογου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ, εκφράζοντας παράλληλα «έντονα» ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του υπουργείου. «Όταν οι τρομοκράτες μπορούν να χτυπούν μέσα στο Γραφείο του ίδιου του υπουργού, πως μπορεί ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής στη γειτονιά του ή στο σπίτι του;» συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.
«Πρόκειται για μια ενέργεια που δεν μπορεί παρά να καταδικαστεί απερίφραστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το δικό του πλαίσιο αξιών που δεν συμβιβάζεται με τη βία, πολύ περισσότερο όταν αυτή αφαιρεί ανθρώπινη ζωή» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ζούμε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Η ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και νέοι, πιέζονται εξοντωτικά από την πολιτική της κυβέρνησης. Δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί με επιμονή στο έδαφος των συλλογικών αγώνων. Μια μαζική, αγωνιστική και ειρηνική απεργία στις 29 Ιούνη πρέπει να είναι η απάντησή μας».
Την επίθεση καταδίκασε και ο Φώτης Κουβέλης, εκ μέρους της Ανανεωτικής Πτέρυγας, τονίζοντας ότι «Οι τρομοκρατικές ενέργειες πλήττουν τη δημοκρατία και προσβάλλουν βάναυσα την ανθρώπινη αξία. Οι πολίτες αποδοκιμάζουν τη βία και αναζητούν πάντα δημοκρατική διέξοδο».
Και ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης καταδίκασε «τη σημερινή τρομοκρατική ενέργεια που στόχο είχε κυρίως τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, την εικόνα της πατρίδος μας στο εξωτερικό, και βεβαίως τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τους συνεργάτες του», στέλνοντας παράλληλα τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του θύματος της τρομοκρατικής ενέργειας.
Πηγή: tvxs.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Λευκός» θάνατος! Μάστιγα του αιώνα!

Γράφουν οι συγγραφείς: Βάιος Φασούλας και Γαβριήλ Παναγιωσούλης
Στο σημερινό κόσμο του μίσους και των παθών, των Πολέμων και των τρομοκρατιών, της όναγρης εκμετάλλευσης του ανθρώπου από «άνθρωπο», των αντιπαραθέσεων Ανατολής και Δύσης, των βομβιστικών επιθέσεων από «καμικάζι» έναντι...
ΜΕΤΑ
...σε σύγχρονους στρατούς, στον σημερινό κόσμο των ανατινάξεων διαφόρων αντικειμένων και τους θανάτους αθώων συνανθρώπων μας, σε έναν κόσμο ομήρων- θυμάτων, κόσμο απολίτιστο και βάρβαρο από κάθε άποψη, έχει συμμετοχή και το οργανωμένο έγκλημα, όπως αυτό παρουσιάζεται στις μέρες μας έντονο και επικίνδυνο όσο ποτέ: Ο «Λευκός» θάνατος. Μάστιγα του αιώνα:
«Ήρθες πάλι! Τι θέλεις από μένα. Φύγε, φύγε σε μισώ! Στο πρόσωπό σου βλέπω την κόλαση ν’ απλώνει τα μαύρα πέπλα της, να μ’ αγκαλιάζουν και να με πνίγουν άσπονδα…. Σε γνώρισα περισσότερο απ’ όσο γνωρίζεις εσύ τον εαυτό σου. Όλα τα έχεις πάρει από πάνω μου και στα στήθια μου άφησες πίκρα, ερημιά, σκοτάδι, πόνο. Τώρα έρχεσαι, μετά το κακό που μου ’κανες, να με σώσεις. Χα! Άνθρωπε, που έχεις όλα τα συστατικά της καταστροφής! Και τα προσφέρεις με τους πιο πονηρούς μηχανισμούς σου. Μηχανισμούς, που θα τους δεις στο σπίτι σου, στην αυλή σου, στην κοινωνία, όπως τη λέτε, που οδηγούν στο μάταιο…Έχεις επιστρατεύσει το διάολο, τον ερωτεύεσαι, συνεργάζεσαι μαζί του και τον έχεις υποτάξει στις ανήθικες αξιώσεις σου. Φύγε! Είσαι ο φονιάς μου. Είσαι ο δολοφόνος μου! Είσαι εσύ που μεταβάλεις το φως σε μόνιμη δύση. Δύση, που κρύβει τον ήλιο και χύνει παντού άπλετα το σκοτάδι. Για να φυτεύεις, εσύ, τις αράχνες του τρόμου και του Άδη. Και μεταβάλεις τα ίδια σου παιδιά σε άρματα. Φοράς τα μαύρα σου και στάζεις αίματα. Τα ίδια σου παιδιά τα κάνεις θύματα. Και για να κάνεις τα εγκλήματά σου πιο εύκολα και προσιτά, μεταβάλεις το πικρό σε γλυκό, το μαύρο σε άσπρο, το ζωντανό σε νεκρό. Να, όπως τώρα βρίσκομαι εγώ και μου δίνεις το χέρι απλόχερα. Ένα βρώμικο χέρι, που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα στιλέτο. Για να νιώσω ακόμα μια φορά τη κρυάδα του και να φορέσω το μανδύα του χάρου. Φύγε, σου λέω, φύγε! Σε μισώ, όσο και τη ζωή μου. Αλλά, μια και ήρθες, κάτσε να σου πω λίγα απ’ τη ζωή μου. Στα στερημένα από αίμα φύλα της καρδιάς τα έχω κρυμμένα. Είναι, ξέρεις, τα δικά μου ευαγγέλια και τα δικά μου μαχαίρια. Χυμένα στα δικά σου καμίνια και σφυρηλατημένα απ’ τα δικά σου σφυριά. Κι είναι, ξέρεις, ό,τι απ’ τα πιο ικανά όπλα να χτυπήσω. Για να κάνω ό,τι κανείς ως τώρα δεν τόλμησε να κάνει: να χτυπήσω εσένα, που ως θεατρίνα στέκεις μπροστά μου και τάζεις. Μόνο τάζεις, απραγματοποίητα. Οι ιστοί, που εσύ ύφανες, υφάντρα του τρόμου, δε σ’ αφήνουν πλέον να δεις το φως. Βλέπεις μόνο σκοτάδι κι αυτό μου προσφέρεις και τώρα. Να φύγεις και να μην ξανάρθεις! Δεν ξέρω την άλλη φορά πώς θα αντιδράσω και πώς θα σου φερθώ! Είναι, ξέρεις, και τα αντίποινα. Δε θέλω να ξεράσω μίσος και εκδίκηση, που έχω μέσα μου. Μια κληρονομιά, ξένη από μένα, που όμως απόκτησα από σένα. Άκου λοιπόν και μην ξανάρθεις…»
(Απόσπασμα από το «Λαβύρινθοι του πάθους» Β. Φασούλα)
Ξεκινήσαμε με αυτό το απόσπασμα της νεαρής Γερμανίδας, η οποία μετά από επίπονες και μακρόχρονες προσπάθειες απελευθερώθηκε από τα ναρκωτικά χάρη στον πατέρα της, στο νεαρό φίλο που την αγαπούσε και σε μετρημένους οικογενειακούς φίλους. Πρόκειται για μια καταγγελία έναντι στην κοινωνία-κατεστημένο, που σε ολόκληρο τον κόσμο, δρα ως εκ «μαγείας» με τον ίδιο και αποτελεσματικό τρόπο. Αν και ακούγονται πολλά ότι καταβάλλονται προσπάθειες απεξάρτησης και απαγόρευσης των οποιοδήποτε ναρκωτικών, η πραγματικότητα άλλα μας λέει και άλλα μας δείχνει. Το κακό διευρύνεται: Από τη μια μεριά σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχει ο φόβος μήπως κάποιος από την οικογένεια ξεπέσει και γίνει ένας χρήστης ή ένας μαστροπός ή ένας έμπορας ή ένας ληστής ή ένας δολοφόνος ή μια πόρνη και από την άλλη η… οργανωμένη πολιτεία παρουσιάζει ή παράγει δικαστές και νόμους, αστυνόμους και φύλακες, δικηγόρους και βουλευτές, σωφρονιστικά καταστήματα και διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες, προγράμματα κ. ά. έτσι που να αντιπαρατίθενται ενάντια στη «Λευκή» μάστιγα και να επιβάλει τις ανάλογες τιμωρίες και κυρώσεις. Κι εδώ ακριβώς υφίσταται η δομή και η αποτελεσματική λειτουργία των παραπάνω φορέων – ταγών - υπηρετών των πολιτειών έναντι στα καρκινώματα που λέγονται «Λευκός» θάνατος
Διευρύνοντας το θέμα μας θα δούμε ότι η λογική μάς λέει, όταν σταματήσει η ζήτηση ενός προϊόντος σταματά και η καλλιέργεια και το εμπόριο. Όταν σταματήσουν οι χρήστες να ζητούν τη δόση τους θα σταματήσει και η εξάπλωση των ναρκωτικών. Αν κι αυτό δεν είναι εύκολο, όσο θα θέλαμε, τουλάχιστον δεν καταβλήθηκε καμιά σοβαρή προσπάθεια και για την εμπόδιση των ναρκωτικών(δηλαδή να παράγονται μόνο όσα χρειάζεται η επιστήμη για φάρμακα) και για την αποκατάσταση των άμοιρων χρηστών, μάλιστα στην εποχή του «σύγχρονου» κόσμου μας, όπου ο «άνθρωπος» κατάφερε να φτιάχνει άνθρωπο!!
Στη «μοντέρνα» Βαβυλωνία επιτρέπονται όλα και παν απ’ όλα ο θάνατος. Η αφθονία του χρήματος και η υπερσυγκέντρωση αυτού από ένα κομμάτι της ανθρώπινης κοινωνίας, η προσπάθεια και η επιμονή αυτών των υπανθρώπων να πουλήσουν μια υποθετική ευτυχία στα θύματα, μετά και αφότου έχουν χορτάσει, έχουν μπουχτίσει, έχουν κουραστεί κι έχουν απογοητευτεί από την υλιστική υπερκατανάλωση, έφεραν την αρχή και για το Παγκόσμιο κατρακύλισμα της ανθρωπότητας στην ναρκοκατανάλωση.
Η ευκολία του να γεμίζει η κοιλιά σου, να χορταίνεις στη σημερινά κοινωνία έφερε την παντοδύναμη ανία. Κι εδώ ακριβώς μέσα από αρνητικούς παράγοντες, όπως της ανεργίας και τη φυγής πληθυσμών που προξενούν οι πόλεμοι, «παρουσιάστηκε» η μεγάλη αγορά των ναρκωτικών κι εδώ ακριβώς, ιδιαίτερα οι νέοι, άρχισαν την αναζήτηση αγοράς «ευτυχίας», ενός ψυχικού ταξιδιού στους αιθέρες, ένα ξεκόλλημα της ψυχής από τη φθαρτή σάρκα, μια αναζήτηση ενός αιωνίου Νιρβάνα, αφού το παντοδύναμο και θεοποιημένο χρήμα υπόσχεται ότι, ναι! Μέσα από τη χρήση μπορείς ν' αγοράσεις παραδείσους.
Αυτή η καταστροφική ιδέα της κατάκτησης του «παραδείσου» μέσω των ναρκωτικών με τη δύναμη του χρήματος έφερε την δυστυχία και την καταστροφή της νεολαίας. Πέρασε, άραγε, ποτέ από το μυαλό μας η ιδέα, γιατί στις χώρες που καλλιεργούνται τα φυτά και παράγονται τα ναρκωτικά δεν υπάρχουν ναρκομανής, εκτός από ελάχιστα περιστατικά;
Η πρώτη τους σκέψη είναι το πως θα γεμίσουν την κοιλιά τους, το πως θα χορτάσουν ένα κομμάτι ψωμί, άρα κι εδώ επαληθεύει η παροιμία που λέει από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι, σε τούτη την περίπτωση από τους έχοντες και κατέχοντες τον πλούτο της γης στα χέρια τους, αυτούς που δεν αρκούνται με τ’ αγαθά της γης αλλά έχουν την μωρία να ζητούν κάτι που η δύναμη του χρήματος δεν μπορεί να τους την δώσει. Η επιμονή τους αυτή, για την αγορά της ευτυχίας φέρνει την εξάπλωση του «Λευκού» θανάτου. Εκεί έχει οδηγήσει τους νέους η λανθασμένη φιλοσοφία ότι το παν αγοράζεται με το χρήμα, και αυτοί οι ίδιοι οι νέοι, πέφτουν θύματα στον «πειρασμό» που δεν είναι παρά ο προσφερόμενος σαδισμός των «σύγχρονων» Πολιτειών. Έτσι πέφτουν στην παγίδα της «δοκιμής» και η ζωή συνεχίζεται μέχρι σήμερα με μια υποσχόμενη ψυχική αγαλλίαση με την χρήση ναρκωτικών από τους μεσάζοντες εκμεταλλευτές εμπόρους ναρκωτικών και κάθε είδους υποστηρικτικά μιάσματα.
Μια μάστιγα της ανθρωπότητας, που για να εκλείψει πρέπει να μορφωθεί η ανθρωπότητα από μικρά παιδιά ότι η απόχτηση χρήματος μια ανάγκη μόνο υλιστικής επιβιώσεως στην σημερινή κοινωνία και να φύγει το ταμπού με το χρήμα αγοράζεις το μεταφορικό μέσο (ναρκωτικά) προς τον ψυχικό παράδεισο, την ευτυχία, κάτι που δεν πωλείται.
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιούνιος 25 2010 pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα SUPER RIVER PARTY αύριο το βράδυ στην τοξωτή γέφυρα Πύλης

Οι τελειόφοιτοι του Λυκείου Πύλης, διοργανώνουν αύριο το βράδυ (Σάββατο 26-6-10), ένα πάρτι που θα μείνει αξέχαστο, στην τοξωτή γέφυρα Πύλης, με ποτά και...
...σουβλάκια. «Γιατί νηστικό αρκούδι δε χορεύει». D.J. θα είναι ο THEODOSIS. To trikalaola ίσως καλύψει ζωντανά μέρος της εκδήλωσης. Διαβάστε περισσότερα...

Τα κοντοσούφλια του «ΝΙΚΟΛΑ» στην Αγία Κυριακή δοκίμασε χθες βράδυ η παρέα του Στέλιου Βάσκου

Τρεις ενδεικτικές φωτό από την ευγενή προσφορά του μαγαζιού, όπου παρέστησαν όλοι όσοι συμμετείχαν στο εγχείρημα του Στέλιου Βάσκου. Διαβάστε περισσότερα...

Μία από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις φιλοξενεί η Καλαμπάκα


2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ
Μπροστά σε μία ακόμη πρόκληση βρίσκονται οι διοργανωτές του ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ, καθώς το επόμενο τετραήμερο (25 έως 28-6-10), η Καλαμπάκα φιλοξενεί για 2η χρονιά, το διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών με τη συμμετοχή πολλών ομάδων.
Αισιόδοξοι εμφανίστηκαν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Μπουτίνας και τα υπόλοιπα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, στη συνέντευξη τύπου που...

...είχε γίνει στο ξενοδοχείο edelweiss στις 16-6-10. Σημ. Λόγω τεχνικού προβλήματος στο βίντεο, δεν αναφερθήκαμε γρηγορότερα στην εκδήλωση και ζητούμε συγνώμη από τους διοργανωτές.
Θ. Καραγιάννης: "Θα το καταστήσουμε θεσμό"
Ελάχιστα εικοσιτετράωρα απέμειναν για την έναρξη του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Ποδοσφαίρου που διοργανώνει ο ΑΣ Μετέωρα στα γήπεδα του Δήμου Καλαμπάκας και του Δήμου Βασιλικής.
Την ερχόμενη Παρασκευή, οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου απʼ όλη την χώρα θα φτάσουν στην Καλαμπάκα, ενώ από τις 17:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ξεκινήσει η αγωνιστική δράση. Την Δευτέρα το βράδυ η οργανωτική επιτροπή του τουρνουά ολοκλήρωσε την προετοιμασία των αναμνηστικών δώρων που θα λάβουν προπονητές και συνοδοί των ομάδων. Την Τρίτη το πρωί πραγματοποιήθηκε ακόμη μια επιθεώρησή στα γήπεδα του τουρνουά και διαπιστώθηκε πως βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.
Συναντήσαμε στα γήπεδα του τουρνουά τον υπεύθυνο προπονητή των Ακαδημιών του ΑΣ Μετέωρα κ. Θοδωρή Καραγιάννη ο οποίος μας μίλησε για το τουρνουά λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξή του και τόνισε:
«Είναι αλήθεια πως όσο πλησιάζει η ημέρα έναρξης του τουρνουά, η πίεση όλων μας αυξάνεται! Προσπαθούμε να διευθετήσουμε τις εκκρεμότητες μιας πολύ μεγάλης διοργάνωσης, η οποία ευελπιστούμε πως θα αφήσει και αυτή το στίγμα της, όπως συνέβη με το 1ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου. ΄Εχουμε την εμπειρία από την περυσινή χρονιά και παρά τις οικονομικέ δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος, αποφασίσαμε να το κάνουμε και φέτος. Θεωρώ πως είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε ακολουθώντας την συνείδηση μας, η οποία μας λέει πως πρέπει συνεχώς νʼ αναπτύσσουμε το άθλημα του ποδοσφαίρου και να φέρνουμε τα παιδιά κοντά στο ποδόσφαιρο.
Προσπαθούμε να καταστήσουμε το τουρνουά των Μετεώρων, θεσμό για το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο της περιοχής μας αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο και διαπιστώνω πως η προσπάθεια μας έχει την ανταπόκριση που επιθυμούμε. Άλλωστε, τʼ ότι διοργανώσαμε επιτυχώς το 1ο Τουρνουά δεν το λέμε εμείς, αλλά όλες οι ακαδημίες ποδοσφαίρου που έλαβαν μέρος. Μας έκαναν την καλύτερη διαφήμιση και γι' αυτό έχουμε πολλές συμμετοχές και φέτος και εκτιμώ πως και θα έχουμε πολλές συμμετοχές και τα επόμενα χρόνια».
Για τις τελευταίες λεπτομέρειες ο κ. Καραγιάννης είπε: «Θεωρώ πως όλα θα πάνε καλά. Τα γήπεδα τα έχουμε έτοιμα, το έμψυχο δυναμικό έχει οργανωθεί και γνωρίζει ο καθένας ποιό θα είναι το πόστο του. Αξίζει να σημειώσουμε πως το τα παιδιά που θα υποστηρίξουν τις γραμματείες των αγώνων, ανήκουν στο δυναμικό των υποδομών του ΑΣ Μετέωρα».
Οι ομάδες που συμμετέχουν
Στο 2ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου συμμετέχουν οι παρακάτω Ακαδημίες Ποδοσφαίρου:
Ασκληπιός, ΠΑΕ Ξάνθη, Νεοι Χανίων, ΑΣ Μετέωρα, ΑΕ Τρικάλων, ΠΑΟ Λουτρακίου, Γιάννενα 2010, Άγιος Ιερόθεος, ΠΑΕ Πανιώνιος, Ερμής Καλαμαριάς, Μακεδονικός Κοζάνης, Πύρασος Νέας Αγχιάλου, FC Konstinbrond Sophia, Δήμητρα Απόλλων 2005, Καμβουνιακός Δεσκάτης, Camp nou ΄Αγιος Βησσαρίωνας, Ακαδημία Ζόραν Μπάμποβιτς.
Οι κατηγορίες αφορούν τους:
UNDER 16
Παιδικό: γεννηθέντες 1995-1996
Προπαιδικό: γεννηθέντες 1997-1998
Τζούνιορ: γεννηθέντες 1999-2000
Γήπεδα: Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας «Βασίλης Καρακίτσιος», Σαρακίνας, Περιστέρας , Θεόπετρας και Διάβας.
Γιώργος Σιαμουρέλης
Διαβάστε περισσότερα...